Noua generatie de relee de comanda de la Eaton easyE4

274 vizualizari
Eaton easyE4
Distribuie pe

Flexibilitate și eficiență în sarcinile de comandă

Compania Eaton, specializată în managementul energiei, prezintă următoarea generație a seriei sale de relee de comandă „easy”. Datorită versatilității sale, easyE4 este alegerea ideală pentru oricine dorește să pună în aplicare sarcini de comandă cu cât mai puțin efort posibil, de la instalatorii care îl pot utiliza în aplicațiile pentru clădiri, până la inginerii din domeniul automatizării, în aplicații pentru construcții de mașini. Manipularea simplă și software-ul intuitiv de programare easySoft 7 fac posibilă punerea în aplicare a unor sarcini de comandă simple, precum și a unor configurații mai complexe, cu o înaltă eficiență a proceselor. Hardware-ul puternic, extensiile flexibile și opțiunile ample de comunicare fac posibilă utilizarea releelor de comandă „easy” într-o gamă largă de aplicații și piețe. De asemenea, interfața Ethernet integrată oferă utilizatorilor acces la internetul industrial al obiectelor (Industrial Internet of Things - IIoT). Seria easyE4 înlocuiește seriile existente easy500, easy700 și easy800.

Pentru o flexibilitate maximă, fiecare unitate de bază easyE4 este prevăzută cu patru ieșiri digitale, cu patru intrări analogice/digitale cu o rezoluție de 12 biți și cu patru intrări digitale rapide care pot fi utilizate, de exemplu, pentru a pune în aplicare contoare de înaltă performanță. De asemenea, toate intrările pot fi utilizate ca intrări de întrerupere - o caracteristică oferită, de obicei, doar de controlere mai complexe. Acest lucru înseamnă că, pentru un eveniment definit, poate fi inițiată o rutină pentru întreruperi în modul counter (contor), time (durată) sau edge (margine). Prin urmare, împreună cu caracteristica NET, releul de comandă poate obține timpi de răspuns care rivalizează cu cei ai unui microcontroler. O altă caracteristică nouă a easyE4 este posibilitatea de a utiliza un semnal radio DCF77. Aceasta asigură indicarea de înaltă precizie a orei și a datei pentru orice aplicație. De asemenea, aceste informații sunt actualizate automat, de exemplu în timpul trecerii de la ora de iarnă la ora oficială de vară.

Cu ajutorul modulelor de extensie, fiecare unitate de bază poate fi extinsă cu până la 188 I/O ceea ce stabilește un nou standard pentru controlerele compacte. Pentru a facilita punerea în aplicare a unei game largi de aplicații, este posibilă combinarea dispozitivelor easyE4 chiar și în cadrul unei funcționări mixte în c.a., c.c. și c.u. (tensiune universală) și același lucru este valabil pentru extensiile analogice și digitale. Modulele de extensie sunt conectate pe partea din față prin intermediul noului easyConnector, care face mult mai ușoară atât instalarea, cât și demontarea. Cu un număr total de doar 14 configurații ale unității de bază și ale modulelor de extensie, am redus numărul de versiuni disponibile în comparație cu seriile anterioare, extinzând în același timp domeniul de aplicare. Acest lucru conduce la o reducere semnificativă a costurilor de achiziție și depozitare.

Cardul micro SD instalat în unitatea de bază oferă posibilități suplimentare de utilizare. Prin urmare, se pot pune în aplicare cu ușurință actualizările programelor și funcțiile de întreținere. De asemenea, este posibilă predefinirea unui program de pornire (starter) pe cardul micro SD, care apoi poate fi executat atunci când releul de comandă este pornit. Memoria suplimentară poate fi utilizată, de asemenea, pentru înregistrarea în jurnal a datelor, ceea ce permite documentarea stării mașinii în timpul funcționării. În plus, cardul micro SD permite, de asemenea, personalizarea releului de comandă: pot fi încărcate imagini specifice companiei, astfel încât acestea vor fi afișate în timpul pornirii.

Prin intermediul interfeței Ethernet integrate, easyE4 poate fi conectat la orice router LAN/WLAN, repetor sau sistem dLan standard, ceea ce permite, de asemenea, lucrul în rețea IIoT. Informațiile furnizate de releul de comandă fie pot fi afișate pe pagini web bazate pe HTML-5, fie pot fi utilizate pentru a fi vizualizate prin intermediul serverului web „easy” integrat. Utilizatorii își pot crea propriile tablouri de bord și pot accesa easyE4 de pe smartphone, tableta sau laptop. De asemenea, orice tip de ecran poate fi conectat în mod direct prin Ethernet, de exemplu utilizând protocolul ModBus TCP. În plus, până la 80 de dispozitive easyE4 pot comunica într-o singură rețea prin interfața Ethernet și prin caracteristica de rețea NET integrată. 

Seria easyE4 este proiectată pentru diverse aplicații și piețe și, prin urmare, include dispozitive care acoperă diverse tensiuni de alimentare: versiunea CA pentru 85 V CA până la 264 V CA și versiunea CC pentru 24 V CC. O caracteristică specială este versiunea UC (tensiune universală): Aceasta poate fi utilizată la tensiuni de 12 V CC, 24 V CC sau 24 V CA. Pentru fiecare unitate de bază este disponibil un ecran opțional, care poate fi utilizat pentru a afișa texte, valori și parametri, precum și orice element grafic. De asemenea, ecranul poate fi personalizat cu ajutorul software-ului easySoft 7. 

Utilizarea software-ului easySoft 7 este intuitivă; prin urmare, programarea easyE4 nu prezintă niciun fel de dificultate. Utilizatorii pot să aleagă între patru limbaje de programare: schema de circuite poate fi creată folosind blocuri funcționale, diagrame scară (LD - ladder diagram), propriul limbaj de programare „easy” al Eaton sau prin intermediul textului structurat (ST - structured text). Textul structurat (ST) este utilizat în mod curent în automatizare și include caracteristici suplimentare pentru aplicații mai complexe. easySoft 7 este prevăzut cu o serie de noi blocuri funcționale utile, cum ar fi înregistrarea în jurnal a datelor, min/max, un modul de alarmă, un controler în trei etape sau alerte prin e-mail. Acest lucru extinde în mod semnificativ domeniul de aplicare al easyE4. În plus, utilizatorii pot, de asemenea, să își creeze propriile blocuri funcționale. Programele existente de la dispozitivele easy anterioare (și anume, seriile easy 500, 700 și 800) pot fi pur și simplu transferate în easySoft 7. 

Pentru informații suplimentare, accesați www.eaton.eu/easy

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video