i.HOC: Productie eficienta a aerului comprimat cu regenerare cu debit integral

79 vizualizari
i.HOC
Distribuie pe


i.HOC isi sarbatoreste premiera mondiala

i.HOC este noul uscator rotativ integrat pentru compresoare cu surub cu compresie uscata de la Kaeser Kompressoren. Acesta ofera o sursa sigura si fiabila de aer comprimat cu punct de roua sub presiune de minus 40 de grade Celsius, chiar si in conditii grele de mediu – si desigur, cu economie de energie.

i.HOC vine de la uscator “integrat cu HOC” (Heat Of Compression = caldura de compresie). Aceasta inseamna ca regenerarea este asigurata de caldura inerenta, rezultata in urma procesului de compresie a aerului. In acest caz caldura este gratuita, deoarece procesul de uscare nu necesita caldura suplimentara. Rezulta o uscare fiabila a aerului comprimat cu eficienta maxima si costuri cu energia reduse - chiar si pentru debit de aer variabil.
Prin comparatie cu sistemele deja existente, i.HOC profita de intreaga cantitate de caldura disponibila. Aceasta inseamna obtinerea unui punct de roua sub presiune scazut si sigur chiar si in conditii dificile, cum ar fi presiune scazuta, temperatura ridicata si functionare cu incarcare redusa. Acest lucru este posibil prin utilizarea unui compresor radial cu turatie variabila, care indeplineste doua scopuri: compenseaza pierderea de presiune din procesul de uscare si adapteaza automat procesul de uscare la conditiile de functionare. Metoda patentata de Kaeser, de regenerare cu debit integral, asigura uscarea fiabila, fara surse de incalzire electrica sau racitoare suplimentare, chiar si la temperaturi ambiante ridicate de pana la 45 grade Celsius.

Controlerul integrat Sigma Control 2 al compresorului gestioneaza perfect intregul proces, controland compresorul radial si motorul de antrenare al tobei uscatorului rotativ integrat i.HOC. Indiferent de conditiile de functionare sau de volumul necesar de aer, controlerul regleaza automat turatiile necesare, pentru a asigura tratarea fiabila si consecventa a aerului comprimat cu punct de roua sub presiune de pana la minus 40 de grade Celsius.
Constructia logica si compacta a sistemului permite nu numai instalarea simpla si cu costuri minime, dar si o intretinere simplificata precum si ocuparea unei suprafete minime.
Suplimentar, sistemul i.HOC de la Kaeser ofera un potential impresionant de recuperare a caldurii. Procesul de regenerare cu debit integral de la compresoarele cu surub cu compresie uscata si racire cu apa permite utilizarea racitorului compresorului in scopul recuperarii de caldura. Acest sistem elimina complet pierderile de caldura asociate sistemelor existente si cauzate de racitorul individual al uscatorului – si economiseste costurile cu energia care ar trebui sa fie consumata pentru a produce caldura corespunzatoare, necesara la incalzirea spatiilor sau in proces.

Foto: Compresoarele cu surub cu compresie uscata dotate cu noul uscator rotativ integrat i.HOC furnizeaza, fiabil si consecvent, aer comprimat de calitate cu punct de roua sub presiune de pana la minus 40 de grade Celsius. De asemenea, acestea asigura economie de energie si spatiu.


i.HOC celebrates world premiere 
Efficient compressed air production with full-flow regeneration 

i.HOC is the new integrated attachment rotation dryer for dry-running rotary screw compressors from Kaeser Kompressoren. It provides a reliable and stable supply of compressed air with pressure dew points to minus 40 degrees Celsius, even in challenging environmental conditions – and also saves energy.
i.HOC stands for “integrated Heat Of Compression dryer”. This means that the heat, which is a by-product of air compression, is used to regenerate the desiccant. The heat is essentially available for free, as no additional energy is required to power the drying process. The result: reliable air drying with maximum efficiency and lower energy costs - even for varying quantities of air.
Compared to systems already on the market, i.HOC takes advantage of the entire quantity of available heat. This means that low pressure dew points can be reliably achieved even in challenging conditions, such as low pressure, high temperature or low load operation. 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 87.812 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video