Noua platformă Eplan 2023: Pur și simplu, inginerie la mai mare viteză

34 vizualizari
Thomas Weichsel
Distribuie pe

Noua platformă Eplan 2023 eficientizează și accelerează planificarea proiectelor printr-o nouă gestionare în cloud a dispozitivelor și prin caracteristica multistandard pentru macrourile schematice. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot obține rezultate mai rapid - în special atunci când lucrează la proiecte internaționale - datorită sistemului simplificat de gestionare a datelor dispozitivelor și îmbunătăți, în același timp, calitatea generală a proiectelor. Noul nucleu pentru reprezentările 3D, un editor de cabluri optimizat și noul Insert Center oferă, de asemenea, mai multă performanță și transparență în inginerie.

«Datorită noii caracteristici multistandard pe care o are platforma Eplan 2023, utilizatorii nu mai sunt nevoiți să se ocupe de gestionarea datelor dispozitivelor, sarcină ce înainte era destul de anevoioasă - în special în cazul proiectelor internaționale», spune vicepreședintele Eplan Software Portfolio, Thomas Weichsel.
 

În conformitate cu standardele - dispozitive cu până la douăzeci de macrouri schematice

Standardele specifice companiei, cum ar fi directivele, specificațiile privind diferite dimensiuni și standardele variate de pe piața mondială - de exemplu, NFPA sau IEC - necesită moduri diferite de reprezentare a dispozitivelor în scheme. Anterior, se putea salva doar un singur macro pentru fiecare dispozitiv. Cu noul sistem de gestionare a datelor dispozitivelor, acum pot fi alocate până la douăzeci de macrouri schematice diferite pentru fiecare dispozitiv. Avantajul pentru utilizatori este că software-ul atribuie acum automat macroul corect, după ce a fost selectat standardul relevant, care poate fi transferat cu ușurință în scheme prin opțiunea de glisare și fixare. Acest lucru simplifică modul în care sunt gestionate dispozitivele, oferă o mai bună imagine de ansamblu a proiectului și reduce eforturile administrative necesare.

Există beneficii și pentru producătorii de componente care furnizează date despre dispozitive pentru portalul de date Eplan, de exemplu, în conformitate cu standardul de date Eplan, după cum explică Weichsel:

«Pe viitor, de exemplu, un motor, poate fi stocat și gestionat ca un singur set de date cu diferite macrouri schematice pe Eplan Data Portal - reducând considerabil efortul necesar producătorilor pentru furnizarea și întreținerea datelor.»

eplan

Foto: Standardele specifice companiei, cum ar fi directivele, specificațiile privind diferite dimensiuni și standardele variate de pe piața mondială - de exemplu NFPA - pot fi ușor descrise acum cu ajutorul noului sistem de gestionare a dispozitivelor.

 

Eplan eStock: gestionarea dispozitivelor în cloud

Prin utilizarea Eplan eStock, noul sistem de gestionare a datelor dispozitivelor în Platforma Eplan 2023, datele dispozitivelor pot fi păstrate în rețeaua cloud Eplan. Acest lucru facilitează și mai mult colaborarea și reduce timpii de coordonare și întreruperile media. Eplan eStock este accesibil indiferent de locația companiei; participanții la proiect pot accesa cu ușurință și în siguranță datele dispozitivului în cloud, indiferent dacă lucrează de acasă, dacă se află într-o altă locație geografică a companiei sau dacă fac schimb de date cu partenerii de afaceri. Astfel, companiile economisesc timp, ca să nu mai vorbim de costurile de creare și întreținere a unei infrastructurii suplimentare IT proprii.

eplan
Foto: Noul motor pentru reprezentările 3D permite ca acțiuni precum mărirea/micșorarea sau rotirea să fie mult mai ușoare și mai fluide.

 

Motor pentru graficele 3D, pentru o performanță îmbunătățită

Mașinile și instalațiile fabricilor devin din ce în ce mai automatizate, iar versiunea digitală a acestora devine o parte integrantă a proceselor de inginerie care vizează dulapurile de comandă și sisteme de comutație. Acest lucru atrage cu sine o complexitate și cerințe din ce în ce mai mari pentru reprezentarea 3D a vederilor de ansamblu pentru dulapurile de comandă. Cantitățile de date și informații care trebuie gestionate cresc exponențial. Anterior, utilizatorii aveau nevoie de multă răbdare, în special pentru randările modelelor 3D de mari dimensiuni. Cu noul nucleu al motorului pentru grafice Direct3D, Eplan a accelerat semnificativ procesele de proiectare. Randarea 3D este acum mult mai rapidă, iar acțiunile precum micșorarea/mărirea sau rotirea sunt acum mult mai ușoare și mai fluide.

