Inginerii au gasit o modalitate de a capta energia eoliana din copaci

3 vizualizari
energie eoliana din copaci
Distribuie pe

Imaginati-va o lume impanzita de paduri, care ar genera toata energia de care avem nevoie. Acest vis ar putea deveni realitate datorita unei noi forme de producere a energiei eoliene, care transforma mișcarea copacilor in energie curata.

Tehnologia se bazează pe piezoelectricitate - sarcina electrică produsă în urma unei vibrații aplicate oricărui tip de material.

Potrivit unui nou raport publicat în Journal of Sound and Vibration, mişcarea copacilor datorită vântului produce vibrații care ar putea fi convertite cu succes în energie. Studiul, condus de ingineri din cadrul Ohio State’s Laboratory of Sound and Vibration Research, a constatat că este posibilă transformarea unei game aleatorii de vibraţii într-o sursă de energie viabilă prin energia de vibrație naturală a structurilor arborescente. Frecvența naturală este ca un perete care absoarbe și stochează energia de la frecvențe mai mari, la fel ca un val mic de apă care se integrează unui val de mari dimensiuni.

Această știință complexă este dependentă de vânt (care, după cum știm, poate fi complet aleatoriu), biciuind turbulent o frunză sau o crenguţă, iar apoi acea putere fiind reţinută într-o mişcare mult mai puternică de joasă frecvenţă a copacului în sine. Inginerii au testat mici păduri artificiale, folosind grinzi de oţel în formă de L, înfăşurate cu polifluorură de viniliden (PVDF), un material piezoelectric. Cercetătorii au putut să producă aproximativ 2 volți de energie.

Piezoelectricitatea poate fi produsă dintr-o varietate de materiale - de la atingerea tastaturii, la mişcarea de balans a unui zgârie-nori. De fapt, conceptul a fost deja patentat în privinţa folosirii tastaturii pentru piezoelectricitate.

Captarea energiei eoliene prin această metodă este un mare pas înainte în domeniul energiei regenerabile, și suntem nerăbdători să vedem cum va fi aceasta aplicată.

Sursa

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 33.000 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 900 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video