Schneider Electric a prezentat la Construct Expo cele mai noi solutii de maximizare a performantelor cladirilor

44 vizualizari
KNX
Distribuie pe

Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei, a prezentat, in cadrul targului Construct Expo, care a avut loc in perioada 18-21 aprilie, in Bucuresti, cele mai recente solutii de eficienta energetica pentru cladiri comerciale, industriale, pentru segmentul rezidential, pentru centre de date, dar si pentru sectorul energiei solare.

„Ne bucuram pentru aceasta oportunitate de a ne prezenta solutiile pentru piata locala in cadrul unui targ international de succes precum Construct Expo, care ne ofera ocazia de a fi din nou aproape de clientii si partenerii nostri si de profesionistii din domeniu. Cladirile sunt responsabile pentru aproape jumatate din energia consumata anual, dar, totodata, acestea prezinta un potential notabil de economisire a energiei. Astfel, venim la acest targ cu noutati interesante atat pentru companii, cat si pentru segmentul rezidential, precum KNX InSide Control, care aduce un mix perfect intre un confort sporit si reducerea facturilor la electricitate, sau arhitectura EcoStruxure, care presupune integrarea tuturor sistemelor de management al energiei intr-o singura platforma, deoarece credem ca cea mai importanta sursa a eficientei este integrarea”, a declarat Saulo Spaolanse, Presedinte Schneider Electric Romania.

Controlul cladirii cu KNX, standard european si international de automatizari de cladiri, este una dintre cele mai eficiente metode de reducere a consumului de energie, care combina toate functiile cladirii intr-un sistem inteligent, asigurandu-se ca lumina sau caldura este pornita doar atunci cand este necesar. Acest sistem este adus la un nivel si mai inalt prin solutia KNX InSide Control, prezentata in premiera pe piata din Romania, care transforma smartphone-urile si tabletele in telecomenzi usor de utilizat pentru toate functiile cladirilor.
Astfel, prin intermediul unei aplicatii instalate pe smartphone sau pe tableta, care este compatibila cu cele mai cunoscute sisteme de operare, utilizatorii pot monitoriza de la distanta consumul de energie dintr-o cladire sau din locuinta lor, pot seta scenarii pentru a-si programa consumul de energie in functie de anumite situatii zilnice, pot opera intuitiv functiile cladirii, camera cu camera.

Tot in cadrul targului Construct Expo, Schneider Electric a prezentat si o aplicatie practica a arhitecturii EcoStruxure, care permite reducerea cu pana la 30% a consumului de energie si a cheltuielilor aferente. EcoStruxure integreaza controlul HVAC, controlul iluminatului, accesului, supraveghere video, distributia electrica, monitorizarea energiei electrice, retelele IT, sursele regenerabile si este bazata pe trei principii majore: simplitate (conexiuni usoare si compatibilitate intre sisteme), transparenta (permite monitorizarea si controlul consumului de energie in orice moment, din orice loc) si economii, atat de bani, cat si de energie, datorita unui consum mai eficient. 

O alta solutie disponibila in cadrul evenimentului a fost Acti 9, primul sistem modular complet pentru distributia electrica finala, aplicabil tuturor tipurilor de cladiri. Acti 9 se conecteaza usor la orice sistem de manangement al cladirii, devenind acum un element esential in cadrul solutiilor de eficienta energetica. Schneider Electric beneficiaza de avantajul celor 40 de ani de experienta in distributia electrica finala pentru a introduce cele mai recente inovatii in domeniu si pentru a-si intari pozitia de lider pe acest segment de piata.

In domeniul managementului securitatii, Schneider Electric ofera solutii de management video Pelco, precum noua serie de camere Pelco Sarix IL 10, care ofera o calitate video HD inalta si care sunt usor de instalat. Pelco Sarix reprezinta o solutie eficienta si rentabila de securitate video pentru afacerile mici si mijlocii.
Schneider Electric a prezentat, de asemenea, vizitatorilor, oferta sa de echipamente de inalta performanta si solutii complete de conectare a parcurilor solare la reteaua de distributie a energiei electrice, cu beneficii atat pentru companii, cat si pentru sectorul rezidential.
Cladirile eficiente energetic, in care sunt implementate solutii inteligente precum cele prezentate de Schneider Electric la Construct Expo, ofera o serie de avantaje importante atat din punct de vedere ecologic, cat si pentru mediul de business, prin eficientizarea oricarei afaceri datorita reducerii cheltuielilor cu energia, si pentru rezidenti, care se pot bucura de o calitate a vietii superioara.

www.schneider-electric.com/ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video