10 modalități ușoare și simple pentru a avea o casa “SMART”

431 vizualizari
casa smart
Distribuie pe

Devine din ce în ce mai ușor să îți poți automatiza locuința cu ajutorul tehnologiei. Pentru că există o multitudine de companii și de întreprinderi nou înființate care lansează produse precum lumini, termostate și aparate de aer condiționat automatizate, transformarea locuinței tale în locuință "SMART" poate fi un proces relativ simplu.

Costurile de iluminat reduse cu ajutorul becurilor inteligente

Deși, din punct de vedere financiar, au un preț mai ridicat, becurile inteligente sunt, de asemenea, unele dintre cele mai longevive becuri de pe piață. În plus, folosesc cu aproximativ 80% mai puțină energie decât becurile tradiționale, așa că poți economisi pe termen lung, chiar dacă cheltuiești mai mult pe ele. Cu becurile inteligente instalate, poți folosi o aplicație pentru a controla cantitatea de lumină produsă de fiecare bec și pentru a programa anumite becuri să se stingă sau să se aprindă la anumite ore. Verifică becurile înainte de a le cumpăra, pentru a te asigura ca au funcția care permite conectarea la routerul wi-fi.

Gestionează temperatura locuinței prin termostatele inteligente

Un termostat inteligent poate fi programat în avans pentru a te asigura că temperatura casei tale este ideală în orice moment. Dacă nu este, o poți regla de la distanță prin intermediul unei aplicații. Având în vedere că încălzirea și răcirea reprezintă 25 % din consumul de energie din casă, vei face economii semnificative de energie prin instalarea unui termostat inteligent.

Jaluzele smart pentru intimitate sporită

Pe lângă conectarea sistemelor de încălzire centrală și de răcire la un hub inteligent, înlocuirea jaluzelelor sau perdelelor obișnuite cu jaluzele inteligente te poate ajuta să gestionezi mai bine temperatura și consumul de energie din locuința ta. De exemplu, programează jaluzelele inteligente să se deschidă dimineața la ferestrele orientate spre est, astfel te vei trezi cu razele calde ale soarelui în încăpere. Unele jaluzele inteligente pot fi, de asemenea, programate să se închidă sau să se deschidă atunci când ești într-o anumită încăpere sau să se închidă atunci când mergi la culcare.

Pierderi de energie reduse cu ajutorul prizei inteligente

Prizele de alimentare inteligente permit controlul a tot ceea ce este conectat la ele. Dacă îți faci griji că ai lăsat aparatul de cafea pornit, de exemplu, nu trebuie decât să accesezi datele prizei în aplicația inclusă și să afli dacă este sau nu pornită, apoi activează sau dezactivează priza în funcție de preferințele tale. De asemenea, prizele inteligente pot reduce pierderile de energie fantomă - energia pe care aparatele tale o consumă chiar și atunci când nu sunt folosite. Pentru un plus de eficiență energetică, unele prize sunt programabile și permit să le oprești automat la anumite ore sau după ce au utilizat o anumită cantitate de energie în fiecare zi.

Păstrează totul în siguranță cu o cameră de supraveghere inteligentă

Sistemele de securitate inteligente pot oferi liniște proprietarilor de locuințe, deoarece pot transmite imagini video în direct ale proprietății și permit utilizatorilor să blocheze și să deblocheze ușile de la distanță. De exemplu, Camera Moon, a companiei startup 1-Ring, poate fi controlată folosind o aplicație. Ea poate chiar să se întoarcă singură pentru a urmări și înregistra zgomotul odată ce detectează sunetul. Programul Manything permite proprietarilor de locuințe să transforme telefoanele vechi în camere de securitate care pot trimite alerte cu privire la orice activitate vizuală sau mișcare.
Folosește încuietori de ușă inteligente pentru a-ți proteja locuința
Actualizează yala tradițională a ușii tale, cu o încuietoare inteligentă și primește o notificare de fiecare dată când ușa se deschide după instalarea Lockitron BOLT. Încuietorile inteligente pot fi calibrate pentru a permite doar anumitor persoane să intre în casă, ceea ce poate fi util, de exemplu, pentru un proprietar care dorește să permită accesul unui prieten care trebuie să treacă să ia ceva, când nu este nimeni acasă. Siguranța este asigurată, deoarece încuietorile inteligente, precum cea de la August Smart Lock, sunt greu de modificat sau manipulat.

Poți reduce risipa de apă cu ajutorul tehnologiilor inteligente de apă

Noile capete de duș și robinete te pot ajuta să obții maximum de apă, fără risipă. Cea mai bună modalitate de a economisi apă când faci duș este să faci dușuri scurte, dar capetele de duș inteligente asigură igiena ta corporală, folosind cât mai puțină apă posibil și asta prin felul prin care colectează și conduce apa. Robinetele inteligente fac același lucru, iar multe dintre ele permit reglarea temperaturii ideale înainte de a porni apa. Împreuna, aceste tehnologii, pot reduce consumul de apă cu până la 75%.
O tehnologie conexă, cum este sistemul inteligent de irigare, utilizează meteorologia pentru a determina dacă grădina sau gazonul trebuie udate și pornește sau se oprește automat în funcție de preferințele tale.

Panouri solare pentru energie verde

Adăugarea de panouri solare poate fi o investiție foarte inteligentă. De asemenea, există stimulente din partea Administrației Fondului pentru Mediu, pentru ca proprietarii de locuințe să adopte energia solară.
Există o mulțime de tipuri diferite de panouri pe piață, de toate formele și dimensiunile. De asemenea, producătorii lansează panouri complet negre care arată mult mai elegant pe o casă în comparație cu modelele anterioare cu celule gri și albastre.

Monitoare pentru a controlul calității aerului

Fumul și gazele periculoase, cum ar fi monoxidul de carbon, pot deveni rapid mortale dacă nu sunt observate. Deoarece monoxidul de carbon este incolor și inodor, poate fi imposibil de detectat fără un monitor. Există monitoare care trimit alerte, direct pe telefon, dacă detectează orice gaz periculos și pot fi setate să se oprească parțial în timp ce cineva gătește. Proprietarii de locuințe pot folosi monitorul Awair Air Quality Monitor pentru a urmări îndeaproape tipurile de alergeni și poluanți care plutesc în jurul unei case. Dispozitivul oferă chiar și sfaturi pe baza a ceea ce detectează pentru a îmbunătăți calitatea aerului.

Economisește energie cu aparate de bucătărie inteligente

Există o mare varietate de aparate de bucătărie inteligente care îți permit să economisești energie. Aragazele inteligente pot fi programate să încălzească apa din oală până la fierbere, apoi să reducă căldura la o temperatură ideală care nu va duce la risipă de energie. Alte aparate de bucătărie inteligente, cum ar fi cafetierele, vasele de gătit și alte dispozitive pot fi programate să pornească sau să se oprească atunci când dorești, astfel vei putea să te trezești cu o ceașcă de cafea proaspătă sau să vii acasă și să găsești mâncarea gata încălzită.

Toate tehnologiile de mai sus sunt disponibile pe scară largă și pot fi găsite la o mulțime de prețuri diferite. Transformarea unei locuințe într-una inteligentă nu trebuie să dureze mult timp sau să fie prea costisitoare. Mai degrabă, adăugarea de caracteristici care pot face o locuință inteligentă poate face viața mai ușoară și poate avea ca rezultat un preț mai mare atunci când vine timpul să o vinzi. Mai presus de toate, acestea ne ajută să ne reducem amprenta de carbon și să contribuim la o lume mai bună.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video