Cluj-Napoca – The City of Green Buildings

68 vizualizari
Cluj-Napoca – The City of Green Buildings
Distribuie pe

In perioada 8 -14 septembrie 2014, incepand cu ora 09:00 va avea loc prima scoala de toamna dedicata in exclusivitate cladirilor verzi. 

Evenimentul se numeste ”Cluj-Napoca – The City of Green Buildings” si este creat special pentru studentii si masteranzii din domenii precum arhitectura, constructii, instalatii, inginerie si alte domenii asemanatoare. Cluj-Napoca este printre primele orase din Europa, care ofera o reducere a taxelor pentru cladirile verzi, acesta fiind motivul pentru care organizatorii considera ca "inima Transilvaniei" este mediul potrivit pentru a desfasura acest eveniment. 

De asemenea, o parte a evenimentului este dedicata mediului economic, iar in data de 12 septembrie va avea loc, in cadrul evenimentului, Conferinta ”Cluj-Napoca – The City of Green Buildings”, care se va desfasura la Hotelul GOLDEN TULIP ANA DOME, Cluj-Napoca, incepand cu ora 9:30, unde entitatile implicate in realizarea cladirilor verzi vor avea reprezentanti de seama. Printre acestia se numara: Dorin Beu - presedinte RoGBC Transilvania, Serban Tiganas- presedinte Ordinul Arhitectilor din Romania, Alexandru Tulai - Cluj Innovation City, Cristiana Croitoru-EcoVision, Razvan Nica-Build Green si Marius Oltean- Amera Grup. 

Evenimentul este organizat de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Facultatea de Instalatii, ASFIC (Asociatia Studentilor Facultatii de Instalatii din Cluj-Napoca), RoGBC (Romanian Green Building Council), Federatia SHARE, E.ON Romania, si cei mai recenti parteneri ai evenimentului Secpral Pro Instalatii, Amera Grup, NAI Romania si Testo Romania

„Proiectul a fost initiat de catre studentii Facultatii de Instalatii din cadrul Universitatii Tehnice, din dorinta de a arata importanta cladirilor si influenta lor asupra unui numar imens de factori precum mediul inconjurator, consumul de energie si dezvoltarea urbana. Dar mai mult decat atat, cladirile sunt locul in care omul modern isi petrece peste 90% din timpul zilnic. Datorita acestui fapt, credem cu tarie ca prin educarea viitorilor arhitecti si ingineri in domeniul cladirilor verzi, care si-au dovedit deja impactul pozitiv asupra vietilor noastre, putem sa contribuim activ la constructia unui viitor mai bun si mai sigur printr-o dezvoltare durabila. Cluj-Napoca-The City of Green Buildings, a fost prezentat prima data la ESAD Matosinhos, in Portugalia si ne bucuram foarte tare sa vedem ca acest proiect a avut un impact deosebit asupra studentilor de la noi din tara, deoarece locurile au fost limitate, iar “batalia” a fost stransa. Astfel, au fost selectati 30 de studenti in urma aplicarii acestora cu un CV si o scrisoare de intentie in care au trebuit sa specifice de ce isi doresc sa participle la eveniment. Speram ca la editia urmatoare “batalia” sa fie la fel de stransa, iar numarul persoanelor selectate sa creasca" – afirma membrii Comitetului de Organizare “Cluj-Napoca-The City of Green Buildings”. 

Proiectul “Cluj-Napoca-The City of Green Buildings” este sustinut si de partenerii media: cluj.com, Radio Impuls, InstalNews.ro, revista Tehnica Instalatiilor, Campus Cluj, Campus Bucuresti si Gazeta de Cluj

Mai multe detalii legate de eveniment, dar si despre program, puteti gasi pe pagina web a acestuia: 
http://thecityofgreenbuildings.asfic.ro/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video