Multifunctionalitate si eficienta in prelucrarea solului, intr-un singur utilaj. De ce sa cumperi un motocultor?

5 vizualizari
motocultor
Distribuie pe

Mărunțirea solului nu a fost niciodată o treabă ușoară, însă buncii și străbunicii noștri s-au descurcat de minune ani la rândul să are terenurile cu plugurile trase de cai. Astăzi, însă, tehnologia a evoluat și ne oferă numeroase alternative eficiente pentru toate muncile care altă dată erau realizate din greu cu clasicele uneltele de mână.
 

Dacă ar fi să ne gândim la un clasament al celor mai bune invenții pentru prelucrarea solului, în loc fruntaș s-ar afla cu siguranță motocultorul, un utilaj versatil și un ajutor neprețuit pentru orice gospodar care dorește să practice astăzi o agricultură eficientă.

Este adevărat că achiziționarea unui motocultor necesită o investiție mai mare comparativ cu o motosapă, însă diferențele dintre cele două sunt destul de mari pentru a justifica costurile crescute.

De aceea, îți propunem ca în cele ce urmează să trecem în revistă principalele avantaje cu care se evidențiază motocultorul în activităție de prelucrare a solului.
 

  1. Eficiență crescută

Când te gândești la costuri crescute în achiziționarea unui utilaj, cu siguranță ai așteptări mari în ceea ce privește eficiența acestuia și pe bună dreptate: dacă vrei să-ți investești economiile, atunci va trebui să o faci la cel mai bun raport preț-calitate. De aceea, trebuie să știi că motocultorul îndeplinește în totalitate acest criteriu, căci deși prețul de achiziție poate fi destul de mare, poți avea siguranța că motocultorul este echipamentul ideal pentru nevoile tale. Cu ajutorul motocultorului chiar și cele mai grele soluri, pe suprafețe mari, pot fi lucrate rapid și cu efort fizic scăzut.

Având o eficiență net superioară, acest utilaj te va scăpa de grija șanțurilor foarte adânci care trebuie săpate în pământ dur sau cleios și va putea transporta chiar și remorcile de capacitate mare.

  1. Multifuncționalitate

Versatilitatea motocultorului constă în posibilitatea atașării unei game largi de accesorii, care îți vor asigura libertatea de a realiza numeroase procese de prelucrare a pământului. Vei fi uimit să descoperi versatilitatea acestui utilaj gândit în cel mai mic detaliu pentru a-ți acoperi toate nevoile.

Iată o listă în care am inclus accesoriile cu care poate fi folosit un motocultor:

freză de pământ
– mecanism de transmisie
– bară de cosire
– sapă pentru cartofi
– plug simplu
– plug reversibil
– mașină de tuns gazon cu sac colector
– greblă de adunat fân
– tocător de vegetație
– perie rotativă
– turbină de zăpadă
– lamă de zăpadă
– remorcă rabatabilă
– tocător de crengi
– cisternă
– cultivator
– semănătoare
– presă de balotat
– sistem de înfoliat baloți rotunzi
– cărucior de lucru și transfer

  1. Efort scăzut

Așa cum spuneam mai devreme, bunicii noștri aveau o rezistență mult mai mare la efort și erau mult mai bine antrenați decât noi pentru a face față cu brio tuturor activităților de prelucrare a solului. Pentru noi însă lucrurile stau puțin diferit căci contextul în care astăzi ne trăim viața, ne predispune la a ne epuiza mult mai ușor și a deveni din ce în ce mai puțin rezistenți la efort fizic. Motocultorul însă ne asigură rezultate excelente cu un efort redus și într-un timp mult mai scurt.

  1. Putere mare

Pentru a aduce pământul la calitatea necesară ai nevoie de puterea unui utilaj precum motocultorul. Spre deosebire de motosape, motocultoarele sunt dotate cu motoare mult mai puternice care îți vor asigura eficiența chiar și pe acele suprafețe unde pământul nu a mai fost lucrat de mult timp sau acolo unde solul este mai dur și lutos.

Acum că am stabilit care sunt principalele atuuri ale motocultoarelor, îți facem cunoștință cu două dintre modelele cele mai solicitate din oferta magazinului online Tehnic Bazar:

Media Line MS 7000

Acest model de motocultor a fost proiectat astfel încât să îți poată satisface toate cerințele utilizării în prelucrarea solului din gospodărie. Cu o putere de 7 CP și o transmisie de 3 viteze (două înainte și una înapoi), Media Line MS 7000 poate fi alegerea ideală pentru o utilizare intensivă.

media line ms 5100 dcf motocultor 55 cp 35009 35009 1 1586426408

Lungimea și poziția ghidonului îți vor asigura o manevrabilitate sporită și un efort minim. De asemena, maneta de reglare rapidă a ghidonului în lateral îți va permite rotirea ghidonulului în timpul lucrului astfel încât să poți face ușor virarea sau ocolirea obstacolelor.

Important de știut este și că Media Line MS 7000 respectă standardul de securitate EN709 pentru o utilizare în deplină siguranță:

  • transmisie inversată,

  • manetă transmisie cu dublă acționare,

  • protecție  suplimentară pentru tobă,

  • apărători de cuțite cu grosime de 2 mm și lățime de  600 mm,

  • cutie de viteze cu punct neutru între vitezele de mers înainte și mers  înapoi și distanțele minime dintre poziția operatorului și cuțitele de frezare. 

Alte avantaje cu care vine acest model de motocultor sunt:

  • