APC by Schneider Electric lanseaza primele UPS-uri monofazate cu factor de putere unitar pe iesire

104 vizualizari
APC BY SCHNEIDER
Distribuie pe

APC by Schneider Electric a lansat noua gama Smart-UPS On-Line, care reprezinta prima gama de UPS-uri monofazate cu factor de putere unitar existente pe piata din Romania, in domeniul de puteri 6-10 kVA. Din noua gama fac parte si UPS-uri de 5 kVA cu factor de putere pe iesire 0,9.

„In contextul instabilitatii preturilor la energie si al preocuparilor pentru eficienta energetica, profesionistii din IT si din sectorul cladirilor isi propun sa minimizeze pierderile, cu ajutorul unei compatibilitati crescute intre infrastructura si cerintele IT. UPS-urile din aceasta gama, cu factor de putere pe iesire unitar, asigura reducerea pierderilor, precum si eliminarea complexitatii in specificarea protectiei alimentarii cu energie electrica. Factorul de putere unitar ofera mai multa energie activa pentru sursele cu corectie a factorului de putere, intalnite in majoritatea serverelor IT si echipamentelor de retea de generatie noua”, a declarat Mirela Danciu, Vicepresedinte APC by Schneider Electric.

Noile produse Smart-UPS On-Line asigura calitatea si performanta alimentarii cu energie electrica intr-un spatiu compact. Designul flexibil permite ca unitatile sa fie configurate pentru aplicatii montate in rack sau de sine statatoare, facand noile UPS-uri mai usor de instalat, operat si intretinut in aproape orice mediu. UPS-urile din aceasta gama au cardul de management prin retea integrat, fapt care permite adaugarea facila a altor accesorii si optiuni de comunicare.

Ideal pentru o gama larga de aplicatii, de la camere de servere si de retea la sedii de sucursale sau utilizari securizate ale energiei, noile UPS-uri oferite de APC by Schneider Electric folosesc topologia on-line cu dubla conversie. Aceasta topologie ofera cea mai ridicata disponibilitate, datorita faptului ca invertorul este in functiune permanent si furnizeaza tensiune perfect stabilizata pe iesirea UPS-ului astfel ca aceste UPS-uri pot fi utilizate pentru a proteja echipamentele care nu accepta nici cele mai mici intreruperi de tensiune sau variatii de frecventa (spre exemplu, dispozitivele cu surse de alimentare lineare, folosite mai ales in sistemele de control al proceselor din industrie).

In acelasi timp, pentru ca cele mai multe computere si echipamente de retea pot rezista intreruperilor scurte de tensiune (>20ms), Smart-UPS On-Line poate fi utilizat in modul „green" (in modul „green”, in cazul in care calitatea alimentarii scade in afara valorilor configurate, UPS-ul se va intoarce imediat si automat in modul on-line, in mai putin de 10ms) de operare cu un grad inalt de eficienta. In stare stabila a retelei de alimentare, operatiile de conversie dubla sunt evitate pentru a asigura o eficienta de 97% a UPS-ului. Acest lucru nu reduce doar consumul de energie si costurile, ci si capacitatea de racire necesara deoarece unitatile produc mai putina caldura. O caldura disipata redusa contribuie la o durata de viata extinsa in cazul componentelor cheie precum bateriile.

Un ecran LCD grafic cu iluminare multi-colora asigura afisarea in timp real si usor de inteles a starii de functionare a UPS-ului. Afisajul LCD ofera informatii de diagnostic si jurnal care pot fi de folos pentru identificarea problemelor legate de alimentarea cu energie electrica, inainte ca acestea sa duca la o intrerupere. Pentru a creste eficienta operatiunilor si pentru o mai buna monitorizare a energiei, unitatile au incorporat un contor de energie.

Noile UPS-uri Smart On-Line integreaza functia de management inteligent al bateriilor cu algoritmul de evaluare predictiva a momentului cand va trebui inlocuita o baterie. Acesta ajusteaza constant estimarea duratei de viata ramase pentru fiecare baterie, ajuta utilizatorii sa verifice starea fiecarei baterii (inclusiv a celor din pachetele exterioare) si ofera un sistem avansat de avertizare pentru inlocuirea unei baterii. In cazul unei disfunctionalitati, interfata utilizatorului permite ca bateria sa fie usor localizata si arata daca este nevoie ca si alte baterii sa fie inlocuite in acelasi timp. Bateriile pot fi inlocuite in timpul functionarii UPS-ului, astfel ca aceasta operatie poate fi facuta fara a afecta alimentarea echipamentelor protejate.

Produsele din noua gama au fost proiectate pentru a asigura un timp rapid de reincarcare, asigurand o durata mai mare de functionare in instalatiile in care problemele cronice de alimentare pot rezulta in intreruperi succesive intr-o perioada scurta de timp. In plus, UPS-ul poate fi operat cu sau fara o baterie incarcata pentru a garanta restartarea imediata a operatiilor dupa ce alimentarea cu energie este reluata.

Pentru a creste increderea in fiabilitatea produselor Smart-UPS On-Line, garantia standard pentru aceasta gama este extinsa la trei ani. Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati www.schneider-electric.com si www.apc.com.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 87.812 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video