Noi cani pentru filtrarea apei BRITA, fabricate din materiale ecologice și sustenabile, de la INEOS Styrolution

80 vizualizari
cani pentru filtrarea apei BRITA
Distribuie pe

BRITA alege o soluție durabilă de stireni de la INEOS Styrolution, bazată pe stirenul echilibrat din punct de vedere al biomasei BASF

  • BASF va furniza stiren echilibrat din punct de vedere al biomasei ca materie primă din plastic
  • Proces de producție complet certificat
BRITA a ales o gamă de materiale sustenabile de la INEOS Styrolution, pentru a fi utilizate în cadrul portofoliului său de căni pentru filtrarea apei: Terluran® ECO, Styrolution® PS ECO și NAS® ECO. NAS ECO este un material metil-stiren metacrilat (SMMA) recent introdus, rezultatul cooperării dintre INEOS Styrolution și BASF. Este construit pornind de la producția BASF de monomer de stiren derivat din materii prime regenerabile, pe baza abordării privind echilibrul biomasei. INEOS Styrolution folosește materialul ca materie primă în producția de noi soluții durabile de stiren.

Brandul BRITA, cunoscut ca lider în filtrarea apei, este printre primii clienți care beneficiază de noua soluție durabilă NAS ECO de la INEOS Styrolution. Mai exact, materialul este utilizat pentru producția de căni pentru filtrarea apei BRITA, fiind aplicat pentru piesele cănii, ale pâlniei și ale capacului. Prin utilizarea noilor materiale, BRITA poate reduce semnificativ amprenta de CO2 fără modificări ale parametrilor de turnare și ale performanței materialului. Noile materiale ecologice nu provoacă nicio modificare în producția BRITA, fiind o adevărată soluție gata de utilizare, care nu necesită o adaptare a proceselor de producție.

Meike Rapp, Manager de sustenabilitate pentru BRITA Group, spune: „La BRITA, căutăm în mod constant modalități de a face produsele noastre mai sustenabile. Prin urmare, ne bucurăm că noile materiale ecologice pentru cănile noastre ne ajută să atingem unul dintre obiectivele noastre cheie de sustenabilitate – să ne reducem dependența de materialele plastice pe bază de combustibili fosili. De asemenea, acestea contribuie la o mai mare scădere a amprentei de carbon a unora dintre produsele noastre principale și ne ajută să ne atingem obiectivul strategic de a contura soluții durabile. Faptul că materialele sunt, de asemenea, certificate ISCC+ reprezintă o mare valoare adăugată în comunicarea noastră cu consumatorii.”

NAS ECO cu amprentă de CO2 semnificativ redusă

Stirenul bazat pe echilibrul biomasei (BMB) de la BASF este utilizat de INEOS Styrolution în producția de specialități stirenice bio-atribuite, în principal materiale stirenice transparente, cum ar fi familia NAS® ECO a produselor SMMA și familia Luran® ECO a produselor SAN (copolimer stiren acrilonitril). Procesele BASF și ale INEOS Styrolution din cadrul producției bazate pe echilibrul biomasei pentru noul portofoliu de soluții sunt certificate de ISCC+.
Udo Mühlhölzer, Business Development Manager / Global Key Account Manager Electronics & Household EMEA, la INEOS Styrolution, adaugă: „Sunt încântat să le pot oferi clienților noștri soluții sustenabile de stireni care îi ajută să-și atingă obiectivele de sustenabilitate – și în cele din urmă să protejeze mediul înconjurător.”

Stiren echilibrat din punct de vedere al biomasei

Pentru a produce stiren BMB, BASF înlocuiește resursele fosile precum dieselul sau gazul natural cu materii prime regenerabile derivate din deșeuri organice sau uleiuri vegetale. Este o modalitate de a produce stiren printr-o abordare a echilibrului biomasei. Echilibrul biomasei este un chain-of-custody model care ține evidența cantității totale de materie primă (de exemplu, circulară sau o alternativă), pe întreg parcursul procesului de producție și asigură o alocare adecvată a produselor finite.

Producătorii de materii prime și plastic precum INEOS Styrolution și BASF pot, astfel, oferi produse cu un profil ecologic mai bun, dar cu aceleași proprietăți ca și cele fabricate din materii prime fosile. Procesul de alocare prin abordarea echilibrului biomasei, precum și produsele sunt certificate de auditori independenți. Citiți mai multe despre abordarea BASF privind echilibrul biomasei (basf.com).

„Abordarea echilibrului biomasei, fie că este bazată pe biomasă reziduală sau pe materiale plastice reciclate chimic, ne ajută să lăsăm resursele fosile în pământ și ne permite o tranziție rapidă către materii prime alternative”, spune Stefanie Kutscher, Head of Business Management Styrene, la BASF's Styrenics Business Europe.” Acest lucru poate fi realizat doar cu implicarea întregului lanț valoric.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 2.521 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.812 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video