Aerteknika

Oamenii de stiinta chinezi au inregistrat un nou record de eficienta a celulelor solare organice

celule solare organice
vizualizari

Oamenii de ştiinţă chinezi au stabilit un nou record de eficienţă - 17,3% - în privinţa puterii de conversie a celulelor solare organice, făcând astfel un pas suplimentar spre folosirea pe scală largă a bateriilor ecologice, potrivit publicatiei China Daily.

Celulele fotovoltaice organice (OPV) sunt fabricate din materiale pe bază de carbon, care sunt uşoare, flexibile şi semitransparente. Ele pot fi imprimate pe rulouri subţiri din plastic şi sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător în comparaţie cu panourile solare tradiţionale, care se bazează pe siliciu.

Totuşi, celulele fotovoltaice organice erau până acum mai puţin eficiente în ceea ce priveşte convertirea luminii solare în electricitate, fapt ce rezultă într-o eficienţă mai mică a puterii de conversie.

Noul studiu, condus de Chen Yongsheng, cercetător la Universitatea Nankai din Tianjin, a dovedit că panourile organice au potenţialul de a fi la fel de eficiente ca panourile realizate din silicon.

"Mobilitatea electrică redusă a materialelor organice a limitat grosimea stratului activ şi eficienţa de absorbţie a luminii", a declarat profesorul Chen Yongsheng.

Echipa lui a utilizat celule tandem, care ajung să se îmbine între ele cu ajutorul unor straturi diferite de materiale organice, în scopul de a remedia acea problemă.

"Straturi diferite de celule tandem pot să absoarbă lungimi de undă diferite ale luminii. Acest lucru înseamnă că poţi să foloseşti lumina solară mai eficient şi să obţii o rată de conversie mai mare", a adăugat profesorul chinez.

Graţie unei optimizări viitoare a acestor materiale, specialiştii se aşteaptă ca OPV să obţină o eficienţă a puterii de conversie care să fie similară cu aceea a panourilor solare tradiţionale.

 

Foto: Modul flexibil de celule solare organice dezvoltat de Fraunhofer ISE

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

metalshow&tib

 

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

IEAS 2019