Studiu: Potentialul de crestere al pietei de constructii civile si industriale din Romania in 2014

278 vizualizari
studiu
Distribuie pe

Moldova si Muntenia regiunile cu cea mai mare apetenta pentru constructii

Trendelligent (www.trendelligent.ro), companie romaneasca specializata in studii de piata B2B a realizat in luna iunie 2013 un studiu privind POTENTIALUL DE CRESTERE AL PIETEI DE CONSTRUCTII CIVILE SI INDUSTRIALE DIN ROMANIA IN ANUL 2014.

Studiul are la baza date de la Institutul National de Statistica si o ancheta sociala realizata pe un esantion de peste 200 de agenti economici din domeniul constructiilor civile si industriale cu cifra de afaceri de peste 1 milion EURO, care deruleaza proiecte in Bucovina, Moldova, Muntenia si Dobrogea.
Conform analizei pe baza datelor de la Institutul National de Statistica, intre anii 2007 -2012 investitiile financiare pentru sosele, strazi, drumuri si cladiri administrative au cea mai uniforma evolutie, fiind alocate aproximativ aceleasi sume in fiecare an. Investitiile in strazi, sosele si drumuri au avut cel mai mare varf in anul 2008 (14330.1 mil ron), cunoscand apoi o usoara scadere si revenind pe crestere din anul 2011 (13917.9 mil ron).

Conform anchetei sociale, in randul firmelor investigate, cel mai mare numar de proiecte (in medie aproximativ 3 proiecte) si cele mai mari, ca valoare in euro, se regasesc la companiile care au contracte in regiunile Bucovina si Moldova (aproximativ 5 milioane euro valoare totala medie a proiectelor implementate in Bucovina, si valoare totala medie de 14,3 milioane euro pentru proiectele realizate in Moldova), ceea ce arata ca in cele doua regiuni exista, la acest moment, cea mai buna piata pentru constructii.

In ceea ce priveste proiectele finantate din fonduri UE, cea mai buna situatie, din punct de vedere al banilor atrasi, este intalnita la firmele din Moldova si Muntenia. Cele aproximativ 22% dintre firmele care deruleaza contracte in Moldova au proiecte finantate din fonduri UE in valoarea totala medie de 27 milioane EURO, iar cele aproximativ 16% firme ce implementeaza proiecte in Muntenia au si proiecte finantate din fonduri UE a caror valoare totala medie se ridica la circa 41,6 milioane euro.

“Acest studiu reprezinta inceputul unei serii de cercetari pe piete specifice din zona B2B, menite sa aduca fata in fata investitori, beneficiari si furnizori. Trendelligent isi propune sa initieze cat mai multe cercetari pe nise de piata”, declara Mariana Cosenco, Managing Partner Trendelligent.

Studiul finit realizeaza o analiza complexa a pietei de constructii in zonele vizate precum si o estimare a potentialului de dezvoltare al firmelor din domeniul constructiilor pentru anul 2014 - 2015.


TRENDELLIGENT
Trendelligent este o companie care ofera servicii de audit si studii de marketing, studii de satisfactie a clientilor, a angajatilor, studii de testare pentru noi produse/concepte, studii de (re)segmentare, studii de (re)pozitionare, de pret pentru companiile B2B. Compania are expertiza in realizarea de studii pentru companii din domeniul IT&C, petrol, financiar, constructii si medical. Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati www.trendelligent.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video