Ferestrele de mansardă cresc gradul de izolare termică a locuinței de până la 3 ori

55 vizualizari
1
Distribuie pe

Potrivit VELUX România, unul dintre cei mai importanți producători de ferestre de mansardă, care comercializează produse și soluții pentru case inteligente, adăugarea ferestrelor de mansardă în proiecte de renovare sau înlocuirea acestora cu unele noi poate crește de până la 3 ori performanța de izolare termică a locuinței, de la 2,8 W/m2K la 1,1 W/m2K. Totodată, reprezentanții companiei sunt de părere că renovarea locuinței prin adăugarea ferestrelor de mansardă sau înlocuirea ferestrelor vechi cu unele noi îmbunătățește atât nivelul de confort, contribuind inclusiv la reducerea amprentei de carbon la nivel global. 

Ferestrele de mansardă, nealiniate la standardele actuale de performanță și realizate din materiale nesustenabile, generează automat pierderi de energie prin izolare slabă, respectiv scurgeri necontrolate de aer. Conform VELUX România, prin înlocuirea acestor ferestre cu modele mai noi, eficiente din punct de vedere energetic, proprietarii de locuințe pot experimenta o serie de avantaje importante, de la un consum mai redus de energie, la mai mult confort sau acces la lumină naturală. 

Cum obții un consum mai mic de energie 

În contextul preocupărilor crescute cu privire la gradul de eficiență energetică al locuințelor, ferestrele de mansardă moderne, proiectate cu materiale izolante și tehnici de etanșare avansate, reprezintă soluția potrivită pentru un consum de energie sustenabil, tradus inclusiv în facturi mai mici. Potrivit reprezentanților VELUX România, ferestrele de mansardă contribuie semnificativ la reducerea pierderilor de căldură în sezonul rece și menținerea răcorii în lunile călduroase. 

Un exemplu în acest sens sunt ferestrele de mansardă VELUX Standard Plus GLL/GLU, cu o valoare a coeficientului de transfer de căldură Uw = 1,0 W/m2K  (cu montaj încastrat, coeficientul poate fi de doar Uw = 0,94 W/m2K.) și cu capacitatea de a genera câștiguri solare pasive și de a îmbunătăți astfel bilanțul energetic al casei. 

Mai mult confort, în toate anotimpurile 

Ferestrele de mansardă izolate corespunzător ajută la menținerea unei temperaturi interioare constante, creând un mediu de viață mai confortabil pe tot parcursul anului, spun reprezentanții VELUX România.
În plus, izolarea fonică îmbunătățită  minimizează zgomotul exterior. O fereastră de mansardă VELUX cu geam cu 3 foi de sticlă este capabilă să reducă zgomotul din exterior, absorbția la diferite frecvențe fiind exprimată prin valoarea de atenuare a sunetului Rw = 35 dB.

 
Lumină naturală pe toată durata zilei 

Ferestrele de mansardă de ultimă generație permit obținerea unor suprafețe vitrate mai mari, maximizează cantitatea de lumină naturală care intră în casă și reduce nevoia de iluminat în timpul zilei. Astfel, nu numai că se diminuează consumul de energie electrică, ci se îmbunătățește și bunăstarea generală și productivitatea locatarilor, prin stimularea vitaminei D.

Stil de viață mai sustenabil

Potrivit VELUX România, investițiile în ferestre de mansardă eficiente din punct de vedere energetic contribuie direct la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la combaterea schimbărilor climatice. Consumul mai mic de energie se traduce printr-o amprentă ecologică redusă, aliniindu-se la eforturile globale în direcția sustenabilității și a unui stil de viață eco-conștient. 

Rulourile termoprotectoare sunt, de asemenea, elemente cheie ale eficienței energetice și ale confortului, deoarece protejează casa de razele directe ale soarelui. Rulourile exterioare parasolare VELUX, de exemplu, pot bloca lumina soarelui înainte ca aceasta să ajungă pe suprafața de sticlă a ferestrei de mansardă, ținând la distanță până la 93% din căldura soarelui. 
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.467 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.313 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video