novapex

 

Termografia – o șansă in lupta cu Coronavirus

Termografia – o șansă in lupta cu Coronavirus
vizualizari

Probabil ai citit și tu în ultima vreme tot mai multe știri legate de Coronavirus și efectele sale devastatoare produse în China. Zece orașe din China au fost puse în carantină de autorități, ca măsură de precauție pentru a opri răspândirea noului coronavirus, depistat inițial la Wuhan, după ce epidemia a ucis 25 de persoane, iar peste 830 de oameni au fost infectați. În total, autoritățile au suspendat transportul public în zece orașe din provincia Hubei în urma epidemiei.

Ce este Coronavirus?

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care şi-au primit numele de la felul în care arată la microscop: sunt sferice, iar membranele lor sunt acoperite cu ţepi ce formează un fel de „coroană”. Infecţiile cu coronavirus pot provoca maladii respiratorii - unele dintre ele pot fi severe şi chiar mortale, precum MERS (Sindromul respirator din Orientul Mijlociu) şi SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), iar altele mult mai blânde, precum răcelile comune.

Infecţiile cu coronavirus pot avea o gamă largă de simptome, inclusiv febră, tuse şi dificultăţi respiratorii. Cazurile severe pot provoca pneumonie, sindrom acut respirator sever, insuficienţă renală şi deces.

Răspunsul autorităților chineze

Guvernul chinez a reacționat prompt la această problemă, demarând un amplu proces prin care mai multe firme de construcții să ridice un spital cu 1100 de locuri în doar 6 zile. Ba mai mult, s-a anunțat și un al doilea spital care se va ridica in 15 zile. Pentru ca cele două unități medicale din Wuhan să fie ridicate, companiile de cosntrucții vor lucra non-stop, în vacanța de Anul Nou Chinezesc. Acestea au stabilit ca obiectiv găzduirea primilor pacienți în data de 3 februarie în primul spital. Cea de-a doua unitate va fi construită tot în Wuhan, iar autoritățile locale au informat că aceasta va urma să aibă 1300 de paturi.

Măsuri recomandate pentru aeroporturile din România

Pe aeroporturi, autoritățile de la noi deja au luat primele măsuri. Pasagerii sunt informați despre coronavirus. Oamenii primesc sfaturi și despre cum pot să țină la distanță virusul și sunt îndemnați să ceară ajutor personalului medical al aeroportului. De asemenea, una dintre cele mai eficiente metode de a depista cazurile de infestare o reprezintă termografia.

Energia termică emisă de corp poate fi sesizată de o cameră de termoviziune, ca metodă de analiză modernă, și vizualizată sub forma unor imagini cu diferite culori. Cu ajutorul acestui software computerizat poate fi obținută o hartă termică colorată semnificativă.

Termografia folosește camera cu infraroșu pentru detectarea tiparelor de încalzire, dar și a circulației sanguine, la nivelul țesuturilor din corp. În acest fel, se detectează anomalii termice la nivelul unor țesuturi, anomalii care pot indica o serie de afecțiuni. Avantajul folosirii unei asemenea metode de diagnosticare imagistică stă în faptul că nu expune pacientul la radiații, deci nu implică riscuri nici pe termen scurt, dar nici pe termen lung pentru acesta.

Soluția Testo

Termografia Coronavirus

Coronavirusul se răspândește foarte rapid, de aceea, aeroporturi din întreaga lume au început screeningul pasagerilor care sosesc din China, cu ajutorul camerelor de termoviziune. Acestea depistează foarte ușor orice anomalie legată de temperatura corporală, cu ajutorul imaginilor termice.

Termografia este metoda ideală pentru scanarea nu doar a persoanelor, ci și a fluxurilor mari de oameni. Pentru a realiza acest lucru, se măsoară temperatura din colțul interior al ochiului. În cazul temperaturilor care depășesc limitele normale, o alarmă este activată automat. Acest proces permite identificarea rapidă și fiabilă, dar mai ales neintruzivă a persoanelor cu temperatura corporală crescută și posibilitatea izolării acestora pentru teste mai precise.

Testo oferă nu unul, ci două instrumente care pot face față cu succes acestor provocări. Camerele de termoviziune testo 885 și testo 890 sunt perfecte pentru identificarea persoanelor cu risc, datorită rezoluției de până la 1280 x 960 pixeli și interfeței HDMI care oferă posibilitatea conectării la ecrane externe - transformându-se astfel în instrumente semi-staționare perfecte pentru verificări de securitate cu trafic intens. Pe lângă aceste beneficii, Testo oferă și suport sau training pentru personalul de securitate.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:19020
Data publicarii: 11.06.2021
Valoarea estimata:
Data publicarii: 11.06.2021
Valoarea estimata:
Data publicarii: 11.06.2021