Expobioenergia 2012 reuneste reprezentanti din 18 tari, 385 companii si branduri

36 vizualizari
expobioenergia 2012
Distribuie pe

Un spatiu expozitional de 16.000 mp este gazda noilor tehnologii prezentate de 385 companii expozante si branduri din Germania, Austria, Danemarca, SUA, Finlanda, Olanda, Italia, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Serbia, Suedia, Elvetia si Marea Britanie. Insa prezenta internationala nu se opreste aici, un numar de 18 tari fiind implicate in activitati desfasurate in paralel cu Expobioenergia (23-25 octombrie 2012). Cu un asa numar de participanti, precum si cu un interes crescut pentru biomasa in randul profesionistilor din diverse arii de interes, organizatorii evenimentului, AVEBIOM si Fundación Cesefor au asteptat un numar de 15.000 profesionisti din 40 tari sa viziteze cel mai mare targ tehnologic european anual specializat din domeniul biomasei.

Cu doua luni inainte de inceperea evenimentului, erau deja inscrisi online 4.000 profesionisti, demonstrand faptul ca biomasa prezinta interes, in special pentru utilizatorii de incalzire, asa cum si cererea de informatii din partea companiilor, asociatiilor si presei in general este in crestere. Toti acesti factori au dus la cresterea numarului de vizitatori profesionisti cu 10%.

Tehnologie „fabricata in Spania”
Companiile spaniole au avut o prezenta mult mai pregnanta la aceasta a 7-a editie a evenimentului. Suspendarea acordarii de stimulente pentru noile investitii in energii regenerabile pentru producerea de electricitate si cresterea preturilor importurilor de combustibili fosili (diesel si gaz) au dus la o explozie a cererii de aparate de incalzire pe biomasa in Spania. Incalzirea si controlul climatic aduc noi sperante pentru companiile din acest sector, care si-au vazut afacerile propulsate in ultimele luni. De fapt, aplicatiile de incalzire pe biomasa detin cele mai interesante oportunitati de afaceri. De aceea, biomasa pentru incalzire (apa calda si controlul climatic) cunosc un ritm bun de crestere.
Biomasa pentru producerea de energie termica a functionat intotdeauna fara stimulente, scapand de efectele negative ale suspendarilor din domeniul energiilor regenerabile.
In acelasi timp, participarea internationala a fost mai putin vizibila in 2012. Acest fapt a dus la asumarea unui rol mai accentuat din partea industriei spaniole. Pentru multi, acum este timpul tehnologiei „fabricate in Spania”, piata punandu-se in miscare.

Marii consumatori au un rol important
Conferinta BIOMUN cu tematica BIOenergie pentru Municipalitati si Congresul CONECTA BIOENERGIA, orientate spre consumatorii mari de energie termica si electrica au fost evenimentele centrale ale Expobioenergía 2012. De asemenea, municipalitatile mici si mijlocii au gasit in biomasa nu doar o sursa mai ieftina de energie ci si o sursa de locuri de munca care va imbunatati nivelul de trai al localnicilor.
www.expobioenergia.com

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video