ISH – Expozitia mondiala de top din domeniul salilor de baie, serviciilor pentru cladiri, energiei, tehnologiei aerului conditionat si energiilor regenerabile

61 vizualizari
ISH2013
Distribuie pe

ISH 2013: program complementar cu noi accente tematice, Wall + floor si FIT

Expozitii si forumuri speciale dedicate sustenabilitatii, tendintelor din domeniul salilor de baie si economiei consumului de energie
Industria se pregateste sa lanseze noi produse pe piata mondiala a salilor de baie, serviciilor pentru cladiri, energie, aer conditionat si energiilor regenerabile la ISH in Frankfurt am Main, in perioada12-16 martie 2013. Concomitent cu gama larga de produse expuse de cei peste 2.300 expozanti, programul complementar variat va oferi o oportunitate excelenta pentru schimb de informatii si o privire mai indeaproape asupra subiectelor de interes major din acest sector. Pe durata intregului program complementar accentul va fi pus pe sustenabilitate si economisirea energiei. In acelasi timp, targul se va distinge printr-o varietate de noi manifestari atat pentru sectorul apei cat si cel al energiei.

ISH Apa: Apa pentru oameni
O noutate la editia din 2013 va fi expozitia speciala wall + floor. Sub acest format vor fi prezentate pentru prima data la ISH produse si concepte inovatoare pentru pereti si pardoseala. In cadrul wall + floor, 16 furnizori vor prezenta produse din urmatoarele grupe de produse: Placi ceramice (pentru pereti si pardoseala), Inovatii (pardoseala si materiale din masa plastica), Natura (de ex. pluta, piatra naturala si marmura) si Culoare (vopsea si sisteme de vopseluri). O sursa de idei creative pentru bai, evenimentul wall + floor este amplasat in Pavilionul 3.0. ‘Pop up my Bathroom Atelier’ este parte a acestui eveniment si principalul loc de intalnire pentru discutii. Aici, temele vor fi axate pe subiecte creative, precum interiorul salilor de baie, proiectarea holistica a bailor, tendinte de design si trendurile curente. Pe langa inovatiile expuse la ISH, pe toata durata targului vizitatorii vor putea participa la peste 30 de workshopuri si prezentari interesante cu privire la proiectarea holistica a bailor.
In completarea acestui Pavilion 3.0, va fi o prezentare a tendintelor domeniului salilor de baie pentru 2013/14 in cadrul evenimentului Pop up my Bathroom Trend Forum, la care Asociatia Germana din domeniul Industriei Sanitare (Vereinigung der Deutschen Sanitärwirtschaft e.V. – VDS) invita toti vizitatorii ISH, ex. reprezentanti media si din domeniul industriei, si in particular artizani, designeri de sali de baie, retaileri si comercianti cu produse pentru instalatii pentru un schimb de idei si opinii. Vor fi expuse aici trei scenarii de sali de baie, oferind o avanpremiera a tendintelor sezonului urmator.

Sustenabilitatea este una dintre temele principale ale programului complementar al sectiunii dedicate Apei din cadrul ISH. Aceasta tema va fi tratata in profunzime de Blue Responsibility, o initiativa a Asociatiei din domeniul Fitingurilor VDMA si IFS - Sanitation Industry Forum. Scopul campaniei este promovarea utilizarii responsabile a apei si de a sublinia diversele aspecte ale sustenabilitatii in domeniul salilor de baie. Industria germana a fitingurilor de marca sustin solutiile sanitare sustenabile care indeplinesc aceste cerinte. Printre temele principale ale campaniei din cadrul ISH se numara si igiena apei potabile si arhitectura salii de baie intr-o perioada a schimbarilor demografice.
Cei care vor vizita standul Asociatiei Germane din domeniul Piscinelor si Wellness (Bundesverband Schwimmbad & Wellness e.V. – BSW) vor gasi aici o zona dedicata prelegerilor si una pentru odihna (Pavilionul 5.1). Evenimentul special ‘Valuable Water’ (“Pretioasa Apa”) abordeaza teme precum igiena apei potabile si siguranta incalzirii.

ISH Energy: Sisteme Eficiente de Incalzire si Energii Regenerabile
Pentru prima data, la ISH 2013 va exista o platforma de informare si comunicare pentru antreprenori si cei din domeniul afacerilor imobiliare. Intitulat ‘FIT – Forum for Real Estate, Energy and Technology’ (FIT-Forum dedicat Imobiliarelor, Energiei si Tehnologiei), Asociatia Federala Industriala pentru servicii dedicate cladirilor si instalatiilor tehnice (Bundesindustrieverband Technische Gebäudeausrüstung – BTGA) va prezenta proiecte si exemple de bune practici, abordand toate subiectele cu privire la noua paradigma energetica din sectorul imobilar.

