9 pericole pentru siguranța HVAC de care fiecare tehnician ar trebui să fie conștient

128 vizualizari
9 pericole pentru siguranța HVAC de care fiecare tehnic ar trebui să fie conștient
Distribuie pe

Indiferent dacă conduceți o afacere de service HVAC sau sunteți un tehnician de teren, siguranța tehnicianului trebuie să fie un punct central în operațiunile dvs. de zi cu zi pentru a evita accidentele HVAC periculoase și costisitoare.

Pericolul pândește în multe locuri pentru oricine lucrează cu echipamente HVAC (sisteme de încălzire, sisteme de răcire, aer condiționat etc.). Profesioniștii din industria HVAC ar trebui să respecte cele mai bune proceduri de service HVAC și să rămână vigilenți pentru pericolele comune. De aceea am identificat cele mai mari nouă pericole de siguranță HVAC și am colectat cele mai bune recomandări, reglementări și standarde de siguranță HVAC într-un singur loc.

În acest articol, vom începe prin a vă oferi o listă de standarde de siguranță HVAC și echipamente esențiale de protecție personală (EIP) și vom trece prin cele mai comune pericole de siguranță HVAC. 

Pentru a preveni accidentele obișnuite HVAC și pentru a evita riscurile, tehnicienii HVAC trebuie să ia în considerare următoarele 9 pericole potențiale și să pună în aplicare măsurile de siguranță sugerate:

Pericole de siguranță electrice HVAC

  • Riscuri electrice
  • Expunerea chimică
  • Inventar inadecvat de echipamente
  • Pericole respiratorii
  • Răspunderea pe scară
  • Conducerea periculoasă
  • Conduita neprofesională
  • Vreme extremă
  • Sănătatea tehnicianului și clientului

Pentru a evita accidentele HVAC, purtați întotdeauna EIP. The Refrigeration School Inc. recomandă următoarele EIP:

  • Pantofi cu bombeu metalic
  • Îmbrăcăminte cu acoperire completă
  • Mănuși groase de lucru HVAC
  • Cască
  • Ochelari de protecție
  • Mască de protecție
  • Respirator
  • Dopuri pentru urechi

Asigurați-vă că evaluați fiecare șantier de lucru pentru pericolele comune de siguranță HVAC. De multe ori puteți remedia suprafețele alunecoase, pericolele de cădere și riscurile electrice înainte de a începe lucrul.

Dacă sunteți tehnician, faceți din siguranță personală o prioritate atunci când sunteți pe teren. Trebuie să fii pe deplin autorizat și instruit pentru a-ți face treaba. Nu luați comenzi rapide. Și dacă observați orice lacune în cunoștințele sau pregătirea dumneavoastră în materie de siguranță, discutați cu supervizorul pentru a găsi o soluție eficientă. Instruirea privind siguranța HVAC ar trebui să fie o practică de rutină – niciodată nu este prea târziu pentru a începe.

1. Riscuri electrice
Lucrările HVAC necesită manipularea cablurilor electrice. Atunci când lucrează, tehnicienii trebuie să scoată din energie toate echipamentele înainte de a efectua inspecții de rutină, teste, reparații și alte proceduri de service.

  • Evitați accidentele cu aceste sfaturi de siguranță HVAC electrice:
  • Opriți alimentarea la circuitul corespunzător din panoul întrerupător.
  • Utilizați proceduri adecvate de blocare și etichetare pentru a vă asigura că nimeni nu încearcă să pornească alimentarea în timp ce lucrați.
  • Înainte de a efectua lucrările, testați circuitul cu un contor care este evaluat corespunzător pentru tipul de circuit pe care îl testați pentru a determina dacă este încă alimentat.

2. Expunerea chimică
Unul dintre principalele accidente HVAC pe care le vede industria este expunerea la substanțe chimice periculoase și contaminanți.

