Aerteknika

EIEEP - Platforma dedicata Bunelor practici din domeniul Eficientei Energetice, in principalele sectoare industriale, a fost lansata

Proiectul EU-MERCI
vizualizari

Încurajăm răspândirea de ”Bune Practici” printre companii, cu efecte pozitive în ceea ce privește competitivitatea, mediul și impactul social. Acestea sunt beneficiile pe care EU-MERCI le promovează printre stakeholderii din sectorul industrial, odată cu lansarea EIEEP - Platforma europeană de Bune Practici privind Eficiența Energetică (http://www.eumerci-portal.eu/).

Consorțiul EU-MERCI a analizat ”Cele mai bune practici” existente oferite de diverse platforme și a dezvoltat o bibliotecă unde se pot căuta ”Bune Practici” pentru fiecare fază a procesului tehnologic aferent principalelor sectoare industriale și o Bază de Date unde se pot face cercetari în funcție de aria de interes (cum ar fi: mărimea companiei, țara, anul implementării, schema de referință, etc).

EIEEP conține date agregate de la implementarea reală a mii de proiecte de eficiență energetică din mai multe sectoare industriale, furnizate de ”Facilitatorii” EU-MERCI, adică de către partenerii care au acces la bazele de date cu proiectele de eficiență energetică implementate la nivel național în țările lor (Austria, Italia, Polonia și Marea Britanie).

Mulțumită EIEEP, cele mai promițătoare proiecte de eficiență energetică implementate, pot fi identificate și replicate de alți antreprenori. Astfel de date, împreună cu informațiile venite de la cele mai bune practici sugerate de BREF-uri la nivelul UE și de către alte platforme internaționale, sunt folosite pentru a obține ”Bunele Practici” acestea reprezentând ”o tehnică sau o metodologie care, prin experiență și cercetare s-a dovedit a duce la rezultatul dorit într-un mod sustenabil”.

Pentru fiecare ”Bună Practică”, se poate descărca un document ce conține descrierea măsurii de eficiență energetică adoptată și diverși indicatori economici, folositori pentru a înțelege dacă măsura poate fi aplicată de o anumită companie, pentru diverse procese tehnologice. ”Bunele Practici” au fost identificate în următoarele sectoare: Aluminiu, Chimie, Ciment, Ceramică, Cocs & Petrol, Cupru, Agroalimentar, Siderurgie, Mașini-unelte, Celuloză&Hârtie.

Proiectul EU-MERCI a fost creat cu scopul de a promova și facilita implementarea proiectelor de eficiență energetică în industrie prin selectarea și diseminarea celor mai bune tehnologii și politici în domeniu. Finanțat în cadrul Programului Orizont 2020 (Nr. 693845), EU-MERCI, pe baza analizei aplicațiilor reale din domeniu, evaluează de asemenea eficiența politicilor și aranjamentelor care sprijină eficieința energetică în industrie (așa cum prevede art. 7 al Directivei 2012/27/EU privind mecanismele obligatorii pentru eficiență energetică).

Partenerii proiectului sunt: Ricercasul Sistema Energetico, Italia (RSE); JIN Climate and Sustainability, Olanda (JIN); Center for Renewable Energy Sources and Saving, Grecia (CRES); Polish National Energy Conservation Agency, Polonia (KAPE); Austrian Energy Agency, Austria (AEA); Federazioneitaliana per l’usorazionaledell’energia, Italia (FIRE); Carbon Trust, UK (Carbon Trust); Black Sea Energy Research Centre, Bulgaria (BSERC); Energy Restructuring Agency, Slovenia (ApE); Spread European Safety SPES GEIE (SPES); Centru prntru Promovarea Energiei Curate și Eficiente în România, România ( ENERO ).

EU-MERCI este de asemenea susținut de diverse organizații guvernamentale, industriale, din domeniul protecției mediului, precum și de organizații ale utilizatorilor finali din domeniul energiei.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019