Trenduri ale pieței HVAC pe care să le urmărești în 2023

339 vizualizari
Trenduri ale pieței HVAC
Distribuie pe

Odată cu trecerea în 2023, ne-am propus să aducem în vizor câteva dintre punctele-cheie pe care să le iei în considerare referitoare la progrnozele pentru 2023. Tendințele vor evolua în câteva direcții la care trebuie să fim pregătiți să ne adaptăm pe parcursul următoarei perioade. 

Tehnologiile de ultimă generație, nevoia de digitalizare și automatizare sunt doar câteva dintre scenariile deloc fictive ale anului. Am sintetizat câteva direcții semnificative și schimbări din industria HVAC: încălzire(Heating), ventilație(Ventilation) și aer condiționat(AC) pentru a vedea ce ne rezervă ziua de mâine. Însă, pentru început, să urmărim o prognoză a experților conform căreia piața globală pentru HVAC va atinge, probabil, niveluri record până în 2030.

Statistica a estimat în 2019 că piața globală va ajunge la 367,5 miliarde de dolari până în 2030. Rata de creștere anuală compusă (CAGR) a industriei între 2020 și 2030 ar trebui să fie de 3,9%. Dar aceasta este departe de singura creștere care are loc în industria HVAC.

În mod cert, HVAC este o afacere de proporții și se pare că nimic nu se va schimba în deceniul următor, industria devenind mai profitabilă. Așadar, dacă activezi în HVAC, creșterea este o probabilitate și pentru tine. Cu toate acestea, trebuie să fii bine pregătit pentru a valorifica domeniul de aplicare. Și de aceea, a afla despre tendințele viitoare este la fel de importantă ca orice altceva.

Deci, care sunt lucrurile de care ar trebui să ții cont? Iată tendințele din industria HVAC pe care ar trebui să te concentrezi:

1. Tehnologie inovatoare și automatizare a locuinței
Tehnologia emergentă nu transformă doar procesele de afaceri HVAC, dar schimbă și comportamentul utilizatorilor și duce la o creștere semnificativă a HVAC.
Odată cu integrarea smartphone-urilor și a tabletelor, dispozitivele wireless vor continua să fie prezente în utilizarea HVAC. În plus, noii senzori și controlere vor permite mai multe măsuri de securitate, adăugând în același timp confort sistemelor HVAC. În plus, este de așteptat o tendință crescândă de a produce încălzire și răcire la nevoie, deoarece oamenii pot crea programe de încălzire și răcire mai precise folosind sisteme HVAC care pot urmări temperatura și umiditatea interioară.
Odată cu dezvoltarea tehnologiei inteligente, consumatorii vor apela la sisteme de control centralizate cu ecrane de afișare integrate. Aceste sisteme vor alerta utilizatorii despre probleme sau vor prezice precis consumul de energie. Ei vor avea, de asemenea, un control bazat pe web și monitorizare a serviciilor online. Această creștere a sistemelor de control centralizat va îmbunătăți eficiența, va reduce costurile și simplifica vânzarea serviciilor pentru profesioniștii HVAC.
Prin urmare, dacă vrei să fii activ pe o piață în expansiune, asigură-te că tehnicienii tăi sunt instruiți și bine echipați ca să satisfacă nevoile în schimbare ale clienților.