Tehnicienii lucrează cu o varietate de substanțe chimice care pot provoca arsuri grave, cum ar fi agenți frigorifici, lichide de curățare, solvenți și gaze. Chiar dacă mulți agenți frigorifici sunt clasificați ca siguri de către producători, toxicitatea substanțelor chimice este supusă să crească atunci când sunt expuse la căldură, reducând în cele din urmă calitatea aerului din interior și prezentând un pericol pentru sănătatea tehnicienilor.

Instruirea adecvată privind siguranța HVAC este crucială înainte de a lucra cu aceste substanțe chimice.

Când manipulați materiale periculoase, fiți precaut și echipați-vă întotdeauna cu echipamente de protecție personală (EIP) fiabile, inclusiv ochelari de protecție, încălțăminte de protecție și mănuși de lucru HVAC. Urmați toate măsurile de siguranță.

Buteliile de gaz sub presiune, care se găsesc în mod obișnuit pe spatele camionului de lucru al unui tehnician, pot deveni un pericol de incendiu sau chiar explozive atunci când sunt expuse la temperaturi extreme de vară. O denivelare pe drum îi poate trimite să împușcă ca o rachetă.

Pentru o manipulare și depozitare corespunzătoare, Societatea Americană de Sudură (AWS) recomandă următoarele:

  • Fixați cilindrii în poziție verticală cu un lanț sau curea într-un cărucior cu cilindru adecvat.
  • Asigurați-vă că supapele sunt complet închise și toate dispozitivele de protecție sunt securizate.
  • Păstrați buteliile într-un loc ventilat, ferit de căldură excesivă și circuite electrice.
  • Asigurați-vă că măsurile de siguranță, cum ar fi capace sau apărătoare, sunt instalate în siguranță.
  • Utilizați un cărucior sau un camion de mână. NU trageți sau rulați cilindrii.

3. Inventar inadecvat de echipamente
Este esențial să ai instrumentele HVAC adecvate. Practicați o rutină de prevenire și conștientizare.

Înainte de a pleca pe ruta programată, asigurați-vă că uneltele din vehiculul dumneavoastră sunt gata de lucru. În acest fel, puteți ajunge la reședința proprietarului casei încrezător că aveți instrumentele care funcționează corect necesare pentru a finaliza lucrarea.

În plus, stabilirea instrumentelor pe care le vei folosi pentru următoarea ta slujbă face ușor să pornești la sol la sosire. Nu este vorba doar de a rămâne organizat cu inventarul de echipamente; de fapt, te împiedică să improvizezi atunci când ești în mijlocul unui loc de muncă. Cea mai bună tactică pentru siguranță este prevenirea și procedurile adecvate de service HVAC.

4. Riscuri respiratorii pentru siguranța HVAC
Cele mai frecvente riscuri pentru sănătate la care sunt expuși tehnicienii HVAC sunt legate de sistemul respirator. Multe case conțin sisteme HVAC cu filtre de aer murdare care acționează ca vase Petri pentru mucegai, bacterii și ciuperci. O lampă pilot defectă și schimbătoarele de căldură care se scurg pe cuptor pot duce la otrăvire cu monoxid de carbon.

Purtați o mască de față de calitate industrială pentru a preveni inhalarea acestor pericole persistente în imediata apropiere și pentru perioade îndelungate. Uneori, lucrarea necesită o mască de calitate superioară, cum ar fi o mască tip cartuș sau chiar o mască de respirație autonomă, mai ales dacă lucrarea este într-un spațiu contaminat și închis. Fluxul de aer adecvat este esențial în aceste situații, iar munca trebuie efectuată într-un spațiu deschis, ori de câte ori este posibil.

5. Răspunderea la scară
Potrivit unui raport CDC, „în fiecare an în SUA, peste 100 de oameni mor și alte mii sunt răniți din cauza căderilor cauzate de scară”. Făcând câțiva pași suplimentari pentru a vă asigura în mod adecvat scara, preveniți unul dintre cele mai frecvente cazuri de decese și răni pe șantier.

