Romanian Design Week 2023 va prezenta 160 de proiecte locale de arhitectură și design

53 vizualizari
RDW2023
Distribuie pe

Expoziția RDW2023 va găzdui 162 proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustrație, design de produs și design vestimentar. Acestora li se alătură 128 proiecte care vor fi prezentate online pe platforma romaniandesignweek.ro, ca parte din arhiva digitală Best Practices, pe care festivalul o începe odată cu ediția 2023 și o va continua anii viitori.

A unsprezecea ediție a Romanian Design Week readuce în programul festivalului expoziția cu call, dedicată celor mai recente proiecte locale de arhitectură și design. Aceasta va avea loc în Piața Amzei, în perioada 12 - 28 mai, și este un proiect realizat de Primăria Sectorului 1, împreună cu The Institute.

Designul expozițional este semnat de Attila Kim Architects.

Formatul revine cu o nouă structură, ce are ca obiectiv creșterea relevanței call-ului și a expoziției pentru reprezentanții industriilor creative locale. Începând cu această ediție, festivalul își propune să conecteze cât mai mulți designeri și arhitecți, validați de propriile bresle, cu publicul larg, și să crească astfel, alături de comunitate, standardele proiectelor locale.

rdw2023

Înscrierile au atras peste 430 de proiecte. Acestea au fost validate într-o primă etapă de către Comunitatea RDW, formată din participanți ai ultimei expoziții cu call din cadrul festivalului (ediția 2021).

În a doua etapă a selecției, echipe de câte doi curatori, unul local și unul internațional, au ales participanții la expoziție, pornind de la preselecția #RDWcommunity.

Membrii comunității RDW care au votat toate proiectele înscrise, dar și curatorii ediției pot fi consultați aici.

rdw2023

Pe lângă RDW Exhibition, alte formate vor completa experienţa vizitatorilor în Piaţa Amzei: Young design powered by Diploma, care vine cu perspectiva noii generaţii de arhitecţi şi designeri români într-o expoziţie multidisciplinară, RDW Social, un context potrivit pentru întâlniri şi discuţii, RDW Market, care va pune la dispoziţia publicului un spaţiu de dialog, o galerie de design, dar şi o serie de magazine-capsulă, cu obiecte speciale ce vor putea fi admirate şi în expoziţia RDW şi Creative Corner, unde va avea loc expoziţia Circular Catalysts, un program de rezilienţă şi dezvoltare durabilă locală prin design şi meşteşug, realizat de British Council România, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Ediţia Romanian Design Week 2023 identifică şi analizează procesele care generează inovaţie şi "proiecte remarcabile", creează contextele şi pretextele necesare încurajării şi promovării lor, gravitând în jurul preocupărilor legate de comunităţi creative şi rolul lor în dezvoltarea oraşelor, cu focus pe multidisciplinaritate, colaborare şi dialog.

Ajuns la a unsprezecea ediţie, Romanian Design Week este un proiect realizat de Primăria Sectorului 1 împreună cu The Institute.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video