Elmas Brasov a dezvoltat noi produse in domeniul instalatiilor de ridicat

90 vizualizari
elmas
Distribuie pe


Laboratorul de incercari al companiei Elmas Brasov, rezultat al unei investitii de 5,3 milioane de lei sustinute cu ajutorul fondurilor structurale, a dezvoltat primele sale produse care vor usura munca in cadrul companiilor industriale si care vor produce economii financiare clientilor societatii. 

Prima inovatie este podul rulant monogrinda Elmas complet automatizat. Acesta are un ecartament de 18,6 metri si o sarcina nominala de cinci tone. Utilajul a fost special proiectat si executat pentru utilizarea in industrie, avand in componenta, in afara mecanismului de ridicare, un panou de automatizare si doi senzori de citire pentru axele X si Z, care permit functionarea optima fara a fi necesara operarea manuala. 
Cu ajutorul acestei inovatii, macaraua industriala Elmas are capacitatea de a lucra in regim automat, deservind statii predefinite in cadrul unei hale de productie si de a asigura un flux tehnologic optim, precum si o productivitate ridicata. In acest fel, factorul uman este inlocuit de tehnologie, existand posibilitati extrem de reduse de producere a erorilor tehnice. 


Cea de-a doua inovatie a echipei de cercetatori este ascensorul economic, care in starea de stand-by are un consum echivalent cu cel al unui bec de 45 W. Ascensorul de persoane Cirro A, fara camera masinii si cu actionare electrica, este un produs aflat in etapa finala de certificare ca echipament cu eficienta energetica de clasa A. Toate elementele aflate in componenta ascensorului au eficienta energetica de clasa A - blocuri de comanda, iluminare, invertor de frecventa impreuna cu grup electric de actionare, panou de comanda principal care efectueaza prin soft-ul implementat un management eficient al consumului de energie. Odata cu aceasta inovatie, Elmas intra in clasa marilor producatori de ascensoare, acesta fiind primul echipament de acest gen produs vreodata in Romania. 

“Prin intermediul echipei din cadrul Laboratorului de Incercari continuam dezvoltarea de produse si solutii competitive in domeniul instalatiilor de ridicat, adaptate cerintelor actuale”, a declarat Marius Paraipan, Brand Manager Elmas Brasov. Realizat in urma cu doi ani, laboratorul de incercari Elmas a vizat cresterea competitivitatii produselor comercializate si dezvoltarea activitatii de cercetare-dezvoltare. Laboratorul de Incercari isi desfasoara activitatea de cercetare pe 4 domenii – cercetare aplicativa in domeniul hidraulic, cercetare in domeniul electronicii industriale aplicative, determinari ale caracteristicilor de masa si lungime ale materialelor si metalografie si determinarea caracteristicilor mecanice ale materialelor. In urma obtinerii autorizarii din partea ISCIR , laboratorul poate efectua examinari distructive si nedistructive specifice. Activitatea desfasurata in cadrul laboratorului a condus si la obtinerea certificarii DNV pentru procedurile speciale de sudura efectuate la realizarea produselor. 

Elmas Brasov, lider pe segmentul instalatiilor de ridicat in Romania, este o companie infiintata in 1990, avand capital 100% romanesc. Activitatea principala a firmei este fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat. Sediul central al societatii este in Brasov, spatiile de productie, depozitare, reparatii si cel administrativ intinzandu-se pe o suprafata de 70.000 de metri patrati. O gama importanta din produsele comercializate sunt disponibile si online in platforma proprie de ecommerce – 1234.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video