Aerteknika

Romania are cea mai dezvoltata si mai atractiva piata de energie in comparatia cu Bulgaria si Turcia

Ondrej Safar
vizualizari

Ondrej Safar, Country Manager si Presedinte al Directoratului CEZ Romania:

Indicatorii macroeconomici ai Romaniei s-au imbunatatit foarte mult in ultimii ani, este evident ca produsele, serviciile si infrastructura sunt mult mai dezvoltate.

Daca as compara pietele de energie in care am activat pana in prezent, criteriul major pe care il iau in considerare este competitivitatea si pot afirma ca in acest moment Romania este cea mai dezvoltata din acest punct de vedere si, prin urmare, cea mai atractiva. Nu numai din perspectiva unui investitor, ci si din perspectiva clientilor, o piata complet liberalizata si competitiva este una extrem de interesanta. O dovada vie a acestei afirmatii este faptul ca si cativa jucatori din industria Telecom sunt activi pe aceasta piata.

Piata de energie electrica din Bulgaria are in prezent un model hibrid. Furnizarea de energie electrica la nivel macro si cu amanuntul functioneaza atat in termeni de tranzactii "reglementate" (tarifele sunt stabilite de autoritatea de reglementare a energiei electrice), cat si cu segmentul liberalizat pentru tranzactiile "libere", in care energia electrica este furnizata la preturi negociate.

In ceea ce priveste Turcia, este cu siguranta o piata uriasa, intrucat exista 21 de regiuni de distributie cu niveluri diferite de dezvoltare, variind de la Istanbul, un oras mare, catre partea estica a Turciei, cu electrificare limitata. De asemenea, principala strategie a Turciei este de a fi pe deplin independenta din punct de vedere energetic si isi concentreaza eforturile spre diversificarea surselor de energie -  asupra resurselor locale si productiei interne, inclusiv a carbunelui si a energiilor regenerabile. Ponderea acestora va creste in continuare din proportia totala a energiei din tara. Turcia a deschis, de asemenea, licitatii pentru energie solara si eoliana, pentru a maximiza utilizarea resurselor locale.

Ondrej Safar a preluat la 1 august 2018 functia de Country Manager al si Presedinte al Directoratului CEZ Romania. Inginer electrotehnist, absolvent al Universitatii Tehnice din Praga, Ondrej Safar este un bun cunoscator al pietei de energie din Balcani. In ultimii 3 ani si jumatate a condus Sepaş Enerji, companie turca de distributie si furnizare a energiei, membra a grupului CEZ, anterior coordonand operatiuni ale grupului in Bulgaria si Romania.

S-a alaturat echipei CEZ in aprilie 2004, dupa ce a debutat ca inginer in cadrul unei companii care construia centrale nucleare. In noiembrie 2015, lua drumul Olteniei pentru a se alatura colegilor din Grupul CEZ in Romania. In cadrul unui mandat de 7 ani, s-a ocupat de constructia propriu-zisa a Parcului Eolian Fantanele-Cogealac, dar si de managementul facilitatilor de producere a energiei regenerabile - hidro si eoliana sau de coordonarea CEZ Vanzare.

 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare