Hidroenergia, parte din mixul de energie curată al României

35 vizualizari
hidroenergia
Distribuie pe

Asociația Energia Inteligentă a organizat dezbaterea online „Hidroenergia, parte din mixul de energie curată al României”, miercuri, 23 noiembrie 2022.

Parte din proiectul „România Tradițională cu Energie Curată”, evenimentul și-a propus sa aducă în dezbatere noile forme de energie și rolul pe care îl poate juca hidroenergia în mixul energetic național.

Într-o perioadă plina de provocări în ceea ce privește securitatea energetică și atingerea țintei ambițioase de emisii de carbon net-zero până în 2050, România s-a înscris pe un drum al înlocuirii combustibililor clasici cu energie curată, extrem de eficientă și la fel de sigură cu cea cu care oamenii s-au obișnuit.

Evenimentul a abordat următoarele teme de discuție:

  • Strategia națională de dezvoltare în domeniul hidroenergiei
  • Potențialul de dezvoltare a capacității de producere a hidroenergiei în România
  • Rolul hidroenergiei în mixul energetic național
  • Hidroenergia – sursă de energie curată și sigură
  • Microhidrocentralele – importanță și impact asupra mediului

Evenimentul s-a desășurat pe platforma zoom a fost transmis live pe pagina de Facebook Energia Inteligentă și ale partenerilor media.

Lansat de Asociația Energia Inteligentă în luna iunie a acestui an, „România Tradițională cu Energie Curată” promovează păstrarea tradițiilor românești concomitent cu susținerea tehnologiilor moderne care să permită producerea de energie curată. Prin proiectul pilot derulat în Munții Căpățânii, 10 stâne au fost dotate cu panouri fotovoltaice după refacerea cailor de acces, pentru a facilita păstrarea îndeletnicirii păstoritului si, totodată, ne propunem derularea de campanii de informare asupra importanței acceptării de noi forme de energie, o energie mai curată și la fel de sigură ca cea cu care oamenii s-au obișnuit. Astfel proiectul „România Tradițională cu Energie Curată” va aduce o contribuție semnificativă la păstrarea identității naționale folosind energie curată.

 

http://www.asociatiaenergiainteligenta.ro/

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video