Schneider Electric transforma locuintele in Case Inteligente cu solutia preconfigurata KNX

58 vizualizari
case inteligente
Distribuie pe

Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei, a lansat pe piata din Romania o solutie preconfigurata dedicata sectorului rezidential, bazata pe controlul consumului de energie prin intermediul standardului KNX, cu scopul de a transforma orice locuinta intr-o casa inteligenta.

Aceasta solutie asigura un nivel inalt de confort, datorita operarii optime si extrem de facile a tuturor functiilor cladirii, si permite, in acelasi timp, economii considerabile la consumul de energie si, implicit, la facturile de electricitate. Solutia preconfigurata KNX este aplicabila apartamentelor de trei-patru camere si caselor cu maximum patru camere, fie noi, fie supuse unor lucrari de renovare. In cazul unor proiecte mai complexe, aceasta poate fi usor extinsa, potrivit nevoilor specifice ale fiecarui client.

„Schneider Electric isi doreste sa vina in intampinarea nevoilor mereu in schimbare ale clientilor sai din sectorul rezidential, oferindu-le o solutie accesibila, practica si eficienta pentru un management optim al tuturor functiilor din locuintele lor. De asemenea, utilizatorii beneficiaza de un grad ridicat de flexibilitate, putand efectua cu usurinta modificari asupra acestor functii oricand doresc”, a declarat Saulo Spaolanse, Presedinte Schneider Electric Romania.

Principalele functii ale solutiei preconfigurate KNX oferite de Schneider Electric sunt:
- Controlul de la distanta prin intermediul unei aplicatii instalate pe smartphone sau tableta;
- Pornirea si oprirea consumatorilor (iluminat, aparatura electrocasnica);
- Controlul jaluzelelor;
- Controlul temperaturii;
- Setarea unor scenarii pentru programarea consumului de energie in functie de anumite situatii zilnice (Spre exemplu, „Plecare de acasa”, „Sosire acasa”, „Privit la televizor”, „Panica” etc.);
- Integrarea sau interconectarea cu sistemul de alarma.

Solutia este flexibila, permitand efectuarea unor schimbari de functionalitati cu modificari minime. Spre exemplu, pot fi adaugate functii tip cap-scara, cruce, iar scenariile pot fi realizate fara modificarea cablarii, ci doar a functiilor implementate in aparate. De asemenea, poate fi integrat controlul aparaturii audio-video sau al celei de aer conditionat, iar adaugarea unui senzor de miscare, spre exemplu, implica doar prelungirea cablului de la cel mai apropiat aparat KNX. Un alt avantaj major pe care il prezinta aceasta solutie preconfigurata consta in faptul ca proiectul este clar si simplu de realizat, fara riscuri de greseli la cablare, astfel ca este foarte usor de instalat de catre un electrician autorizat.

KNX a devenit un standard european si international de automatizari de cladiri, fiind utilizat cu precadere in tari precum Germania, Olanda, Anglia, Austria si statele nordice. Combinand toate functiile cladirii intr-un sistem inteligent, KNX reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de reducere a consumului de energie.

www.schneider-electric.com/ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video