Vizită la Stația de Biogaz Genesis Biotech în "Săptămâna Verde"

29 vizualizari
Genesis Biopartner
Distribuie pe

Genesis Biopartner urmărește să contribuie la educarea tinerei generații și a decis să se implice în proiectul "Săptămâna Verde" prin organizarea unei vizite la sediul stației de biogaz Genesis Biotech. Astfel, elevii de clasa a VII-a a Școlii Nr. 195 din București au "învățat" cum se reciclează deșeurile biodegradabile, cum se obține Biogazul și Energia Verde și cum se încheie procesul de reciclare, prin furnizarea unui nou tip de fertilizator, prietenos cu mediul înconjurător. Totodată, aceștia s-au arătat impresionați de tehnologie și curioși, adresând o mulțime de întrebări reprezentanților Genesis Biopartner, dovedind astfel că există un interes tot mai mare în rândul tinerilor din România pentru protejarea mediului și prevenirea schimbărilor climatice.

Schimbările climatice și degradarea mediului sunt probleme cu care ne confruntăm la nivel național și internațional și constituie provocări majore, care vor marca generațiile viitoare. Educația este unul din pilonii îmbunătățirii răspunsului la schimbările climatice, prin schimbarea comportamentului uman, în vederea protejării naturii și a resurselor.

Genesis Biopartner reprezintă drumul către sustenabilitate și are ca obiectiv principal schimbarea mentalităților, ceea ce în timp va conduce la schimbarea societății. Copiii au aflat că la Genesis Biotech se reciclează anual aproximativ 60.000 de tone de resturi alimentare și că prin intermediul materiei prime procesate, stația de biogaz generează energie electrică pentru aproape 6.000 de gospodării, înlocuind energia nucleară și cărbunele.

Programul "Săptămâna Verde" se desfășoară în perioada 27 februarie- 16 iunie 2023, fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar având flexibilitatea să își aleagă o săptămână din această perioadă în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbările climatice și protecția mediului în interiorul și în afara unității educaționale.

Școala Gimnazială nr. 195 este situată în sectorul 3 al Capitalei (cartierul Titan) și funcționează în trei corpuri de clădire moderne. Școala este partener oficial UNESCO și are certificare de Școala Europeană, având peste 2500 de elevi, peste 100 de cadre didactice și dotări dintre cele mai moderne. În cele peste cinci decenii de activitate, școala a dobândit un binemeritat prestigiu. El se datorează în primul rand pregătirii și harului cadrelor didactice și rezultatelor deosebite obținute de elevi, mulți elevi și absolvenți ai școlii și ai treptelor superioare de învățământ devenind de-a lungul timpului personalități ale vieții culturale, civice si politice din România.

"Atunci când am aflat că s-a lansat programul "Săptămâna Verde", am dorit să ne implicăm activ, deoarece consider că educarea la timp a tinerei generații este foarte importantă. Ne-am bucurat de vizita elevilor Școlii Nr. 195 din București și am fost surprins într-un mod plăcut de inteligența și curiozitatea acestora. Vom participa și pe viitor la astfel de acțiuni", afirmă Horia Matei-Bărdeanu, CEO Genesis Biopartner.

Holdingul Genesis Biopartner a fost înființat cu scopul de a investi în crearea unui portofoliu larg de stații de producere a energiei regenerabile în cogenerare, din biogaz, pe întreg teritoriul României, utilizând ca materie primă deșeurile organice biodegradabile, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător și prevenirea schimbărilor climatice.

Prin intermediul stației de biogaz Genesis Biotech, situată la Filipeștii de Pădure, județul Prahova, compania colectează și reciclează deșeuri organice alimentare biodegradabile, provenite din producție, distribuție și comerț, oferind în permanență soluții sustenabile, competitive și durabile pentru partenerii săi.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 2.521 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.812 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video