Un nou proiect imobiliar care setează noi standarde în domeniul eficienței energetice si ale energiei verzi

53 vizualizari
Vienna Parkside Residence
Distribuie pe

Vienna Parkside Residence - Metalurgiei Park – Un nou proiect imobiliar care seteaza noi standarde in domeniul eficientei energetice si ale energiei verzi, fiind probabil unul dintre cele mai mari proiecte de apartamente din Romania care se adreseaza celor interesati de apartamente verzi si foarte eficiente din punct de vedere energetic.

Inovatia in imobiliare este din ce in ce mai bine conturata prin dezvoltarea unor proiecte precum Vienna Parkside Residence din Metalurgiei Park (cel mai mare proiect rezidential din Romania), Faza a II-a.

Pe langa numeroasele calitati pe care le au apartamentele construite in cartierele rezidentiale moderne (spatii bine optimizate, rezistenta la cutremure, siguranta si proximitate fata de punctele de interes si facilitati), Vienna Parkside Residence se remarca printr-o atentie sporita asupra eficientei energetice si asupra protectiei mediului.

Vienna Parkside Residence, unul dintre cele mai mari proiecte de apartamente in care toti locatarii beneficiaza de energie solara.

O buna parte din energia electrica necesara fiecarui apartament va fi produsa cu ajutorul panourilor fotovoltaice, fiecare dintre cele 619 apartamente beneficiind de o putere instalata de 900 Wati.

Cei care vor investi in aceste apartamente vor avea o productie anuala de 1100 kW, pe care o vor putea utiliza sau pe care o vor putea vinde inapoi in retea (prin dobandirea statutului de prosumator). Puterea destinata fiecarui apartament poate acoperi pana la 44% din consumul mediu standard anual de energie.

Odata ce va fi finalizat, cartierul va crea, cel mai probabil, prima comunitate urbana de apartamente  sustenabile din punct de vedere energetic, din zona de Sud a Capitalei.

Proiectul dezvoltat de Core Value Capital, in colaborare cu LSG Building Solution SRL a primit deja pre-certificarea Green Homes de la RoGBC.

Vienna Parkside Residence este dezvoltat de Core Value Capital din Austria, prin subsidiara  Cve Residence Alpha S.R.L.

Compania austriaca deruleaza investitii importante in proiecte care sustin energia verde. Aceasta are in proprietate un parc fotovoltaic de 50 MW in Giurgiu si militeaza pentru responsabilitate sociala, sustenabilitate economica si respectarea mediului. Planurile Core Value Capital includ investitii de 800 de milioane de euro in proiecte fotovoltaice, cu o capacitate totala de 1 GW.

In proiect sunt implicati si cei de la LSG Group prin subsidiara din Romania, LSG Building Solutions S.R.L, una dintre cele mai renumite companii din domeniul energiei regenerabile si a eficientei energetice. Aceasta are subsidiare si in Austria, Croatia, Bulgaria, Serbia, Macedonia si Republica Moldova si este cea care va avea rolul de constructor al ansamblului care implica o investitie de aproximativ 50 de milioane de euro.

Similar fondului de investitii Core Value Capital, LSG Group a construit si opereaza un parc fotovoltaic detinut de Samsung in Giurgiu.

Datorita atentiei acordate ideii de “apartament verde”, Vienna Parkside Residence a obtinut deja pre-certificarea “Green Homes” (case verzi) de la Romania Green Building Council (RoGBC), cu 84 de puncte.

Acest certificat inseamna ca se respecta in totalitate normele nZEB (Nearly Zero Enery Buildings), obligatorii pentru toate constructiile noi si este o garantie a calitatii viitoarei constructii, dar si a calitatii vietii locatarilor:

 • fara risc de contaminare cu radon
 • consum redus de energie si utilitati
 • impact minim asupra mediului

Sud Rezidential, agentul exclusiv de vanzari al proiectului

Cei care isi doresc un apartament in Vienna Parkside Residence il pot achizitiona prin intermediul SudRezidential, care este agentul exclusiv de vanzari al proiectului.

Creditarea pentru achizitia imobilului se poate face prin Credit24h.ro, o platforma cu ajutorul careia pot fi gasite cele mai bune solutii financiare.

O multime de alte beneficii pentru viitorii locatari

 • Acces imediat la primul parc public dezvoltat dupa Revolutie in Bucuresti. In vecinatatea blocurilor din Vienna Parkside Residence se afla Parcul Tudor Arghezi (acesta urmeaza sa fie inaugurat in Iunie 2023);
 • Arhitectura moderna, care aduce rafinamentul si elevanta vieneza in Sudul Bucurestiului;
 • Optional, cumparatorii pot opta pentru utilizarea de pompe de caldura eficiente energetic, pentru incalzirea imobilului
 • Sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, care asigura o aerisire eficienta, fara pierderi de energie;
 • Spatii verzi in interiorul cartierului;
 • Spatii amenajate special pentru reciclarea gunoaielor;
 • Transport sustenabil (posibilitatea de dezvoltare a unor statii de incarcare a masinilor electrice).

Vienna Parkside Residence in cifre

 • 20 000 mp de teren;
 • 3 blocuri de locuinte colective cu un regim de inaltime  S+P+12 etaje;
 • 619 unitati locative de tip garsoniera simpla, garsoniera dubla tip studio, apartament cu doua camere si apartament cu 3 camere;
 • Suprafete de la 41 mp pentru o garsoniera decomandata cu balcon, 68 mp pentru un apartament cu doua camere si 94 de mp pentru un apartament cu 3 camere.

Pentru orice alte detalii suplimentare, ne puteti contacta la: contact@sudrezidential.ro; Telefon: 0729.572.570

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

 • No HTML tags allowed.
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video