LiftBalkans si Smart Buildings vor fi noile accente pe durata celei de-a 9-a editii Eco Forum & Exhibition for SE Europe

57 vizualizari
s
Distribuie pe

Lumea se transforma la o viteza extrema – modelul actual de supraproductie si al consumului nu este unul ecologic, iar noi privim spre o noua economie, cladita pe eco-inovatii si inalta eficienta. In viitorul apropiat, cladirile inteligente vor deveni o parte esentiala din mediul urban, deoarece acestea sunt pregatite in mod corespunzator pentru a raspunde provocarilor actuale. Ele pot reduce consumul de energie si emisiile de CO2 cu 50% pana la 70% si de a reduce consumul de apa cu 30% - 50%. In ultimii ani, conceptul de cladiri inteligente a facut un progres important in Bulgaria, fiind construite cladiri certificate BREEAM, LEED si DGNB.
Potentialul ridicat al industriei ascensoarelor este o buna oportunitate pentru companiile straine de a explora si intra pe piata bulgara. Potrivit Agentiei de Supraveghere Metrologica si Tehnica, in Bulgaria sunt 120.000 lifturi. Peste 80.000 dintre acestea au nevoie de modernizari in etape in urmatorii 10 ani. Pentru lifturile vechi se recomandata instalarea de sisteme de securitate, de control al greutatii, al iluminatului, echipamente de comunicatie si alte elemente de siguranta in perioada 2013-2014.
In pas cu tendintele globale, LiftBalkans (lifturi si scari rulante) si Smart Buildings (automatizari si sisteme de control pentru cladiri) sunt noile puncte de interes ale celei de-a 9-a editii Eco Forum & Exhibition for SE Europe in domeniul Eficientei energetice, Energiei Verzi si Gestionarii Deseurilor, organizata de Via Expo.
EXPOZITIA
Vor fi expuse o gama larga de automatizari si sisteme de management a cladirilor, lifturi, scari rulante, componente, produse eficiente energetic si produse pe baza de energie regenerabila.
Cresterea gradului de constientizare fata de mediu a condus la o crestere a cererilor de brevet pentru tehnologiile energetice nepoluante, inclusiv pentru cladiri inteligente. Oficiul European de Brevete (European Patent Office - EPO) va familiariza publicul cu ultimele tendinte si cu noua schema de clasificare, gratie caruia, publicul poate cauta patente la nivel mondial aferente cladirilor sustenabile. Institutia ofera protectia brevetului in pana la 40 tari europene.

Black Sea Energy Cluster, care activeaza in domeniul eficientei energetice si energiei verzi, isi va prezenta aici proiectele. Produsele Raytex - supraveghere video, audio si video, comunicare, control acces, sisteme anti-incendiu si de securitate, vor fi de asemenea prezente. Solutiile de automatizari pentru cladiri ale companiei americane Control4 vor fi demonstrate de Umen Dom. Techem Smart System este proiectat pentru raportul la distanta, controlul consumului si monitorizarea zilnica a funtionarii diferitelor tipuri de echipamente. Acesta va fi expus in standul companiei Techem Bulgaria. Pestim Energia Ltd. (We Save Energy Ltd.) ofera sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat eficiente energetic; este reprezentantul oficial al InfraHEAT in Bulgaria si zona invecinata – panourile radiante cu infrarosu reduc consumul de energie cu aprox. 30-50% in comparatie cu aparate electrice de incalzit conventionale.

ILC este o companie italiana care intentioneaza sa intre pe piata bulgara. Aceasta furnizeaza o gama larga de componente, piese de schimb sau ascensoare complete: electrice, hidraulice, MRL fara angrenaj. Compania utilizeaza solutii ingineresti de ultima ora la sistemul sau de ridicat Symbio; acesta se bucura de optimizare a spatiului, nu necesita o sala a masinilor si nu este daunator mediului, consum redus si costuri reduse de intretinere.

Liftkom, liderul bulgar in domeniul proiectarii, constructiei, instalarii si service-ului de ascensoare, dezvolta constant noi modele si detalii. Compania isi va prezenta gama de produse care include elevatoare pentru pietoni, panoramice, pentru locuinte, spitale sau pentru marfa, cu caracteristici individuale si design futurist. In perioada 2012-martie 2013, Liftkom a contribuit la o serie de proiecte din Bulgaria, Turcia, Italia, Kosovo, Germania, Macedonia si Albania. Anul trecut, compania a achizitionat ThyssenKrupp Elevators Bulgaria planuind inceperea productiei si exportului de noi modele si tipuri de elevatoare pentru ThyssenKrupp din Orientul Mijlociu si Africa.

Prolift isi vor demonstra inovatiile in domeniul lifturilor, bunele practici in procesul de fabricatie si asamblare, precum si numeroasele solutii eficiente energetic de optimizare si reducere a consumului de electricitate pentru lifturi. Compania ofera solutii complexe in domeniul lifturilor, scarilor rulante, benzilor rulante, a lifturi pentru persoanele cu handicap si sistemelor de parcare.

Trez este o companie de inginerie care proiecteaza si produce ascensoare si echipamente de ridicare. Este distribuitor al companiilor europene de top din domeniu, insa si-a dezvoltat si propriile produse, precum platforma de ridicare Compact, ascensorul pentru locuinte Trez Home, liftul pentru bucatarii destinat marfurilor, Trez Lift Control Manager. Trez are experienta in domeniul hidraulicii de pana la 100 de bari, managementului PLC, punerea in functiune cu actionare electrica si mecanica. Cele mai recente proiecte sunt legate de dezvoltarea de sisteme de nivelare electronica a platformelor de incarcare cu nivelul podelei + -3 mm si de comunicatie seriala intre cabina ascensorului, controlul principal si toate interfetele om-masina.
Tehnologiile solare vor fi din nou in centrul atentiei. Anul acesta, accentul va fi pus pe sistemele PV (fotovoltaice) integrate cladirilor pentru acoperis, fatade, sisteme de ferestre, identificate ca fiind o nisa atractiva pentru piata energiei regenerabile.
Potrivit profesionistilor bulgari, schimbarile viitoare in acest sector vor fi legate de consolidarea si tranzitia de la subventii la modelul real de piata, interesul pentru fotovoltaica va fi provocat de asemenea de beneficii economice si de mediu.
FORUM-ul
La Forum participa experti ai Consiliului European pentru o economie eficienta energetic (ECEEE), Buildings Performance Institute Europe (BPIE), EuroAce, Pike Research, Comisia Europeana – DG Energy, European Patent Office, Energy Economics Group - EEG, etc. Rainer Hinrichs-Rahlwes, Presedintele Federatiei Europene pentru energii regenerabile va adresa un discurs cu privire la perspectiva energiei regenerabile in Europa. Investitori, arhitecti si ingineri vor avea ocazia de a obtine cunostinte utile pe o gama larga de subiecte. Cladirile cu consum redus de energie NZEB, 10 tendinte ale cladirilor inteligente, stocarea energiei cu ajutorul sistemelor regenerabile de energie, etc. sunt subiecte de interes cuprinse in program.

Mai multe informatii: Via Expo - www.viaexpo.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video