RAILF-ROMCONTROLA - In rezonanta cu industria romaneasca, in 2014

89 vizualizari
railf romcontrola 2014
Distribuie pe

Bilantul provizoriu pentru anul 2013
Conform ultimelor cercetari de piata efectuate pe baza datelor puse la dispozitie de Institutul National de Statistica (INS), economia Romaniei a inregistrat o evolutie pozitiva in 2013, an marcat de o crestere economica de 3%, cresterea exporturilor cu 9%, pe fondul unei dinamici pasive a importurilor, de 0,4%, ceea ce a redus considerabil deficitul de balanta comerciala a Romaniei fata de anul 2012 cu 36%.

Cresterea industriei sustinuta de cererea externa in anul 2013
Industria romaneasca a fost unul din factorii motori pentru cresterea exporturilor in 2013, alaturi de productia agricola de exceptie. Cresterea exporturilor produselor industriale are ca fundament, conform analizelor ecomonice, cererea externa din piata UE, ca urmare a ameliorarii situatiei economice in zona euro. In perioada ianuarie-noiembrie comenzile noi in industrie s-au majorat cu 7,6% (in 2013 raportat la 2012), contributii importante la acesta evolutie avand bunurile de capital (+17%) si bunurile de consum indelungat (+6,4%). Totusi, comenzile de bunuri intermediare (semifabricate etc.) au inregistrat o scadere moderata cu 4%.
Aceasta dinamica pozitiva a comenzilor noi in industrie creeaza premise pentru o evolutie pozitiva a investitiilor in economia reala pe termen scurt. Unele scenarii estimeaza deja o crestere a formarii brute de capital fix cu 7% in 2014, pentru a asigura deservirea comenzilor externe, dar si prefigurata stabilizare si chiar crestere a consumului intern.

2014, semne bune anul are
Conform estimarilor analistilor, economia romaneasca, in ansamblul sau, va inregistra in continuare o crestere de 2% in anul 2014, sub influenta evolutiei pozitive din UE, a prefiguratei cresteri a investitiilor publice, anul fiind unul electoral, dar si ca urmare a strategiei Bancii Nationale a Romaniei de a promova un curs de schimb leu-euro favorabil exporturilor, concomitent cu ieftinirea dobanzii practicate catre bancile comerciale.
Managerii firmelor din industria prelucratoare prefigureaza un inceput de an mai rezervat, cu o incetinire sau chiar o scadere a volumului de produse industriale in primele trei luni ale anului, bazandu-se pe comenzile anterioare, concomitent cu o crestere a pretului mediu al produselor industriale cu 3%, ceea ce denota o pozitie de consolidare a situatiei economice.

RAILF-Romcontrola 2014
Tendintele pietei din Romania sunt confirmate si de firmele furnizoare de echipamente de automatizare, instrumentatie si echipamente de laborator, prin raspunsul prompt dat la invitatia organizatorilor de a expune la RAILF-Romcontrola Targul International de Automatizari & Instrumentatie si Echipamente de Laborator (Expozitie si Simpozion), suprafata de expunere fiind deja rezervata.

Participanti
ALCONEX SRL, ARMATURENFABRIK FRANZ SCHNEIDER SRL, ASSEMBLA ENGINEERING SRL, ASTI AUTOMATION, EAST ELECTRIC, ECHIPOT SRL, ENERGO-METR SRL, EURITMIC GRUP SRL, FESTO SRL, GRIMAS CONTROL SRL, HASEL INDUSTRIAL SRL, HERAEUS ELECTRO-NITE INT NV – SUCURSALA BUCUREȘTI, HONEYWELL ROMANIA SRL, ICPE BISTRITA SA, INTERBUSINESS PROMOTION & CONSULTING SRL, KIMET SRL, METROMAT SRL, MIKON SYSTEMS SRL, NAMICON TESTING SRL, NIVELCO TEHNICA MASURARI SRL, PROSENSOR SRL, ROMVEGA SRL, S_IND PROCESS CONTROL SRL, SAMSON CONTROL SRL, SAN SYSTEMS INDUSTRY SRL, SMC ROMANIA, SPECTROMAS SRL, STANDARD SERVICE 2000 SRL, SYSCOM 18 SRL, TERMODENSIROM SA, TXP ADVISERS SRL, VDR & SERVICII SRL, YOKOGAWA EUROPE BV.

Tematica evenimentului, punte intre expozanti si specialisti
• Automatizari
• Instrumentatie (masurari, actionari, software industrial, robotica)
• Analiza si controlul calitatii
• Biotehnologie / diagnosticare
• Echipamente de laborator

Va asteptam la RAILF – ROMCONTRLA!

Program de vizitare:
26 – 28 Martie, intre orele 10.00-18.00
29 Martie, intre orele 10.00- 16.00

Pentru a fi in permanenta la curent cu cele mai recente informatii despre acest eveniment, va invitam sa vizitati site-ul: www.railf.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 28.700 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video