Legea biomasei şi offshore wind-ul se află pe ordinea de lucru în Senat

42 vizualizari
radu oprea
Distribuie pe

Prezent la evenimentul "Romanian Sustainability Forum", organizat de publicaţia Financial Intelligence, Radu Oprea, liderul Grupului Parlamentar PSD şi membru în Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale din Senat, a declarat pe 14 februarie faptul ca Legea biomasei si legea referitoare la energiile regenerabile care pot fi produse pe Marea Neagră, offshore wind-ul, se află în lucru, în Senat.

"Lucrăm în Senat la legea biomasei, pentru că este o altă sursă de energie regenerabilă care nu este folosită la capacitatea pe care o poate dezvolta în România. De asemenea, lucrăm şi la legea referitoare la energiile regenerabile care pot fi produse pe Marea Neagră, offshore wind-ul. Sunt proiecte unde încercăm să venim cu cea mai bună legislaţie, astfel încât companiile să se poată dezvolta, cele care sunt în acest domeniu. Pe de altă parte, avem nevoie de energiile regenerabile care să ajungă foarte aproape de capacitatea de producţie, să ajungă aproape de companiile pe care le reprezentaţi, pentru că adesea uităm că marea este făcută din picături - şi că panourile fotovoltaice, care pot fi amplasate şi de către întreprinderile mici şi mijlocii, pot fi o oportunitate", a menţionat Radu Oprea, la evenimentul "Romanian Sustainability Forum", organizat de publicaţia Financial Intelligence.

Totodată, el a precizat că se lucrează la programul IMM Prosumer, care ar putea deveni operaţional în perioada imediat următoare, conform Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video