Inscrie-te acum la Forbes ENERGY 2014!

69 vizualizari
Forbes ENERGY 2014
Distribuie pe

Forbes Romania va invita pe 11 martie la primul eveniment din seria Forbes Energy, care pune in discutie noua realitate a pieţei romanesti de energie, cu oportunitatile si, mai ales, pericolele anului 2014. Acest an va fi marcat, dincolo de reducerea schemei de sprijin pentru energia verde, de noi taxe, de renegocierea redeventelor, dar mai ales de reducerea consumului de energie electrica, gaze naturale si carburanti.
Evenimentul va avea loc pe 11 martie, ora 10.00, la Howard Johnson, sala Arizona si vor participa reprezentanti ai autoritatilor, manageri, si antreprenori de top si asociatii din domeniul energiei.

Forbes ENERGY 2014

Energia este unul dintre domeniile cu cel mai mare potential de dezvoltare in Romania. Cel putin asa afirma cei mai multi dintre oamenii de afaceri si consultanti.
Situatia din ultimii ani s-a schimbat insa fundamental, prin reducerea dramatica a schemelor de sprijin pentru energia verde si modificarea strategiilor guvernamentale privind investitiile in domeniu, instituirea unor noi taxe, programul de listari la bursa. Nu in ultimul rand, a doua jumatate a anului trecut a fost marcata de aparitia protestelor violente de la Pungesti, impotriva gazelor de sist.
Anul 2014 se prefigureaza a fi, in acest context, un an important, cu o influenta puternica pe termen mediu in conditiile in care va fi marcat, dincolo de reducerea schemei de sprijin pentru energie verde, de noile taxe si de renegocierea redeventelor privind petrolul si titeiul extras, dar mai ales de faptul ca cererea de energie, gaze naturale si carburanti a scazut din nou.
Autoritatile, reprezentantii companiilor si antreprenorii din domeniul energiei vorbesc deschis despre solutiile pe care la are Romania.

Teme de discutie:
• Care este noua realitate a pietei de energie romanesti si care sunt acum oportunitatile si, mai ales pericolele?
• Listarile Nuclearelectrica si Romgaz au adus 450 mil euro pentru statul roman si au aratat ca exista interes de ordinul miliardelor de euro.
• Reprezinta Hidroelectrica, Electrica si Complexul energetic Oltenia o oferta suficient de interesanta pentru investitori?
• Cat de competititva si libera este piata romaneasca a gazelor, avand in vedere ponderea pe care o detin importurile de gaze?
• Ce rol pot juca antreprenorii romani si marii jucatori din domeniul industrial in piata de energie si cat de independenti din punct de vedere energetic pot ajunge?
• Mai poate fi energia verde o prioritate pentru Romania in conditiile in care presiunea pe costuri determina comisarii UE sa reconsidere renuntarea la tintele obligatorii privind ponderea energiei verzi?
• Mai reprezinta comertul cu carburanti o oportunitate in conditiile scaderii permanente a consumului, dar si a aparitiei unor noi taxe?
Pentru alte informatii si inscrieri, va rugam sa contactati pe Cezar Burlan la cezar.burlan@forbes.ro sau 0724.364.838

Partenerii evenimentului sunt BioFuel si Gras Savoye, iar partenerii media sunt Instalnews.ro, Petroleum Industry Review si Energy World/EnergyOnline.ro

Agenda Conferintei
ENERGIA ANULUI 2014

10.00 - 10:15 Inregistrarea participantilor & welcome coffee
10:15 – 10:20 Welcome speech si prezentarea vorbitorilor
Ionut Bonoiu, redactor – sef, Forbes Romania


10:20 – 12:00 DEZBATERE: Energia anului 2014
Strategii guvernamentale
privind dezvoltarea sectorului energetic

Energia pe Bursa: listarile Nuclearelectrica si Romgaz au adus 450 mil. EUR pentru statul roman - reprezinta Hidroelectrica, Electrica si Complexul energetic Oltenia o oferta interesanta pentru investitori?
Piata gazelor: Cat de competitiva si libera este piata romaneasca a gazelor, avand in vedere ponderea pe care o detin importurile de gaze?
Piata carburantilor: Mai reprezinta comertul cu carburanti o oportunitate, in conditiile scaderii permanente a consumului, dar si a aparitiei unor noi taxe?
Energia verde: mai este o prioritate pentru Romania, in conditiile in care presiunea pe costuri determina comisarii UE sa reconsidere renuntarea la tintele obligatorii privind ponderea energiei verzi?

Surse de finantare in energie
Oportunitati antreprenori: Ce rol pot juca antreprenorii romani si marii jucatori din domeniul industrial in piata de energie si cat de independenti din punct de vedere energetic pot ajunge?
Moderator:
Ionut Bonoiu, Redactor – Sef, Forbes Romania
Speakeri:
Constantin Nita, ministru delegat pentru energie (tbc)
Reprezentant Biofuel Energy (InterAgro Group)
Catalin Dumitru
, Vicepresedinte, Rompetrol

Nicola Crawford, Gras Savoye Advisory Board Member Risk & Corporate Governance, specialist Enterprise Risk Management
“Importanta Enterprise Risk Management in domeniul energetic”
Bogdan Enoiu, antreprenor
Adrian Borotea, Director Afaceri Corporatiste & Membru al Directoratului, CEZ Romania (tbc)

Reprezentant bancar
Reprezentant casa de avocatura
12:00 – 13:00 Networking cocktail

[Participa reprezentanti ai autoritatilor centrale, ai organizatiilor patronale din domeniul energiei, oameni de afaceri si manageri din sectorul energetic, reprezentanti ai institutiilor care finanteaza proiecte de energie, analisti ai pietei de energie, jurnalisti.]

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video