Hotel International Iasi - primul hotel complet automatizat Siemens din Romania

80 vizualizari
primul hotel complet automatizat Siemens din Romania
Distribuie pe

Finalul anului trecut a adus in portofoliul diviziei Siemens Building Technologies Romania un proiect de referinta pentru Siemens in Romania – Hotel International Iasi. Unicitatea proiectului consta in faptul ca sistemul de management al hotelului integreaza majoritatea solutiilor oferite de Building Technologies, incadrand astfel hotelul la categoria cladirilor viitorului, concept promovat de Siemens la nivel global.

Proiectul a pornit la dorinta dezvoltatorului, care in urma cu 2 ani implementa solutia Hotel Automation Room System (HARS) in Hotelul International din Sinaia, solutie care, prin performantele sale, l-a convins ulterior pe acesta sa apeleze la intregul portofoliu oferit de divizia dedicata cladirilor inteligente din Siemens in Romania pentru hotelul inaugurat in Iasi.

Hotelul are 4 stele, o suprafata utila de 17.000 mp, 169 de camere, 8 sali de conferinta si 11 etaje. Proiectul a fost coordonat in intregime de Probitas International, partener autorizat Siemens cu un portofoliu impresionant de lucrari de mare amploare.
La mai putin de un an de la inceperea lucrarilor (august 2012) Siemens BT incepe programarea sistemelor, astfel incat in mai putin de 6 luni hotelul era complet operational, cu deschidere oficiala in septembrie 2013 si predarea oficiala din partea partenerului Probitas in ianuarie 2014.

Sistemele/Solutiile implementate. Sistemul de management al cladirii (BMS) integreaza sistemul de automatizare a instalatiilor de HVAC, sistemul de incendiu Sinteso, sistemul de efractie SPC, sistemul de automatizare a controlului camerelor de hotel - HARS, precum si instalatiile de curenti tari (tablouri electrice, bare, analizoare de energie electrica, etc). In linii mari, aceste solutii gestioneaza de la temperatura in camerele hotelului si luminile din spatiile comune pana la accesul in hotel si preventia incendiului, cu informarea constanta a operatorului cu privire la starea cladirii. Toate sistemele sunt controlate prin intermediul pachetului software de management al cladirii – DesigoTM Insight, care poate fi gestionat prin comenzi simple, chiar si de catre persoane fara cunostinte de programare. 

Cladire verde si cu economie de energie si resurse. Hotel International Iasi se poate incadra in categoria clardirilor verzi avand in vedere ca are 2 sectiuni cu 20 de panouri solare fiecare care asigura pe timp de vara consumul de apa calda in proportie de 95%, iar iarna aduce un aport de energie de 15-20% .
Intregul sistem de building management implementat poate determina un cost al energiei consumate de 3 ori mai mic decat in cazul unui hotel de aceeasi dimensiune si cu sistemele de operare traditionale. Astfel, nu doar factura lunara a costurilor de energie este redusa ci si costurile cu resursa umana, hotelul fiind foarte usor de gestionat cu ajutorul a doar 3 persoane responsabile pe partea de mentenanta, in conditiile in care un hotel similar, dar fara automatizarile Siemens ar necesita cel putin 10 angajati responsabili cu mentenanta.

Avantajele clientului. Avantajele oaspetilor. Daca pentru client implementarea solutiilor de automatizare si protectie la incendiu oferite de Siemens inseamna un cost redus al facturilor la energie si o simplicitate mai mare in gestionarea intregului hotel, pentru beneficiarul final, in acest caz pentru oaspetii hotelului avantajele fac referire la nivelul cel mai ridicat de confort si la siguranta, principalele valori din domeniul hotelier, care nu inseamna altceva pentru beneficiar decat un business in crestere.

Building Technologies Siemens in Romania. Divizia Building Technologies din Romania ofera produse dedicate modernizarii eficiente a cladirilor si reducerii costurilor din anul 2004.

Portofoliul include produse din care se pot crea sisteme pentru climatizare și controlul ventilatiei, pentru detectie si stingerea incendiilor, dar si produse pentru securitate. Acest portofoliu, odata implementat, reduce emisiile de CO2 si ajuta clientii nostri sa economiseasca pana la 50% costurile pentru energie. 

Printre proiectele de referinta se numara: complexuri de birouri precum Bucharest Business Park si S-Park, hoteluri precum Hotel Mariott, Hotel International Sinaia, lantul hotelier NH, fabrici precum fabrica Gedeon Richter, fabrica Pirelli Gorj si institutii culturale precum Muzeul de Arta, Biblioteca Nationala Bucuresti si hypermarketuri precum Cora Bacau, Cora Bucuresti, Cora Alexandriei, Cora Constanta si Kaufland Bucuresti Electroaparataj, Kaufland Ploiesti, Kaufland Drobeta Turnu Severin. 

Pentru mai multe informatii va rugam contactati:
Andra Blidaru – Product Marketing Specialist
Tel.: +40 (21) 6296-639; Fax: +40 (21) 6296-412 
andra.blidaru.ext@siemens.com 
www.siemens.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 87.812 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video