 

Editor de cabluri pentru gestionarea optimizată a cablurilor

Platforma Eplan 2023 simplifică, de asemenea, cablarea pe teren a dulapurilor de comandă, care sunt distribuite în mod descentralizat în instalația unei fabrici. De exemplu, noul editor de cabluri facilitează gestionarea și vizualizarea unui cablu pe platforma Eplan, indiferent de numărul de fire. Numărul dispozitivului și tipul, sursa și destinația, precum și ecranarea și conexiunea sunt afișate grafic într-o singură casetă de dialog. Astfel, noul editor de cabluri pune bazele cablării versiunilor virtuale ale mașinilor și a calculului ușor privind lungimea cablurilor în Eplan Harness proD. Informațiile privind cablurile sunt acum vizibile dintr-o singură privire - de la sursă până la destinație.

ePlan

Foto: Versiunea extinsă a Insert Center din platforma Eplan 2023 oferă o mai bună vedere de ansamblu a proiectului. Utilizatorii pot, de asemenea, să caute intuitiv dispozitive - chiar și în documente externe sau conexe.

 

Insert Center: vedere de ansamblu a proiectului

Simbolurile, macrourile și dispozitivele pot fi acum afișate într-o manieră mai precisă, sub forma unui tabel într-o casetă de dialog. Toate acestea sunt posibile datorită versiunii extinse a Insert Center din Platforma Eplan 2023, care oferă o mai bună vedere de ansamblu a proiectului. Utilizatorii pot, de asemenea, să caute intuitiv dispozitive - chiar și în documente externe sau conexe. Ce intensitate de curent utilizează fiecare componentă? Informațiile logice sunt vizibile direct când faceți clic în tabel. Iar noua funcție de etichetare facilitează, de asemenea, navigarea: căile de selecție logică și structurile de proiect mai bune accelerează atât căutarea, cât și planificarea proiectelor în general. Noua interfață cu Microsoft Excel simplifică munca utilizatorilor: aceștia nu mai trebuie să instaleze ei înșiși software-ul pentru a exporta datele în acest format, ceea ce face ca producția de liste și tabele să fie mai eficientă în general.

 

Aflați mai multe la: www.eplan-software.com/platform


Eplan Software & Service

EPLAN furnizează soluții software și de servicii în domeniile ingineriei electrice, automatizării și mecatronicii. Compania dezvoltă una dintre soluțiile software de proiectare de vârf pe plan mondial pentru constructorii de mașini și de tablouri. De asemenea, EPLAN este partenerul ideal pentru optimizarea proceselor de inginerie solicitante. 

Atât interfețele standard, cât și cele personalizate cu sistemele ERP și PLM/PDM asigură uniformitatea datelor de-a lungul întregului lanț valoric. Colaborarea cu EPLAN înseamnă comunicare fără limite în întregul spectru al disciplinelor de inginerie. Indiferent dacă este vorba despre întreprinderi mari sau mici: Clienții își pot pune în practică experiența în mod mai eficient. La nivel mondial, EPLAN deservește peste 61.000 de clienți. EPLAN dorește să se dezvolte alături de clienții și de partenerii săi și stimulează integrarea și automatizarea în domeniul ingineriei. În cadrul rețelei de parteneri a EPLAN, interfețele deschise și integrările impecabile se realizează împreună cu partenerii. Accentul se pune pe «ingineria eficientă». 

Compania EPLAN a fost fondată în 1984 și face parte din Friedhelm Loh Group, condus de proprietar. Friedhelm Loh Group activează în toată lumea cu 12 unități de producție și 94 de filiale internaționale. În total, grupul are 11.600 de angajați și a avut venituri de circa 2,6 miliarde € în 2019. Pentru a 13-a oară succesiv, această companie familială a câștigat premiul «Cel mai bun angajator din Germania» în 2021. În plus, Friedhelm Loh Group a fost recunoscut drept «Cel mai bun formator profesional», conform unui studiu desfășurat de Deutschland Test și Focus Money. 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video