Deja binecunoscutul eveniment ISH Technology and Energy Forum (Forumul ISH pentru Tehnologie si Energie) organizat de Asociatia Germana pentru Locuinte, Industria Energetica si Tehnologia de mediu (Bundesindustrieverband Deutschland Haus-,Energie- und Umwelttechnik e.V. – BDH) va avea loc din nou in 2013 si, la fel ca la editiile precedente, pentru numerosii participanti din sectorul energiei si industriei, focusul va fi pe energie si posibilitatile de economisire a resurselor in procesul de producere a caldurii. Prezentarile si expozitia Galleria 1 va expune ultimele inovatii din domeniul furnizarii de caldura, a ventilatiei si racirii.
Mai mult, se va pune accent pe sistemele de incalzire ale viitorului, precum si pe circumstantele prezente si viitoare in domeniul conservarii energiei si protejarii mediului in Europa. Toate acestea vor fi insotite de exemple aratand modalitati prin care cladirile existente pot fi modernizate.
Pentru prima data, partenrii de piata ai ISH, German Tiled Stove Working Group (Arbeitsgemeinschaft der deutschen Kachelofenwirtschaft, AdK), the House, Heating and Kitchen Technology Industrial Association (Industrieverband Haus-, Heiz- und Küchentechnik e.V. – HKI) and the Central Association of Sanitation, Heating and Air-Conditioning (Zentralverband Sanitär Heizung Klima – ZVSHK) vor sustine o prezentare la ISH 2013.

Evenimentul special Stove Forum (Forumul dedicat sobelor) din Pavilionul 9.2 va sublinia importanta combustibilului lemnos in privinta energiei si politicii climatice. Pe durata seriei de prezentari, speakerii vor aborda subiecte de interes din domeniul acestui sector, precum politica energetica, potentialul combustibilului lemnos, dezvoltari tehnologice si trenduri.
Federatia Producatorilor de Utilaje si Masini din Germania (Verband Deutscher Maschinen und Anlagenbau – VDMA) va sustine un Forum de Prelegeri si Discutii sub titulatura ‘Building – Efficient – Intelligent’ (Cladire-Eficienta-Inteligenta) in Pavilionul 10.3. Suciectele includ “Eficienta costurilor si modernizari economice pentru cladiri”, “De la case pasive la cladiri inteligente, eficiente energetic”, “Construim IQ-eficienta masurabila”, si “Cladiri mai flexibile cu ajutorul tehnologiilor radio”.

Aircontec – Aer conditionat, Racire, Ventilatie
Reunite sub titulatura Aircontec, tehnologiile dedicate aerului conditionat, racirii si ventilatiei vor putea fi gasite in sectiunea ISH Energy. Expozantii reuniti la Aircontec isi vor prezenta inovatiile in Pavilionul 11.0, 11.1 si, pentru prima data anul viitor, in Pavilionul 10.2. Subiectele de interes pentru acest sector includ integrarea sistemelor, cresterea eficientei energetice si integrarea energiei regenerabile.

Aircontec va contribui la doua evenimente importante din programul complementar ISH: Air-conditioning Forum (Forumul dedicat aerului conditionat) organizat de Building Climate Institute (Fachinstitut Gebäude Klima e.V. - FGK), care va prezenta solutii de top pentru o mai mare eficienta energetica in segmentul non-rezidential, de ex. sisteme de aer conditionat cu absorbtie, sisteme e ultra-eficiente in circuit inchis, pompe de caldura reversibile. Tehnologia de racire pentru cladiri este parte componenta a ISH/Aircontec din 2007. In 2013, Asociatia Companiilor din domeniul Refrigerarii si Aerului Conditionat din Germania (Verband Deutscher Kälte-Klima-Fachbetriebe e.V. – VDKF) si Messe Frankfurt vor sustine Forum IKK Building in Pavilionul 10.2. In cadrul acestuia, companiile specializate vor prezenta solutii viitoare pentru proiectanti, ingineri, arhitecti, pentru comertul cu instalatii inovatoare si pentru managerii de unitati. Mai mult, VDKF va oferi prezentari interesante in zona dedicata prezentarilor din Pavilionul 10.3.
Competitii
Importanta acordata de ISH protejarii mediului, eficientei energetice si durabilitatii este clar ilustrata de competitia Design Plus, organizata de Messe Frankfurt. Unul dintre cele mai prestigioase premii de design din Germania, Design Plus recunoaste produsele deosebite expuse in cadrul ISH, si care se disting printr-o combinatie unica intre sustenabilitate, calitati estetice si functionalitate. Produsele castigatoare vor fi expuse in cadrul unei expozitii speciale pe toata durata targului.
In colaborare cu EDAD, European Institute for Design for All in Germany, Central Association of Sanitation, Heating and Air-Conditioning (ZVSHK) va organiza prima editie a competitiei “Multi-Generation Bathroom Comfort” in cadrul ISH 2013. Acest premiu recunoaste cele mai inovatoare produse pentru baie care imbina formele libere cu aspecte legate de confort si siguranta.
Premiul AIT, AIT Award, acordat de catre revista de arhitectura AIT va fi acordat pentru prima data la ISH 2013.

Cele mai noi informatii cu privire la programul complementar ISH sunt disponibile pe pagina web www.ish.messefrankfurt.com, sectiunea Evenimente.
ISH 2013: Program de vizitare si bilete acces
Program de vizitare:

12 -15 martie 2013: 09.00 - 18.00
16 martie 2013: 09.00 - 17.00 hrs
Locatie: Centrul Expozitional Frankfurt, Frankfurt am Main
Pret acces: Pe zi, in avans € 17 / la sosire € 35
Acces intreaga perioada, in avans € 46 / la sosire € 75
Reducere pret intrare € 10
Public ticket* € 17
Family ticket* € 21
* Public tickets pot fi procurate doar in ultima zi a targului.
* Family tickets sunt valabile pentru 2 adulti insotiti de pana la 3 copii cu varsta cuprinsa intre 6-16 ani. Intrarea este libera pentru copiii cu varsta sub 6 ani.
Se pot achizitiona bilete online cu rezervare in avans pe adresa www.ish.messefrankfurt.com

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video