Aerteknika

Oamenii de stiinta chinezi au inregistrat un nou record de eficienta a celulelor solare organice

celule solare organice
vizualizari

Oamenii de ştiinţă chinezi au stabilit un nou record de eficienţă - 17,3% - în privinţa puterii de conversie a celulelor solare organice, făcând astfel un pas suplimentar spre folosirea pe scală largă a bateriilor ecologice, potrivit publicatiei China Daily.

Celulele fotovoltaice organice (OPV) sunt fabricate din materiale pe bază de carbon, care sunt uşoare, flexibile şi semitransparente. Ele pot fi imprimate pe rulouri subţiri din plastic şi sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător în comparaţie cu panourile solare tradiţionale, care se bazează pe siliciu.

Totuşi, celulele fotovoltaice organice erau până acum mai puţin eficiente în ceea ce priveşte convertirea luminii solare în electricitate, fapt ce rezultă într-o eficienţă mai mică a puterii de conversie.

Noul studiu, condus de Chen Yongsheng, cercetător la Universitatea Nankai din Tianjin, a dovedit că panourile organice au potenţialul de a fi la fel de eficiente ca panourile realizate din silicon.

"Mobilitatea electrică redusă a materialelor organice a limitat grosimea stratului activ şi eficienţa de absorbţie a luminii", a declarat profesorul Chen Yongsheng.

Echipa lui a utilizat celule tandem, care ajung să se îmbine între ele cu ajutorul unor straturi diferite de materiale organice, în scopul de a remedia acea problemă.

"Straturi diferite de celule tandem pot să absoarbă lungimi de undă diferite ale luminii. Acest lucru înseamnă că poţi să foloseşti lumina solară mai eficient şi să obţii o rată de conversie mai mare", a adăugat profesorul chinez.

Graţie unei optimizări viitoare a acestor materiale, specialiştii se aşteaptă ca OPV să obţină o eficienţă a puterii de conversie care să fie similară cu aceea a panourilor solare tradiţionale.

 

Foto: Modul flexibil de celule solare organice dezvoltat de Fraunhofer ISE

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare