Primul centru de testare al turbinelor eoliene a fost deschis in Danemarca

108 vizualizari
centru testare turbine eoliene Danemarca
Distribuie pe

Centrul danez de testare Oesterild este primul centru de acest tip din lume unde turbine eoliene inalte cat zgarie norii pot fi testate si dezvoltate in continuare in conditii de vant ideale.
Un raspuns cererii crescande de energie regenerabila ar fi producerea de turbine eoliene care produc semnificativ mai multa energie. Pentru a realiza acest lucru, Danemarca a inaugurat un centru de testare care poate face care poate face urmatoarea generatie de mega turbine eoliene o realitate. Prima turbina eoliana testata aici are 197m, insa aici se pot testa turbine eoliene de pana la 250m.

Danemarca este locatia ideala pentru cercetarea si dezvoltarea din domeniul energiei eoliene
Danemarca are o politica energetica foarte ambitioasa care vizeaza ca pana in anul 2020, 50% din consumul de energie al Danemarcei sa fie asigurat de electricitatea produsa de turbine eoliene, cu scopul de a nu mai utiliza combustibilii fosili pana in 2050. Parte a acestui obiectiv, guvernul danez a decis anul trecut infiintarea unui centru de testare a turbinelor eoliene in apropierea Oesterild, in partea de vest a Danemarcei. Universitatea Tehnica din Danemarca a fost insarcinata cu conducerea si activitatea de functonare a centrului de testare a turbinelor eoliene. 
Presedintele Universitatii Tehnice din Danemarca, Anders Bjarklev: “Pana acum, centrul de testare este singurul loc din lume pentru testarea mega turbinelor eoliene ale viitorului. Aici, cercetatorii din cadrul Universitatii isi pot continua parteneriatul cu industria eoliana, care a dat Danemarcei o pozitie de lider mondial in dezvoltarea de noi tehnologii pentru turbine eoliene”.
O turbina eoliana este mai mult decat un turn cu palete; aceasta este o piesa complexa de inalta tehnologie, cu pana la 20.000 componente care trebuie sa interactioneze pentru a produce o putere mare. 

Ministerul pentru Comert si Investitii, Pia Olsen Dyhr: “Sunt convinsa de faptul ca noul centru de testare Oesterild va avea un rol important in dezvoltarea urmatoarei generatii de turbine eoliene, si astept cu nerabdare sa vad beneficiile pe care aceasta le va aduce pentru companiile daneze din domeniul energiei eoliene si a consumatorilor din intreaga lume. Inovarea constanta in domeniul energiei eoliene din Danemarca este motivul pentru care companiile straine din domeniul tehnologiilor ecologice isi stabilesc centrele de cercetare & dezvoltare si productie in Danemarca. 
Ministrul danez pentru mediu, precum si CEO Ditlev Engel al Vestas si Henrik Stiesdal, Chief Technology Officer al Siemens Wind Power au participat la ceremonia de inaugurare.

Centrul de testare dispune de sapte platforme de testare. Vestas si Siemens au cumparat doua platforme iar Siemens a ridicat deja o turbina de 197m pe una din ele. Universitatea Tehnica din Danemarca detine celelalte trei platforme, dintre care una a fost inchiriata companiei chineze din domeniul energiei eoliene Envision Energy, iar celelalte doua sunt scoase la licitatie.

Directorul adjunct al Universitatii Tehnice din Danemarca, Peter Hjuler Jensen: “Centrul de testare din Oesterild va deveni o baza pentru activitatea de cercetare a Universitatii in domeniul meteorologiei, tehnologiei turbinelor eoliene si nu in ultimul rand a conectarii la retea, lucru vital pentru ajungerea electricitatii la consumator in mod eficient.

Siemens a inceput testarea turbinei eoliene cu cel mai mare rotor din lume

Aici a inceput Siemens testarea noii sale turbine offshore de 6MW in Østerild, Danemarca. Aceasta este echipata cu cele mai mari pale din lume, fiecare masurand 75 m in lungime, si avand un diametru al rotorului de 154m. Cei de la Siemens sustin ca fiecare turbina eoliana offshore este capabila sa produca 25 milioane kWh de electricitate, suficienta pentru a alimenta singura 6000 de gospodarii. Se asteapta ca turbina sa devina un punct de referinta in industria eoliana offshore.
„Inceperea testarii rotorului de 154m pentru turbina de 6 MW este un pas important in dezvoltarea tehnologiilor competitive pentru fermele eoliene offshore ale viitorului”, afirma Henrik Stiesdal, chief technology officer din cadrul diviziei Siemens Energy. Potrivit declaratiilor companiei, turbina de 6 MW este cea mai usoara din clasa sa, cantarind doar 200 tone, fiind proiectata special pentru conditii offshore.

foto: Siemens a inceput testarea turbinei eoliene cu cel mai mare rotor din lume. Rotorul, cantarind aprox. 25 tone, este ridicat de macarale spre partea de sus a turnului turbinei eoliene. Image via Siemens

foto: Rotorul Siemens, alcatuit din 3 pale a 75m, cu un diametru de 154m, este asamblat la centrul de testare Østerild din Danemarca. Image via Siemens 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video