MCE 2012: Ghid al programului conferentiar

74 vizualizari
MCE 2012
Distribuie pe
O tema comuna care va investiga temeinic si va oferi o imagine de ansamblu asupra „CLADIRILOR ZERO ENERGIE PANA IN 2020: SPRE INTEGRAREA TEHNOLOGICA A CLADIRILOR” este conceptul cheie al intregii editii MCE 2012. Trei conferinte institutionale si o serie de reuniuni organizate in parteneriat cu principalele asociatii comerciale.

Pregatirile pentru MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT, expozitia internationala dedicata instalatiilor din domeniul casnic si industrial, aerului conditionat si energiilor regenerabile, programata pe 28-30 martie 2012 la Centrul Expozitional Fiera Milano din Rho se afla in plina desfasurare. In special, Comitetul stiintific din cadrul expozitiei, prezidat de Politehnica din Milano Best Department, a elaborat liniile directoare pentru conferinte institutionale axate pe deplin asupra „CLADIRILOR ZERO ENERGIE PANA IN 2020: SPRE INTEGRAREA TEHNOLOGICA A CLADIRILOR”, firul comun al expozitiei. Cladirile cu eficienta energetica foarte crescuta, cladirile cu consum de energie zero net sau aproape zero, reducerea semnificativa a consumului de energie sunt provocarile carora trebuie sa le facem fata in 2020, caz in care un rol cheie il are gradul inalt de integrare al anvelopei cladirii si tehnologiile de instalare. O noua abordare a eficientei cladirilor care implica intreaga industrie: producatori, cumparatori, arhitecti, proiectanti, instalatori si intreprinderi, toti jucatorii cheie care cauta cele mai eficiente produse si solutii inovatoare, respectand cerintele de economisire a energiei si cele de confort. In cadrul acestui scenariu, editia MCE 2012 va sustine un bogat program conferentiar care va evidentia problemele actuale si va ajuta profesionistii din domeniul gaseasca un nou mod de a proiecta si construi o cladire. Firul comun care va strabate programul conferentiar bogat va fi investigarea temeinica a noilor criterii de planificare, valorificarea competentelor si experientelor profesionale, asigurarea performantelor energetice a cladirilor pe termen lung si recalificare energetica a cladirilor existente; ultima, dar nu cea din urma, sunt solutiile pentru imbunatatirea conditiilor financiare pentru eco-inovare.

“Principalul scop al MCE 2012 nu este de a fi doar un eveniment expozitional ci un sistem integrat imbogatit de un calendar de evenimente sinergic, pana in prezent peste 1500 companii si-au confirmat participarea, inregistrandu-se o crestere cu 15% a numarului de expozanti straini. MCE 2012 este un eveniment international de referinta care ofera o prezentare ampla a sectorului de referinta pentru a prezenta cele mai bune produse si solutii din clasa lor si care ofera oportunitati de pregatire, dezvoltare si formare profesionala. Din acest motiv, am organizat in colaborare cu Comitetul ?tiintific un bogat program conferentiar care, in sinergie cu caracterul complet al exponatelor va juca un rol esential in actualizare si in dezbaterile tuturor categorii profesionale care participa la expozitie”, afirma Dl. Massimiliano Pierini, Exhibition Director al MCE.

Vor avea loc trei conferinte institutionale axate pe probleme de mare impact, referitoare la proiectarea integrata a cladirilor. Prima conferinta din aceasta serie (in ordine cronologica), sustinuta de FCE-Forumul National din Italia privind Certificarea Energetica a Cladirilor in colaborare cu CTI- Comitato Termitecnico Italiano (Comitetul Termotehnic din Italia), va reprezenta o ocazie importanta de actualizare a datelor si de evaluare critica a implementarii directivei in Italia, dupa o prima editie de succes. A doua zi de program conferentiar se va axa in totalitate pe “Instalatii si lucrari durabile de arhitectura din intreaga lume”, cu scopul de a evidentia lucrarile unor arhitecti celebri care revolutioneaza lumea componentelor instalatiilor, mai putin vizibila, dar esentiala pentru o planificare durabila. La conferinta vor participa arhitecti renumiti de talie internationala care vor oferi profesionistilor o imagine de ansamblu pe exemple concrete de planificare si design arhitectural al noii generatii.

Al treilea subiect conferentiar este axat pe sursele regenerabile de energie, integrarea “sistemelor fotovoltaice si a celor termice”, un amestec de tehnologii necesare pentru valorificare energetica in viitorul apropiat. Bogatul program coferentiar va include o serie de prelegeri organizate de asociatii comerciale din sectorul care va oferi o privire de ansamblu completa a instalatiilor menajere si industriale expuse la MCE 2012. Mai mult, cele doua evenimente sinergice si complementare: “Percorso Efficienza & Innovazione” si “Verso La Classe A 2012”, se vor alatura incarcatului program conferentiar, oferind o oportunitate unica pentru toti profesionistii de a dobandi experienta cu produsele si solutiile inovatoare din toata lumea pe care piata le are de oferit. Principalul scop al MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2012 este de a oferi pietei o platforma completa de intalnire intre oferta si cerere. www.mcexpocomfort.it este punctul online de referinta, o expozitie virtuala care ofera profesionistilor informatii actualizate cu privire la “Percorso Efficienza & Innovazione”, calendarul conferentiar si o imagine completa a ultimelor stiri si noutati referitoare la produsele si solutiile promovate de companiile expozante la MCE. Aici este o lista cu companiile si produsele lor enumerate in aceasta sectiune din septembrie pana in prezent:
C.M.G. SOLARI; CARIVAL srl; E+E ELEKTRONIK GMBH; EDF ENR Solare S.r.l.; ELETTROGAMMA snc; EUROTIS srl; EVOLTEX srl; F.B. srl; F.I.V.-FABBRICA ITALIANA VALVOLE srl; FAGGIOLATI PUMPS spa; FAR RUBINETTERIE spa; HAIER A/C (ITALY) TRADING spa; IMT ARMATUREN srl; KLOBEN by TURCO GROUP; LENNOX; MGF srl; NICOLL spa; NUPIGECO spa; OFFICINE MARIO DORIN spa; OMB SALERI spa; PARIGI INDUSTRY srl; RC GROUP spa; RIZZO UMBERTO srl; RO.CA. INSTRUMENTS srl; SEITRON srl; TECE ITALIA srl a s.u.; TEKNO POINT ITALIA - HARRY’S srl; TROX ITALIA spa; ZENNER srl;
MCE - Mostra Convegno Expocomfort
Mostra Convegno Expocomfort este expozitia bienala internationala dedicata instalatiilor din domeniul casnic si industrial: incalzire, aer conditionat, refrigerare, echipamente, supape, tehnologie sanitara, baie, tratarea apei, unelte, energii regenerabile si servicii. Mostra Convegno Expocomfort este detinuta de Reed Exhibitions, liderul mondial organizator de expozitii, targuri si conferinte, al carui portofoliu include peste 440 de evenimente in 36 de tari, care atrage peste 6 milioane de cumparatori. Reed Exhibitions are 35 de filiale in intreaga lume care deservesc 44 segmente ale industriei, precum si o retea de birouri si promotori in 93 de tari. Infiintata in 1960 ca prima expozitie dedicata industriei din Italia, MCE a fost un lider in sectorul sau timp de 50 de ani gratie capacitatii sale recunoscute de a urmari evolutia pietelor sale de referinta, de a crea oportunitati de discutii si schimburi in domeniul tehnicii, educatiei si politicii.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video