​TVA scade la 5% pentru panourile solare și pompele de căldură. Legea a fost adoptată

35 vizualizari
tva 5% solare
Distribuie pe

TVA va scădea de la 19% la 5% pentru pompele de căldură, panourile fotovoltaice și panourile solare termice, potrivit unei legi adoptate de Parlament.

Legea, considerată adoptată, mai trebuie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica. Camera Deputaților a adoptat propunerea de lege cu 265 de voturi pentru și o singură abținere. Asta după ce Senatul respinsese inițiativa legislativă, în octombrie.

Noua lege va modifica art.291 alin.(3) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, în sensul reducerii cotei de TVA, aferentă livrărilor de pompe de căldură, panouri fotovoltaice și panouri solare termice, de la cota standard de 19%, la 5% asupra bazei de impozitare.

Scopul declarat al legii este „reducerea consumului de energie electrică și a dependenței consumatorilor față de volatilitatea pieței de profil”.

Propunerea de reducere a TVA-ului a fost iniţiată de deputații USR Cristina Prună și Adrian Wiener, în numele unei liste mai largi de parlamentari de la putere și opoziție. Potrivit acestora, reducerea TVA va stimula noi investiţii în mici capacităţi de producţie şi eficientizarea energetică a consumatorilor, va duce la apariţia de noi prosumatori care vor putea să îşi reducă factura la energie şi să dea surplusul de producţie în sistemul energetic.

Sursa: mediafax.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video