Siemens Building Technologies lanseaza noua gama de detectoare de fum prin aspiratie

88 vizualizari
Divizia Siemens Building Technologies isi imbogateste portofoliul de produse destinate protectiei la incendiu
Distribuie pe

Divizia Siemens Building Technologies isi imbogateste portofoliul de produse destinate protectiei la incendiu cu doua detectoare de fum prin aspiratie (ASD), care pot face diferenta intre fum, abur si praf. Detectoarele Siemens FDA 241/221 asigura o detectie fiabila si timpurie a incendiului chiar si in cele mai grele conditii. 

aprilie 2014 - Detectoarele de fum prin aspiratie (ASD) functioneaza prin testarea continua a aerului din incapere prin intermediul unei retele de tevi montate in zona de detectie iar ciclul constant de absorbtie si analiza a aerului identifica prezenta particulelor de fum. S-a constatat faptul ca detectia conventionala nu este atat de performanta in a face o diferenta rapida intre particulele de praf si cele de fum, existand, astfel, posibilitatea de declansare a unor alarme false. Astfel, Siemens Building Technologies isi completeaza portofoliul prin lansarea celor 2 modele ASD: FDA221 si FDA241. Ambele detectoare functioneaza pe baza detectiei optice duale (raze albastre si infra-rosii). Bazandu-se pe detectia optica prin raze de lumina diferite, detectorii pot determina marimea si concentratia particulelor si astfel pot sa distinga intre fum si praf, fiind imuni interferentelor externe. 

Noile detectoare de fum prin aspiratie sunt usor de instalat si pot fi cu usurinta integrate intr-un sistem Siemens de detectie a incendiului. Integrarea asigura transparenta totala cu privire la mesajele de functionare afisate. Acest aspect face posibila configurarea detectoarelor, controlarea managementului alarmelor si al mesajelor de eroare direct pe unitatea centrala, optimizand astfel costurile de operare si mentenanta.

Pot fi folosite atat in camere curate: sali de operatie, laboratoare, centre de date cat si in incaperile care impun o solutie atractiva din punct de vedere estetic sau acolo unde este necesara o detectie ultrarapida. Exemple: spatii largi precum lobby-uri, depozite si zone industriale de productie, zone cu acces redus precum tuneluri de metrou si conducte de cabluri. 


Despre Siemens Building Technologies 
Siemens Building Technologies este liderul mondial pe piata cladirilor si infrastructurilor sigure, eficiente din punct de vedere energetic si nepoluante.
In Romania, divizia activeaza din anul 2004 si ofera produse dedicate utilizarii eficiente si sigure a instalatiilor din cladiri si reducerii costurilor. Portofoliul include produse cu care se pot crea sisteme pentru automatizarea instalatiilor de incalzire, ventilatie si conditionare a aerului (HVAC), dar si produse dedicate securitatii si protectiei la incendiu. Acest portofoliu, odata implementat, asigura confort, siguranta si economii semnificative la energia consumata. Sistemele pentru automatizarea instalatiilor de incalzire, ventilatie si conditionare a aerului (HVAC) contribuie in mod semnificativ la reducerea emisiilor de CO2 si ofera clientilor nostri posibilitatea sa reduca cu pana la 50% costurile pentru energie, iar sistemele de detectie incendiu si securitate asigura protectia vietii si a proprietatilor. 

Compania Siemens SRL este una dintre cele mai importante companii de tehnologie din Romania al carei nume, cunoscut de peste 108 ani in tara noastra, este sinonim cu realizari tehnice, inovatie, calitate si incredere.

Contact:
buildingtechnologies.ro@siemens.com
www.siemens.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 87.812 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video