7 motive pentru care aerul din interior nu este atât de pur pe cât crezi

328 vizualizari
pritatea aeurlui
Distribuie pe

Temperaturile mai ridicate te fac să îți dorești să deschizi larg o fereastră. Dar vremea bună nu este singurul motiv pentru a lăsa aerul proaspăt să intre. Chiar și cele mai curate case pot avea un aer interior impur; contaminanții zilnici, cum ar fi fumul de gătit, umiditatea și chiar produsele de curățare, pot avea un impact negativ asupra aerului pe care îl respirăm, provocând alergii sau boli. 
Deschiderea unei ferestre poate ajuta la corectarea aerului impur, lăsând poluanții neplăcuți afară, în loc să îi lase să circule în interior. 

Descoperă motivele pentru care aerul din interior nu este atât de pur pe cât crezi și ce poți face pentru a-l curăța.

Produsele de curățat pot murdări aerul

Multe sprayuri și produse de curățare conțin substanțe chimice nereglementate care pot elibera vapori toxici în aer sub formă de COV (compuși organici volatili). Expunerea la aceste substanțe chimice periculoase poate provoca dureri de cap, greață sau alte afecțiuni. De aceea, dacă ai de gând să faci curățenie cu ferestrele închise, este în interesul tău să folosești detergenți complet naturali sau produse de curățat de tip DIY.

Odorizantele de aer provoacă probleme similare

Îți dorești cu orice preț ca locuința ta  să miroasă curat și proaspăt, dar multe odorizante și lumânări parfumate conțin substanțe cancerigene dăunătoare. Pentru o casă cu un miros proaspăt și natural, ia în considerare folosirea potpourriului de casă sau lumânărilor naturale, neparfumate. Dacă nu te poți despărți încă de parfumul artificial, deschide cel puțin o fereastră de fiecare dată când aprinzi o lumânare pentru a permite vaporilor să iasă și aerului proaspăt să intre în casă.

Umiditatea ridicată poate provoca răspândirea contaminanților

Un mediu umed este o rețetă perfectă pentru poluarea aerului din interior. Condițiile umede permit acarienilor și mucegaiului să se înmulțească, în timp ce excesul de umiditate determină, de asemenea, ca plăcile de parchet să elibereze formaldehidă în aer. Acest gaz incolor poate provoca iritații la nivelul ochilor, nasului și gâtului. Cea mai bună soluție este să pui în funcțiune dezumidificatorul pentru a elimina umiditatea din aer.

Purificatoarele de aer curăță doar o parte din aer

Știai că ai nevoie de mai mult de un filtru de aer pentru a purifica aerul din casă? Majoritatea poluanților din interior se împart în două categorii: particule nocive, cum ar fi fumul, polenul, praful, fumul de tutun și materii gazoase, cum ar fi fumul de vopsea și vaporii de la produsele de curățare. Fiecare tip de impuritate răspunde la filtre diferite. Filtrul HEPA tinde să funcționeze cel mai bine la eliminarea particulelor, în timp ce filtrul cu carbon este necesar pentru a reține poluanții gazoși. Instalează-le pe amândouă pentru o protecție dublă.

Casele care economisesc energie sunt o parte a problemei

O casă bine etanșată este excelentă pentru a conserva căldura sau aerul rece și pentru a reduce facturile pe tot parcursul anului, dar poate fi și o casă sufocantă. O casă închisă suferă adesea de o lipsă de flux de aer, ceea ce permite contaminanților (cum ar fi COV) să continue să circule prin aerul din interior, provocând alergii și disconfort. Un motiv în plus pentru a deschide o fereastră ori de câte ori este posibil.

Lenjeria de pat (și salteaua gonflabilă) sunt surse sigure de poluanți

Acarienii de praf se înmulțesc în mediul confortabil al unui pat cald, ceea ce reprezintă o veste proastă pentru persoanele care suferă de alergii. Gazele degajate de o saltea gonflabilă, care apar pe măsură ce se umflă la dimensiunea maximă te pot expune la și mai multe substanțe chimice dăunătoare. Care este soluția? Spală regulat lenjeria de pat pentru a distruge acarienii și caută alternative ecologice la salteaua gonflabilă.

Gătitul poate afecta calitatea aerului

Ai decis să gătești pui prăjit la cină, dar dacă nu folosești ventilatorul hotei în timp ce gătești, vaporii nocivi rămân în bucătărie. Deschide o fereastră pentru a aerisi fumul și grăsimea din aer, astfel vei permite aerului din interior să devină mai proaspăt - și asigură-te că ții ventilatorul de evacuare pornit atâta timp cât aragazul cu gaz sau friteuza funcționează.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video