Investitii de 932.000 euro in tehnologie verde si dezvoltare la Romradiatoare Brasov

262 vizualizari
Romradiatoare
Distribuie pe

ROMRADIATOARE S.A. Brasov demareaza investitii de 932.000€ (achizitie utilaje, echipamente si soft-uri de proiectare), proiect sustinut din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 in cadrul domeniului de finantare Inovare Verde in Industria din Romania.

Proiectul Green Business Development for Increased Competitiveness va fi implementat pana la finele lunii aprilie 2016, perioada in care ROMRADIATOARE S.A. va aniversa 90 de ani de existenta in industria brasoveana.

Investitiile vizeaza imbunatatirea semnificativa a performantei de mediu in procesele de productie ale fabricii, precum si cresterea capabilitatilor si capacitatii de productie pentru game de produse mai “verzi”. In cadrul proiectului vor fi achizitionate utilaje performante, menite a moderniza si ecologiza principalele procese de productie (debitari metale feroase si neferoase, deformari plastice la rece, sudura, brazare, cositorire, vopsire in camp electrostatic, manipulare inter-fazica, etc.) precum si o serie de soft-uri de proiectare de ultima generatie, in vederea dezvoltarii capabilitatilor de proiectare, dimensionare si optimizare a produselor dezvoltate.

Rezultatele implementarii proiectului se vor concretiza in reducerea consumurilor de energie si gaze naturale, reducerea consumurilor materiale, cresterea nivelului de calitate al produselor, reducerea nivelului de zgomot si de emisii, cresterea capabilitatii si capacitatii de productie pentru game de produse mai prietenoase cu mediul - precum schimbatoarele de caldura din aluminiu brazat. Tot in cadrul proiectului se va implementa un sistem de management al sanatatii si securitatii operationale care, impreuna cu investitiile ce urmeaza a fi realizate in tehnologie, va contribui la imbunatatirea semnificativa a conditiilor de munca pentru cei 220 de angajati.

“Castigarea grant-ului acordat de Innovation Norway reprezinta pentru noi in primul rand o recunoastere a performantelor obtinute de ROMRADIATOARE in ultimii ani, rezultate ce demonstreaza viabilitatea modelului de afaceri si perspectivele reale de dezvoltare pe care le are societatea pentru viitor. Investitiile pe care le vom realiza prin programul Norway Grants vor contribui in mod semnificativ la alinierea proceselor de productie ale societatii cu tendintele internationale de eficienta si protectie a mediului, asigurand astfel cresterea competitivitatii si atractivitatii ROMRADIATOARE, atat pentru clientii nostri, cat si pentru angajati, actionari si comunitatea locala”, a declarat Directorul General al ROMRADIATOARE, Dl ing. Oliviu Niculescu.

ROMRADIATOARE proiecteaza si produce schimbatoare de caldura si sisteme de schimb termic (incalzire/racire) pentru motoare si alte aplicatii industriale si rezidentiale, precum si o gama larga de piese metalice si module asamblate, peste 80% dintre produse fiind destinate exportului. Produsele fabricate de ROMRADIATOARE deservesc clienti din industrii precum domeniul automotive, utilaje agricole, forestiere si de constructii, domeniul feroviar, generarea si co-generarea de energie, echipamente hidraulice, sisteme de incalzire rezidentiala si comerciala, industriile extractive, domeniul naval, domeniul apararii.

Bazandu-se pe nivelul inalt de competente tehnice si de inginerie a angajatilor sai, precum si pe procese tehnologice flexibile, incepand cu anul 2009 ROMRADIATOARE si-a transformat modelul de afaceri, renuntand treptat la postura de producator de produse standard (in principal radiatoare cupru-alama pentru vehicule) si devenind un partener specializat de proiectare si productie in domeniul schimbatoarelor de caldura, pieselor metalice si modulelor asamblate, pentru clienti cu inalte competente tehnice (integratori/ producatori de echipamente, furnizori de sisteme si solutii tehnice complete, etc). Ca rezultat al acestei strategii, peste 90% din numarul de produse livrate sunt personalizate in functie de cerintele sau documentatia clientului, societatea reusind in ultimii 4 ani un ritm de dezvoltare si asimilare de 1 produs nou in fiecare zi lucratoare.

In 2014, societatea a realizat o cifra de afaceri de 27.315.321 lei, in crestere cu 9.2% fata de exercitiul financiar precedent, si de 2.84 ori mai mare decat in 2009, generand un profit brut de 537.891 lei, de 1.5 ori mai mare decat profitul obtinut in 2013. Actionarul principal al ROMRADIATOARE este S.I.F Transilvania S.A., restul actiunilor fiind detinut de persoane fizice.

Despre programul de finantare
Programul „Inovare Verde in Industria din Romania” este un program de dezvoltare a afacerilor avand drept scop cresterea competitivitatii intreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovarea si dezvoltarea spiritului antreprenorial verde. Viziunea Programulului Inovare Verde in Industrie este: “Excelent pentru afacere si excelent pentru mediul inconjurator”. Toate proiectele care urmeaza a fi finantate prin acest Program trebuie sa vizeze ca rezultat final imbunatatirea performantei intreprinderilor in raport cu mediul inconjurator. Rezultatul specific planificat al Programului este: "Realizarea de oportunitati de afaceri ce contribuie la ecologizarea economiei europene". Operatorul Programului este Innovation Norway, o entitate de stat subordonata Ministerului Norvegian al Comertului, Industriei si Pescuitului si Municipalitatilor Regionale Norvegiene. Mai multe detalii despre program puteti gasi la pagina web www.norwaygrants-greeninnovation.no

Prin Granturile Norvegiene si Granturile EEA, Norvegia contribuie la reducerea disparitatilor sociale si economice si la intarirea relatiilor bilaterale cu tarile beneficiare din Europa. Norvegia coopereaza indeaproape cu Uniunea Europeana in cadrul Acordului privind Spatiul Economic European (SEE). Pentru perioada 2009-14, contributia Norvegiei este de 1.7 miliarde Euro. Granturile sunt disponibile pentru ONG-uri, institutii academice si de cercetare, precum si pentru sectorul public si privat in cele mai noi 12 tari membre ale UE, impreuna cu Grecia, Portugalia si Spania. Se prevede o ampla colaborare cu entitati norvegiene, activitatile putand fi implementate pana in 2016. Domeniile principale de sustinere sunt protectia mediului si schimbarile climatice, cercetare si burse de studii, societatea civila, sanatate si copii, egalitatea de gen, justitie si patrimoniu cultural. Mai multe detalii la www.norwaygrants.org

http://www.romradiatoare.com/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video