Care aparat hairstyling consumă cel mai puțin?

149 vizualizari
aparat hairstyling
Distribuie pe

Există mai multe tipuri de aparate dedicate îngrijirii părului. Cum ne afectează acestea consumul de energie electrică?
Există numeroase aparate pentru îngrijirea părului. De la aparate de ras electrice la perii rotative cu ioni, plăci de întins părul etc.

Cum funcționează acestea și câtă energie electrică consumă?

Aparat de ras electric
Această categorie include aparatele de ras și aparatele de tuns, care sunt folosite pentru a tăia părul de pe cap.
Aceste dispozitive au un motor mic care acționează lamele care secționează părul. Multe dintre ele au deja o bază pentru reîncărcarea bateriei, astfel încât dispozitivul nu trebuie să fie conectat la priză în timp ce este utilizat.
Sunt de dimensiuni și volum reduse, ceea ce face ca aparatele de ras să fie foarte versatile și ușor de depozitat și transportat. Acestea facilitează și grăbesc bărbieritul pe față, precum și a părului de pe alte părți ale corpului.
În ceea ce privește consumul de energie, acestea au de obicei o putere de aproximativ 30 W. Utilizarea unui aparat de ras electric timp de aproximativ 7 minute pe zi ar implica un consum de energie electrică de aproximativ 0,01 kWh pe lună.

Perie de îndreptare
Acest dispozitiv diminuează volumul și încrețirea părului. Multe modele au o funcție de ionizare pentru a completa procesul. Peria are o rezistență care face ca aceasta să genereze căldură, netezind părul pe măsură ce este periat.
Mulți optează pentru acest tip de aparat pentru a-și îndrepta părul atunci când nu vor să-l supună la daunele care pot fi produse de utilizarea intensivă a plăcilor de îndreptat.
Acest tip de aparat are, de obicei, o putere de 30 W. Folosirea periei de 5 ori pe săptămână, timp de aproximativ 4 minute pe zi, ar presupune un consum de energie electrică de 0,004 kWh pe lună.

Uscător de păr
Acesta este unul dintre cele mai comune aparate care se găsesc în case. Există o mare varietate de uscătoare de păr, cu dimensiuni, funcții și puteri diferite.
Cele mai comune uscătoare de păr au o rezistență și un motor: motorul aspiră aerul și îl suflă prin tub, în timp ce rezistența îl încălzește.
În ultimii ani, pe piață au apărut uscătoarele de păr cu un control mai mare al fluxului de aer și al temperaturii, fiind controlate digital. Cel mai mare beneficiu al acestora este că provoacă mai puține daune părului.
Un uscător normal atinge o putere de 2.300 W. Folosirea acestuia timp de 10 minute, 3 zile pe săptămână, ar duce la un consum de energie electrică de 4,6 kWh pe lună.
Unele dintre cele mai moderne uscătoare de păr pot ajunge la o putere de 1.600 W. Folosirea acestuia 10 minute, 3 zile pe săptămână, implică un consum de electricitate de 3,2 kWh pe lună.

Placă de îndreptat părul
Plăcile de îndreptat părul sunt un alt aparat de îngrijire a părului foarte comun. Acestea au o funcție de îndreptare, dar, în funcție de mișcarea pe care o facem cu ele, pot adăuga bucle părului nostru.

Acestea au rezistențe care încălzesc plăcile prin care alunecă părul. Aceste plăci pot fi realizate din diferite materiale, cum ar fi ceramica sau titanul.
Sunt dispozitive foarte versatile. Dimensiunile și manevrarea lor ușoară fac din aparatele de îndreptat părul un aparat perfect pentru a fi depozitat oriunde și chiar transportat în geantă.
În ceea ce privește consumul de energie electrică, acestea au de obicei în jur de 60 W. Utilizarea timp de 5 minute pe zi ar însemna un consum de energie electrică de aproximativ 0,15 kWh pe lună.

Ondulator de păr
Ondulatoarele au revenit în trusele de înfrumusețare din multe case. Există modele foarte diferite, cu tehnologii diferite.
Pe de o parte, avem modelele bazate pe cleștele clasic, cu o bară metalică care este încălzită de o rezistență și care transmite căldura părului, care este rulat. Când este eliberat, bucla rămâne în păr.
Un al doilea tip de ondulator ar fi o perie termică. Aceasta constă într-o perie cu o rezistență în interior care transmite căldură părului care este rulat în perie.
În cele din urmă, în ultimele decenii au fost comercializate ondulatoare cu aer. Acestea au un motor și o rezistență, la fel ca un uscător, dar designul lor este axat pe perfecționarea buclelor. Acest ultim tip de ondulator are câteva avantaje față de cele anterioare: deteriorează mai puțin părul, deoarece folosește aerul și nu căldura directă. Acest lucru se datorează faptului că puterea și temperatura lor sunt reglabile.

Să ne uităm la consumul acestor două grupe de ondulatoare:

Modelele bazate pe clești și perii termice au puteri de 40 W. Utilizarea unui ondulator 3 zile pe săptămână timp de 7 minute ar duce la un consum lunar de 0,056 kWh.

Cel de-al doilea grup, are puteri de aproximativ 2.200 W. Utilizarea unuia 3 zile pe săptămână timp de 7 minute ar genera un consum lunar de 3,08 kWh.

Eficiența energetică în îngrijirea părului
Țineți cont de următoarele sfaturi pentru a vă reduce consumul de energie, generând un beneficiu pentru Mediu, pe lângă o economie la factura de electricitate.
Uită-te bine la eticheta de eficiență energetică a aparatelor înainte de a le cumpăra. Cu cât ratingul este mai mare, cu atât mai bună este eficiența energetică a aparatului pe care îl cumperi și pe care îl vei folosi frecvent.
Verifică contractul dumneavoastră pentru a vedea în ce momente ale zilei consumul dumneavoastră este mai ieftin. Profită de aceste ore pentru a folosi aceste aparate. De asemenea, poți consulta un sales agent, pentru a-i spune care sunt nevoile tale și pentru ca el să îți arăt tarifele, care se potrivesc cu stilul tău de viață, astfel încât să nu trebuiască să schimbi nimic din rutina ta.

În cele din urmă, este foarte important să ai grijă de aparatele tale, respectând întotdeauna instrucțiunile. În acest fel, aparatura va fi întotdeauna în stare bună, fără a suferi pierderi de energie, și poți, astfel, prelungi durata de viață utilă.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video