2. Pasul spre digitalizare
Cea mai vizibilă schimbare a industriilor, inclusiv HVAC, este trecerea către formatul digital. În esență, documentele au fost o parte vitală a industriei serviciilor. De la primirea unei comenzi de lucru până la procesarea acesteia – tehnicieni completând rapoarte pe teren, managerii generează facturi înainte și după fiecare lucrare: totul s-a făcut pe hârtie fără a organiza o bază de date. Procesele pe hârtie ocupă timp și spațiu fizic. Problema și-a atins apogeul mai ales în perioada pandemiei, când întreprinderile au fost nevoite să opereze cu restricții de circulație fizică. În plus, gestionarea datelor pe hârtie lasă întotdeauna mult loc pentru erori, inexactități și gestionări greșite.
Prin urmare, nu este surprinzător faptul că companiile înclină spre un proces de afaceri fără hârtie, valorificând automatizarea pentru o operațiune eficientă de afaceri. Odată cu introducerea tehnologiei emergente, aceasta a devenit o soluție la îndemână.
Pentru companiile HVAC, în special, software-ul de afaceri HVAC a fost cel mai mare factor de schimbare. În esență, un sistem software de management al serviciilor de teren, este conceput pentru întreprinderile HVAC și ajută la automatizarea, standardizarea și eficientizarea afacerii. Are de regulă la bază instrumente digitale de ultimă generație, cum ar fi stocarea în cloud, programarea și expedierea automată, contabilitate, facturare, urmărire prin GPS, raportare și analiză, monitorizare iar lista poate continua.
Rezultatul este fascinant. Prin software poți efectua digital toate sarcinile de backend pe o singură platformă, folosind computerul sau smartphone-ul. Avantajul nu este doar eliminarea completă a hârtiei, dar această tehnologie inteligentă sporește eficiența, scalabilitate și transparență proceselor tale de afaceri sau procesul de achiziție. Nu e de mirare că companiile de pretutindeni se îndreaptă spre acest mod de lucru.

3. „Internetul obiectelor” devine mai prezent ca oricând 
Cu câțiva ani în urmă, Internetul Obiectelor devenea o expresie populară, referitoare la un număr tot mai mare de aparate de uz casnic compatibile cu Wi-Fi, cum ar fi televizoare, aparate stereo, frigidere și termostate. Astăzi, se estimează că mai mult de 14 milioane de case din SUA folosesc dispozitive și produse „de casă inteligentă” sau „tehnologie inteligentă” – și se așteaptă că acest număr să se situeze pe o pantă ascendentă.
Ce înseamnă acest lucru pentru tendințele pieței HVAC? Magazinul tău oferă cea mai recentă linie de produse compatibile cu Wi-Fi? Le poate asigura o instalare corectă? Știu cum să le vorbească și să le demonstreze clienților valoarea automatizării? Dacă nu, ar putea fi timpul să actualizezi lista de prețuri și să începi să vorbești limba clienților tăi.

4. Grija pentru mediu și durabilitate
Utilizarea mai mare a AC la nivel mondial a dus la un consum sporit de energie și la creșterea emisiilor de carbon. Ca să contracarăm acest lucru, este de așteptat să crească utilizarea sistemelor eficiente din punct de vedere energetic. Drept urmare, eficiența energetică se va afla în topul preocupărilor pentru inovație a HVAC.
Încălzirea globală în creștere și modul în care acest lucru afectează clima, tot mai mulți proprietari sunt îngrijorați de utilizarea energiei și își exprimă preocuparea cu privire la amprenta lor de carbon. Acest simț sporit de responsabilitate socială se plasează pe trendul schimbărilor către unități HVAC eficiente și termostate inteligente, al căror scop va fi acela de a reduce consumul de energie electrică.

Pentru a continua utilizarea aerului condiționat fără a crește cererea de energie electrică, îmbunătățirea eficienței unităților AC este soluția principală. Piața HVAC este pregătită pentru o creștere și inovare continuă în anii următori pentru a răspunde cererii în creștere. Populația lumii va crește cu aproximativ 35% în următorii 30 de ani și cu 50% în alți 30 de ani, astfel încât vor fi mai mulți oameni care au nevoie de sisteme de încălzire și răcire. În plus, sistemele HVAC vechi vor trebui modernizate.
Pe scurt, ne așteptăm ca în următorii ani tendințele industriei HVAC să se concentreze pe eficiența energetică, transformarea digitală și durabilitate. Odată cu îmbunătățirea continuă a eficienței aerului condiționat, se va folosi mai puțină energie electrică, ceea ce poate ajuta la scăderea cererii generale.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video