CES a revenit și este în plină expansiune! (galerie foto)

147 vizualizari
ces2023
Distribuie pe

CES® 2023 (5-8 ianuarie) s-a încheiat după o săptămână incredibilă de lansări de produse, anunțuri importante ale companiilor și inovații care vor ajuta la rezolvarea provocărilor globale.

CES a depașit așteptările privind participarea, atrăgând peste 115.000 de profesioniști din industrie - marcând cel mai mare eveniment tehnologic global auditat de la începutul anului 2020. Cu peste 3.200 de expozanți, inclusiv 1.000 de startup-uri, CES 2023 a prezentat următoarea eră a inovației, de la transport și mobilitate, la sănătatea digitală, sustenabilitate, Web3, metaverse și multe altele. 

CES2023

Pentru prima dată, CES a avut o temă axată pe Securitatea Umană pentru Toți ("Human Security for All"). CES a colaborat cu United Nations Trust Fund for Human Security și cu World Academy of Art and Science al Human Security for All (HS4A) pentru a promova securitatea alimentară, accesul la asistență medicală, veniturile personale, protecția mediului, siguranța personală, securitatea comunității și libertatea politică. Produsele prezentate la CES 2023 abordează probleme globale precum accesul la apă curată, siguranta alimentară, infrastructura orașelor inteligente, soluțiile energetice durabile, securitatea personală și multe altele. CES a prezentat, de asemenea, cele mai noi tehnologii în materie de accesibilitate, cu inovații care îi ajută pe cei din comunitatea persoanelor cu dizabilități.

"CES 2023 a fost un loc de întâlnire și un eveniment extraordinar din toate punctele de vedere - de la participarea la conferințele de presă și la lansarea de produse in cadrul expoziției - demonstrând lumii întregi că evenimentele cu participare publică s-au ÎNTORS!, a declarat Gary Shapiro președinte și CEO al CTA.

"Inovația dezvăluită în această săptămână va stimula creșterea economică și schimbarea în moduri semnificative pentru a ne îmbunătăți viețile și pentru a crea un viitor mai bun pentru generația următoare.”

shapiro

CES 2023 în cifre

  • Aproape 2,2 milioane mp spațiu expozițional (cu 70% mai mult ca la CES 2022)
  • Peste 3.200 de expozanți, dintre care 1.000 de expozanți noi
  • Peste 115.000 de participanți (cifre anterioare auditului)
  • Peste 40.000 de participanți internaționali din peste 140 de țări (cifre înainte de audit)
  • 4.800 de reprezentanți ai presei la nivel mondial din 69 de țări (cifre pre-audit)
  • 60% din companiile din clasamentul Fortune 500 au fost reprezentate

Tendințe de top la CES 2023

Cu peste 3200 de companii prezente, printre care Abbott, Amazon, Bosch, BMW, Canon, Delta, Delta, Google, Hisense, John Deere, LG Electronics, Microsoft, Qualcomm, Panasonic, Samsung, Sony și Stellantis, care au lansat produse, principalele tendințe de la CES au inclus:

Human Security for All

În contextul unor provocări globale fără precedent, campania HS4A a fost o temă centrală la CES 2023, subliniind importanța colaborării și a inovării în toate industriile și în toate țările, pentru a îmbunătăți experiența umană.

Automotive and Mobility

Cu aproximativ 300 de expozanți din domeniul tehnologiei vehiculelor, CES 2023 a fost una dintre cele mai mari expoziții auto din lume. Discursurile principale de la BMW, John Deere și Stellantis și lansările de produse de la companii globale s-au axat pe tehnologii de self-driving, vehicule electrice și dispozitive de mobilitate personală atât pentru uscat, cât și pentru aer și mare.  
Expozanți: Candela Marine Technology, GM, GM, Italdesign Giugiaro, Magna, Magna, Mercedes-Benz, MobilEye, Waymo, RYSE și Volvo Penta

Digital Health

CES 2023 a adus mai multe inovații și mărci din domeniul sănătății digitale pe scena mondială, demonstrând cât de rapid crește piața. Printre inovații s-au numărat terapia digitală, bunăstarea mentală, tehnologia pentru sănătatea femeilor și telemedicina. 
Expozanți: Abbott, LOTTE Healthcare, MedWand Solutions și Omron Healthcare

Sustainability

Mărci globale precum John Deere, LG, Samsung și Siemens au prezentat modul în care inovația poate conserva energia și crește producția de energie, poate crea sisteme agricole durabile, poate alimenta orașe inteligente și poate sprijini accesul la apă curată. 
Expozanți: 3M, Bridger Aerospace, Caterpillar și NexGen Power Systems, Panasonic și Sony

Web3 & Metaverse

Pentru prima dată, CES 2023 a avut o zonă dedicată Metaverse în cadrul expoziției, care a evidențiat tehnologia senzorială revoluționară care construiește lumi digitale imersive și interactive. Un studio Web3, realizat de CoinDesk, a fost punctul central al zonei Web3, Metaverse și Blockchain de la CES. 
Expozanți: Magic Leap, Microsoft, OVR Technology și SK

Startups

Eureka Park de la CES a prezentat 1000 de startup-uri din țări, regiuni și teritorii, inclusiv Japonia, Coreea, Franța, Italia, Taiwan, Turcia, Hong Kong, Olanda, SUA și Ucraina. Tehnologia a inclus soluții de hârtie regenerabilă pentru a reduce emisiile de CO2; tehnologie AI utilizată pentru a reduce risipa alimentara; tehnologie solară pentru a capta atât energie electrică, cât și termică; aplicații de siguranță personală și multe altele.

 

Despre CES

CES® este cel mai influent eveniment tehnologic din lume - terenul de încercare pentru tehnologii revoluționare și inovatori globali. Acesta este locul în care cele mai mari branduri din lume fac afaceri și întâlnesc noi parteneri, iar cei inovatori urcă pe scenă. Deținută și organizată de Consumer Technology Association (CTA)®, CES prezintă fiecare aspect al sectorului tehnologic. CES 2024 va avea loc în format fizic în Las Vegas, și în format digital, între 9-12 ianuarie 2024. Aflați mai multe la CES.tech și urmăriți CES pe rețelele de socializare.  

Despre Consumer Technology Association

Fiind cea mai mare asociație comercială de tehnologie din America de Nord, CTA® reprezintă sectorul tehnologic. Membrii sai sunt cei mai importanți inovatori din lume - de la startup-uri la branduri globale - ajutând la susținerea a peste 18 milioane de locuri de muncă in America. CTA deține și organizeaza CES® - cel mai influent eveniment tehnologic din lume. Aflați mai multe la CTA.tech.

Următoarea ediție CES 2024 va avea loc în perioada 9-12 ianuarie, la Las Vegas, NV 

Foto Credit: Consumer Technology Association

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video