Ploiestiul lasa in urma petrolul si opteaza pentru dezvoltare ecologica

239 vizualizari
Pollutec Lyon
Distribuie pe

La Salonul Internaţional de echipamente, tehnologii şi servicii pentru mediu Pollutec de la Lyon (Franţa), care s-a desfășurat în perioada 27-30 noiembrie, au fost prezente şi două delegaţii din Ploieşti – o delegaţie municipală condusă de viceprimarul Cristian Ganea, precum şi alta, judeţeană, condusă de inginerul Mircea Cosma, din care fac parte edili ai comunelor ploieştene unde se fac lucrări de canalizare şi staţii de epurare.

În cadrul Salonului, care este dedicat sistemelor moderne de combatere a poluării, echipa viceprimarului Ganea a participat la secţiunea oraşelor durabile; în plus, delegaţia a vizitat pavilioanele de eficienţă energetică, industrie durabilă şi canalizări insulare.

Pollutec Lyon

“În calitate de vechi oraş industrial construit în jurul exploatărilor petrolifere, a declarat viceprimarul, Ploieştiul are o problemă veche cu poluarea şi contaminarea solului. Salonul acesta m-a ajutat să-mi clarific paşii pe care trebuie să-i urmăm ca să transformăm Ploieştiul într-un oraş smart, o oază ecologică. Copiii noştri trebuie să respire aer curat şi să bea o apă bună.”pollutec lyon

Delegaţia a venit cu temele făcute de acasă – în deschiderea Salonului, studentul la secţia Foraj din cadrul Universităţii de Pestrol şi Gaze Eduard Bălănescu s-a remarcat printr-o intervenţie foarte documentată pe tema poluării istorice din jurul terenurilor petrolifere din judeţ.

Cele două delegaţii au vizitat şi consulatul roman de la Lyon, unde Ganea a discutat cu consulul Anca Opris despre proiectul european Aglomerare urbană; viceprimarul şi un grup de consilieri ploieşteni sunt invitaţi în perioada 2-4 aprilie 2019 la sesiunea paneuropeană dedicată acestui subiect.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video