Semne că locuința ta se confruntă cu umiditate excesivă

37 vizualizari
””
Distribuie pe

Majoritatea oamenilor își doresc să locuiască la casă. Nevoia de spațiu, de mai multă intimitate, dar și senzația plăcută oferită de posibilitatea de a savura cafeaua în propria grădină ne face să ne dorim din ce în ce mai mult să ne construim propriul colț de rai. Iar când vine vorba de amenajarea spațiului ideal pentru întreaga familie, trebuie să ținem cont de mai multe aspecte, de la modul în care va arăta rezultatul final și până la calitatea materialelor folosite.

””

Din acest punct de vedere, există și un aspect care îți poate da mari bătăi de cap: umiditatea. Pe lângă faptul că locuința se poate degrada, umiditatea excesivă poate afecta sănătatea tuturor membrilor familiei tale. Drept urmare, specialiștii recomandă să ai în vedere câteva măsuri de prevenție, precum aerisirea camerelor care prezintă un grad ridicat de umiditate și folosirea materialelor de calitate pentru acoperișul tău, cum ar fi, de exemplu tigla metalica Novatik. Cu alte cuvinte, este indicat să folosești de la început doar materiale calitative, astfel încât locuința ta, dar și sănătatea familiei tale să nu aibă de suferit. Iată care sunt principalele 5 semne care indică apariția umidității:

Mirosul greoi – primul semn care indică umiditatea excesivă

Principalul semn că umiditatea și-a făcut apariția în casa ta este mirosul greoi. Este foarte important să depistezi cauza și, mai apoi, să încerci să cauți soluții pentru îndepărtarea acesteia. De asemenea, trebuie să ții cont că acționând rapid, încă de la primele semne, poți scăpa mult mai ușor de această problemă.

Pereți scorojiți – indiciu că umiditatea și-a făcut apariția în casa ta

Atunci când te gândești că renovezi mult prea des, este foarte posibil să ai probleme cu umiditatea. Aceasta împiedică tapetul să se lipească corespunzător și, în plus, favorizează crăparea pereților zugrăviți.

Senzația de frig – pereți și podele foarte reci

Pereții și podelele extrem de reci reprezintă un alt element care ar trebui să-ți pună un semn de întrebare. Mai mult, în această situație podeaua și varul de pe pereți se pot umfla.

Apariția petelor și mucegaiului

Apariția petelor galbene sau maronii pe pereți ori tavan reprezintă un alt semn că umiditatea și-a făcut apariția în casa ta. Mai mult, condensul favorizează apariția petelor negre pe marginea ușilor, geamurilor, dar și între plăcile de gresie sau faianță. De asemenea, mucegaiul reprezintă un nou indiciu de umiditate excesivă. De cele mai multe ori, acesta apare pe pereți sau tavan, însă există posibilitatea să îl întâlnești inclusiv pe podea sau mobilă.

Cum reduci umiditatea?

Dacă apariția mucegaiului sau a altor factori ce indică umiditate excesivă îți poate da mari bătăi de cap, trebuie să știi că există și câteva metode prin care poți combate această problemă. Tot ce trebuie să faci este să verifici primele semne de umiditate și apoi să aplici noi obiceiuri, cum ar fi:

  • Folosește hota de fiecare dată când gătești
  • Nu pune rufele la uscat în camere cu risc de umiditate
  • Aerisește baia de fiecare dată după ce ieși din duș, timp de cel puțin 5 minute

Așadar, pentru confortul și siguranța locuinței tale este indicat să iei măsuri încă de la primele semne de umiditate ridicată. De asemenea, este foarte important să te gândești la acest aspect încă de la început, folosind doar materiale de calitate, inclusiv pentru acoperiș.

Sorry…This form is closed to new submissions.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video