Bosch isi consolideaza pozitia in Romania. In 2013 se vor deschide doua noi centre de productie

77 vizualizari
Conferinta de presa Bosch 2013
Distribuie pe

Conferinta anuala de presa din Bucuresti, 23 mai 2013

• Volumul vanzarilor a scazut la 180 de milioane de euro in anul 2012
• Bosch va asigura peste 600 de noi locuri de munca 
• Pana la finalul anului 2013 Bosch va investi circa 120 de milioane de euro in fabricile din Blaj si Cluj

Grupul Bosch va deschide in 2013 doua noi unitati de productie in Romania si va investi pana la sfarsitul anului 120 de milioane de euro in fabricile din Blaj si Cluj. In data de 8 iunie a acestui an Bosch va inaugura oficial fabrica din Blaj si va demara productia. Inceperea productiei pentru centrul din Cluj este planificata pentru trimestrul al patrulea. Bosch si-a propus ca pana la sfarsitul anului sa angajeze peste 600 de persoane in cele doua centre de productie. 

Bosch a obtinut in Romania vanzari in valoare de 180 de milioane de euro in anul 2012, ceea ce reprezinta o scadere cu 4,5 procente fata de anul 2011. Motivul principal este contextul economic general. „Suntem multumiti de evolutia pe care compania a inregistrat-o in 2012 in Romania. Acesta este motivul pentru care dorim sa ne extindem pe piata din Romania si sa continuam sa investim aici”, a declarat Brigitte Eble, reprezentanta Grupului Bosch in Romania. 

La inceputul anului 2013 compania, lider in furnizarea de tehnologii si servicii, avea in Romania 1.400 de angajati. Dezvoltarea activitatilor locale de productie va contribui insa la cresterea acestui numar pana la finalul anului 2013, astfel ca Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajati.

O noua fabrica de componente auto in Cluj 

Grupul Bosch va inaugura in Cluj-Napoca un nou centru de productie pentru fabricarea si dezvoltarea de unitati electronice de comanda pentru autovehicule. Pana la sfarsitul anului 2013 sunt prevazute investitii de 77 de milioane de euro. Bosch va construi pe o suprafata totala de circa 38.000 de metri patrati. In cadrul fabricii din Cluj-Napoca, vor lucra pana la sfarsitul anului peste 300 de angajati in domeniul productiei si dezvoltarii. Peste jumatate dintre acestia au fost deja angajati si efectueaza in prezent un stagiu de pregatire in unul din centrele Bosch din afara tarii. 

300 de noi locuri de munca in Blaj

Fabrica din Blaj a fost extinsa semnificativ, iar lucrarile aferente si investitiile in utilajele de productie au insumat circa 50 de milioane de euro. Incepand cu luna iunie a anului 2013, la Blaj vor fi fabricati senzori de turatie pentru sistemele de control al sasiului, dedicati industriei auto. Rolul acestor senzori este de a transmite catre sistemul electronic de bord informatii legate, de exemplu, de viteza de rotatie a rotii, informatii esentiale pentru buna functionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS si ESP. Pe o suprafata de 50.000 de metri patrati vor fi create pana la sfarsitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de munca, numarul angajatilor Bosch de la Blaj ajungand in total la 900. Divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscuta si ca Bosch Rexroth, a produs aici pana in prezent tehnologie liniara folosita in ingineria mecanica. La inceputul anului 2013 in cadrul fabricii din Blaj activau circa 570 de persoane. 

Tehnologia auto, motorul cresterii companiei Bosch in Romania
Anul 2012 a adus o crestere a volumului de vanzari in sectorul Automotive Aftermarket, dar si a productiei de componente auto destinate constructorilor auto romani. Oferta Bosch include un portofoliu vast de produse si servicii din domeniul auto, de la piese de schimb si accesorii pentru autovehicule la tehnologie de verificare si concepte de service auto pentru reteaua Bosch Car Service, dar si instruire pentru tehnicienii din cadrul service-urilor auto. In 2012 a crescut interesul pentru serviciile de diagnoza oferite in cadrul service-urilor auto si pentru serviciile retelei Bosch Car Service. La finalul anului 2012, Bosch Car Service avea 70 de unitati partenere in 54 de orase, ceea ce inseamna acumularea de parteneri in 5 orase noi comparativ cu anul precedent. Bosch va continua extinderea retelei Bosch Car Service in Romania.

Inovatiile Bosch din domeniul sculelor electrice au asigurat cresterea volumului de vanzari in Romania
Conditiile dificile de piata din anul 2012 au continuat si in acest an in segmentul sculelor electrice, totusi volumul de vanzari s-a mentinut constant fata de anul precedent. Bosch a reusit sa isi pastreze pozitia pe piata din Romania si datorita inovatiilor si a gamei ample de produse. In 2012, circa 40 de procente din volumul de vanzari au fost obtinute cu produse inovatoare lansate pe piata de cel mult doi ani, in special in domeniul sculelor cu acumulatori pe baza tehnologiei Litiu-Ion.

Cresterea cotei de piata si in sectorul Termotehnica 
Clientii romani pun un accent tot mai mare pe utilizarea unor tehnologii ecologice, dar care sa permita si reducerea consumului de energie. Aceasta este explicatia care sta la baza dublarii volumului de vanzari inregistrat in 2012 pentru aparatele care folosesc tehnologia in condensare, comparativ cu anul 2011. In anul 2012, Bosch a reusit sa obtina noi cote de piata pe acest segment. Compania este lider pe piata din Europa in productia de cazane de incalzire si de preparare a apei calde menajere. Aceasta este prezenta in Romania in domeniul termotehnicii cu marcile Bosch si Buderus si pune la dispozitie atat tehnologia, cat si serviciile asociate. Divizia de Termotehnica si-a continuat strategia de service prin a deservi clientii casnici prin Parteneri Recomandati de Service, iar pe cei industriali prin propria echipa de service. Bosch detine o retea de peste 120 de parteneri de service, care, la nivel national, asigura o rata de remediere in decurs de 24 de ore a defectelor de peste 90 de procente. 

Evolutia economica internationala a Grupului Bosch in perioada 2012-2013
In anul fiscal 2012 vanzarile Grupului Bosch la nivel mondial au crescut cu 1,9 procente, ajungand la 52,5 miliarde de euro. Veniturile inainte de impozitare au fost de 2,8 miliarde de euro. Tinand cont de evolutia companiei din anul precedent, numarul angajatilor Bosch a crescut usor, cu 3.400 de persoane, astfel ca in prezent compania are 305.900 de angajati. Grupul Bosch a alocat in 2012 circa 8 miliarde de euro pentru investitii: 4,8 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si 3,2 miliarde de euro pentru investitiile in active fixe. 

Bosch se asteapta la o crestere de doua pana la patru procente a volumului de vanzari pentru acest an. In 2012 au fost luate masuri pentru cresterea veniturilor, iar activitatile menite sa limiteze costurile fixe, investitiile si achizitiile vor continua si in acest an. 

Pentru mai multe informatii, accesati pagina de internet www.bosch.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 28.700 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video