Când lucrați la scară:

  • Mențineți întotdeauna un contact în trei puncte. Fie ambele picioare cu cel puțin o mână, fie ambele mâini cu cel puțin un picior pe scară în orice moment.
  • Așezați baza scării la un sfert din lungimea sa de lucru față de locuință pentru a obține cel mai sigur unghi.
  • Asigurați-vă că extensia sau scara dreaptă se extinde cu cel puțin 3 picioare deasupra punctului de sprijin.
  • Asigurați-vă că toate încuietorile sunt cuplate corect pe o scară extensibilă.

6. Conducerea periculoasă
Toate uneltele dvs. pot fi curate și depozitate corespunzător. S-ar putea să fii complet echipat cu toate EIP pe care poți reuși să le îmbraci. Puteți urca o scară în siguranță și urmați fiecare pas de precauție atunci când aveți de-a face cu pericole electrice sau chimice. Dar nimic din toate astea nu contează dacă nu ajungi niciodată la job.

Conducerea zilnică este o realitate banală pentru aproape toți tehnicienii HVAC. Dar conducerea cu grijă nu numai că se reflectă pozitiv asupra companiei tale (să recunoaștem – acea dubă este într-adevăr doar un panou publicitar în mișcare), ci salvează vieți.

Pentru a rămâne în siguranță pe drum:

  • Programați suficient timp între locuri de muncă, astfel încât să nu vă grăbiți să ajungeți acolo.
  • Comunicați întotdeauna cu dispecerul dvs. dacă programul dvs. nu este fezabil pentru ruta dvs. de conducere.

7. Conduita neprofesională
Este un act de încredere atunci când un proprietar invită un tehnician în casa lor și nimic nu țipă neprofesionist ca un tehnician neinstruit. Un tehnician neinstruit perturbă cu ușurință sentimentul de securitate al proprietarului.

În calitate de proprietar de afaceri, asigurați-vă că toți tehnicienii dvs. primesc instruire privind siguranța HVAC pentru a recunoaște pericolele și pentru a stabili protocoale adecvate pentru a asigura siguranța atât a tehnicienilor, cât și a clienților.

8. Condiții meteorologice extreme
Tehnicienii HVAC lucrează frecvent afară în condiții de căldură sau frig extrem. Acest lucru îi lasă expuși riscului de oboseală, deshidratare, insolație, hipotermie și degerături. În calitate de tehnic HVAC, cunoaște-ți limitele, poartă îmbrăcăminte adecvată, hidratează-te și ia pauze după cum este necesar pentru a evita aceste condiții.

Dacă tehnicienii nu au grijă de ei înșiși și de colegii lor, ei nu pot servi clienții în mod corespunzător. Sănătatea unui tehnician merită timpul.

9. Tehnician și sănătatea clientului
Ca parte a muncii lor, tehnicienii HVAC ating diferite suprafețe (mânere de uși, termostate etc.). Deși existau mai puține riscuri pentru sănătate asociate cu transmiterea înainte de COVID-19, pandemia ne-a avertizat să luăm măsuri suplimentare pentru a asigura sănătatea și siguranța tehnicienilor și clienților. Și aceasta rămâne o preocupare, în special pentru cei care pot fi clasificați ca fiind vulnerabili. Strategiile simple de siguranță pot ajuta la atenuarea acestor riscuri continue.

În situațiile în care contractarea COVID poate fi încă o problemă de sănătate, toate tranzacțiile care pot fi finalizate virtual (cum ar fi încasările și plățile) ar trebui făcute în avans pentru a limita contactul. Pentru vizita propriu-zisă, toți angajații trebuie să poarte o mască adecvată. În plus, tehnicienii trebuie să poarte dezinfectanți pentru mâini și echipamente și să mențină o distanță de 6 picioare.

După finalizarea lucrării, toți angajații ar trebui să se spele pe mâini sau cel puțin să le igienizeze până când au opțiunea de a face acest lucru. De înțeles, orice angajat care prezintă simptome sau care se confruntă cu probleme de sănătate nu ar trebui să lucreze. Urmând acești pași de precauție se poate asigura că tehnicienii, precum și clienții, sunt pe deplin protejați și pregătiți

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.000 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video