LBFS: Detectare fiabila de nivel, cu tehnologie inovativa cu baleiaj de frecventa

102 vizualizari
Senzorul de nivel LBFS de la Baumer
Distribuie pe

 

 

Senzorul de nivel LBFS de la Baumer este o optiune fiabila pentru senzorii de nivel cu vibratii larg utilizati. Senzorul LBFS poate detecta si nivelul de vascozitate si prezenta materialelor uscate, si poate fi montat pe tancuri sau conducte in orice pozitie dorita. Senzorul nu reactioneaza la curenti, turbulente, bule de aer sau spumare si nici la suspensiile solide. Capul compact si neted al senzorului rezista in medii aderente, chiar si in cele adezive. Timpul scurt de raspuns al senzorului permite detectarea rapida a nivelului de umplere si conformitatea preciziei si fiabilitatii nivelului de umplere.

Senzorul de nivel poate detecta nivelul unui anumit mediu din containere, bazine si conducte. Mai poate fi utilizat in prevenirea preaplinului, protectia pompelor impotriva functionarii uscate si separarea mediilor in amestecurile de ulei/apa. Este indicat in domenii foarte largi de aplicabilitate, inclusiv pentru apa menajera, apa reziduala, filtrele HVAC, sistemele hidraulice, medii de ulei si gaz, bio-energie, granule din lemn, macinarea granelor, transportul pe sine si sistemele de pompare.

Senzorul se gaseste in interiorul unei carcase din otel inox, compacta, extrem de dura si rezistenta la coroziune. El poate fi instalat simplu, cu ajutorul benzii izolante de Teflon. Forma avantajoasa este oferita de programul de calculator FlexProgrammer 9701. Datorita timpului scurt de raspuns de doar 0,2 s, senzorul de nivel functioneaza la un nivel inalt de fiabilitate, chiar in timpul operatiilor cu umplere rapida. Dispozitivul functioneaza intr-o gama larga de temperaturi nominale de operare, de -40 pana la +115 °C.

LBFS functioneaza pe principiul vobulatorului, folosind un semnal de frecventa inalta emis de catre senzor, care sufera o schimbare de faza in mediul controlat. Cand acest senzor se afla intr-un mediu cu o permitivitate relativa ce depaseste intervalul prestabilit, se declanseaza un semnal electronic. Sensibilitatea mare a senzorului, cu un interval larg de masurare a permitivitatii relative, de la 1,5 la peste 100, permite detectarea limitei pentru toate tipurile de pulberi, granule si lichide. Chiar si substantele dificile, de tipul granulelor de poliamida si hartie, nivelul poate fi detectat in siguranta. Aceasta tehnologie prezinta avantaje suplimentare definitorii, comparativ cu alte metode de masurare, de tipul senzorilor furca cu vibratii, senzorilor cu ultrasunete si senzorilor optici: nu contine nici o componenta movibila si nu reactioneaza la variatiile de conductivitate, temperatura si presiune. Senzorul este indicat si pentru toate tipurile de aplicatii care au necesitat anterior diferite tipuri de dispozitive. 


Baumer Group este unul dintre cei mai mari producatori si dezvoltatori internationali de senzori, codificatoare, instrumente de masura si componente pentru prelucrarile automate ale imaginilor. Baumer combina tehnologia inovativa si serviciile orientate catre client in solutii inteligente pentru fabrici si automatizari de proces, oferind o gama larga de produse si tehnologii unice din acest domeniu.
Cu peste 2.500 de angajati si unitati de productie, filiale si agentii de vanzari in 36 de sucursale si 18 tari, compania Baumer, fiind o afacere de familie, este intotdeauna aproape de clientii sai. Beneficiarii industriali din multe domenii de activitate se bucura de avantaje majore si o valoare adaugata cuantificabila, bazata pe standarde inalte si consecvente de calitate Baumer din intreaga lume si potential enorm inovativ. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati pagina internet www.baumer.com 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video