S-a lansat editia din 2016 al concursului international „Caminul nostru si cuprul”

2 vizualizari
caminul nostru si cuprul
Distribuie pe

Tineri designeri si studenti vor concura prin conceperea si proiectarea unor obiecte si mobilier din cupru si aliajele sale, testand aplicatii estetice si functionale noi.

Institutul Italian al Cuprului a lansat a 6-a ediție al concursului internațional "Căminul nostru şi cuprul" un concurs internațional pentru proiectarea și crearea de obiecte realizate din cupru și aliajele sale. Concursul din ce în ce mai recunoscut pe plan internațional, a avut un succes imens la edițiile anterioare, astfel încât din 2007 până în prezent s-a triplat numărul celor care s-au înscris.

Concursul a fost lansat pentru a demonstra potențialul expresiv nelimitat al cuprului care poate fi exploatat prin moduri inovatoare și neconvenționale. Competiţia vizează două categorii distincte: designeri și arhitecți profesioniști şi studenții înscriși în școli de grafică şi design interior, în facultăți de arhitectură sau design, în şcoli de doctorat și de masterat. Concursul este în mod deliberat limitat la tineri, motiv pentru care a fost impusă o limită de vârstă de sub 40 de ani.

Data limită de înscriere în concurs este 30 septembrie 2016

Edițiile anterioare au arătat nenumărate exemple ale entuziasmului creativ al tinerilor și un spirit remarcabil în inovație și design şi în transformarea obiectelor aparent tradiționale și uzuale, datorită noilor concepte de design.

Competiţia este deci pregătită şi acum să adune sute de idei noi, ciudate, neobișnuite sau revoluționare, de la corpuri de iluminat, vaze, obiecte pentru masă, mese, scaune şi decoraţiuni interioare la pereţi interiori, podele, radiatoare, mânere și așa mai departe: protagonistul absolut fiind cuprul și aliajele sale, ca bronzul şi alama, sau combinate cu diverse alte materiale.

Proiectele vor fi evaluate de către un juriu conştiincios și calificat, compus din trei profesioniști din domeniul arhitecturii și designului: designerul Philippe Bestenheider, arhitectul și designerul Diego Grandi și arhitectul și criticul de design Marco Romanelli.

Ediția din 2016 este o confirmare al rolului cultural al unei competiții, care are ca scop celebrarea şi reprezentarea în design a proprietăților constructive și ornamentale ale metalului roșu. Conductivitatea electrică excelentă, conductivitatea termică, maleabilitatea, rezistența, ductilitatea, proprietățile sale antimicrobiene și faptul că poate fi reciclat de nenumărate ori, îl transformă într-un material utilizat din ce în ce mai mult, care aduce şi o contribuție continuă în domeniul sustenabilității și a energiei.

Pot fi acordate următoarele premii:

Designeri și Arhitecți:
• Premiul I: 4000 €
• Premiul II: 2500 €

Proiecte studențești:
• Premiu: 1500 €

Puteţi citi aici Regulile înscrierii.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video