Sisteme de incalzire prin perete din cupru, o solutie eficienta pentru un confort mai mare

2218 vizualizari
tevi cupru
Distribuie pe

Tehnica incalzirii din tevi de cupru prin perete, a sosit in Belgia! Tehnologia si eficienta se bazeaza pe o solutie care s-a dovedit a fi eficienta deja: incalzire de temperatura joasa prin pardoseala. O varietate mare de sisteme de incalzire prin perete, ofera modalitati de imbunatatire a eficientei energetice a cladirilor si pot fi utile in reducerea consumului de energie a cladirilor. Ele pot fi adaptate la cele mai multe proiecte si pot oferi economie de energie, datorita temperaturii reduse de functionare si conductivitatii termice excelente ale cuprului. Sistemul de incalzire prin perete, cu tevi din cupru ofera confort si o calitate buna aerului din interior, iar durabilitatea si impermeabilitatea cuprului garanteaza functionarea impecabila al sistemului pentru multi ani, fara cerinte de intretinere.

Incalzire eficienta la renovarea unor cladiri cu consum redus de energie si la constructii noi
Desi in prezent, in Belgia sistemele de incalzire prin perete sunt rare, acestea sunt deja bine-cunoscute in alte tari europene, ca Germania: lider in constructia cladirilor verzi. Aceasta solutie este destinata proiectelor de eficientizare energetica a cladirilor si constructiei locuintelor, cu consum redus de energie. La fel ca noua generatie de sisteme de incalzire prin pardoseala, sistemele de incalzire prin perete cu tevi de cupru, functioneaza la temperatura joasa (in jur de 30°C), asigurand economie de energie si imbunatatind confortul. Se estimeaza, ca la fiecare grad la temperatura de functionare, rezulta o economie de aproximativ 6% din costurile de incalzire. In plus, datorita conductivitatii termice excelente ale cuprului, sistemul nu prezinta aproape nicio inertie termica, limitand astfel pierderile de energie (metalul rosu este de aproape 1.000 de ori mai conductiv decat plasticul). In ceea ce priveste generarea de caldura, reteaua de conducte poate fi conectata la toate generatoarele standard si permite si utilizarea optima a resurselor de energie regenerabila, ca pompele de caldura, panourile solare si sistemele geotermale.

Incalzire prin perete, cu tevi de cupru cu invelis din plastic, la un santier de constructii ©WielandSistem de incalzire prin perete din tevi de cupru profilate ©KMEIncalzire prin pereti, din tevi de cupru cu invelis din plastic la o mansarda ©Wieland

Sisteme diferite pentru asigurarea tuturor cerintelor tehnice la toate tipurile de proiecte
Incalzirea prin perete este o optiune de incalzire ascunsa si flexibila, potrivita atat constructiilor noi cat si renovarilor. Ofera o alternativa la incalzirea prin pardoseala pentru anumite proiecte, de exemplu, cand spatiile in pardoseala sunt limitate, sau cand structurile portante sunt subtiri. Aceasta noua metoda de incalzire este disponibila in doua tipuri diferite.
Primul sistem este compus din spirale profilate de diferite dimensiuni, care pot fi adaptate la toate formele de camera si la orice necesitate de incalzire. Elementele de sustinere invelite sunt fixate direct pe tevi si apoi structura este montata pe perete. Varianta “uscata” consta in montarea tevilor din cupru direct pe placi din gipscarton.
Prin cealalta metoda de instalare, tevile de cupru sunt montate pe pereti intr-o forma de spirala, care este determinata de studiul termic prealabil. Tevile din cupru cu pereti subtiri cu invelis din plastic, sunt fixate pe pereti, dar mai intai sunt acoperite cu izolatie termica si fonica, iar la finisaj sunt tencuite sau acoperite cu gips pulverizat, care imbunatateste caracteristicile termotehnice ale cladirii.

Tevi profilate, montate pe perete sau direct pe gipscarton ©KMEDiagrama unui sistem de incalzire prin perete si pardoseala, din tevi de cupru cu invelis din plastic ©Wieland

Cuprul: cheia unui sistem stabil
Alegerea cuprului pentru dezvoltarea acestei aplicatii nu a fost o coincidenta. Materialul numarul unu in Europa pentru tevile de acm si incalzire, cuprul este recunoscut de catre profesionisti pentru fiabilitate si rezistenta la imbatranire. Cuprul a fost utilizat pe scara larga pentru sisteme incorporate de zeci de ani.
Complet impermeabil fata de oxigen, cuprul garanteaza etanseitatea sistemului si proprietatile antimicrobiene naturale pot inhiba inmultirea microorganismelor, care ar putea periclita sistemul. Un sistem de incalzire prin perete cu cupru, nu necesita intretinere de rutina: nu este nevoie de spalare periodica, nici de inhibitor de coroziune, bariera anti-oxigen sau de tratare a apei. In plus, maleabilitatea cuprului usureaza prelucrarea si instalarea sistemului.

Incalzire sanatoasa pentru un confort optim, atat vara cat si iarna!
Detinand aceleasi avantaje ca si incalzirea prin pardoseala, sistemele de incalzire prin perete cu tevi din cupru furnizeaza caldura stabila si uniforma, care poate fi reglata in fiecare camera independent, cu aproape zero inertie. Apa calda care circula in conducte, creste temperatura peretilor si camera este incalzita prin intermediul radiatiilor. Acest lucru permite evitarea dezavantajelor, care produc disconfort la sistemele de incalzire traditionale: zonele reci, temperatura scazuta la nivelul solului si variatii semnificative de temperatura. In timpul verii, sistemul este reversibil, adica poate fi utilizat pentru racire si permite o reducere a temperaturii cu 2-3 grade.
Pe langa confort, sistemele de incalzire prin perete contribuie la imbunatatirea calitatii aerului din interior si previn uscarea aerului. Nivelul ridicat de radiatii, anuleaza efectele convectiei, impiedicand astfel circulatia prafului si a particulelor. In timpul iernii, sistemul usuca peretii si previne formarea mucegaiului. In timpul verii, apa rece care circula in reteaua de conducte, scade temperatura din camere, fara formarea condensului pe pereti si pe tavane.

http://www.cupru.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video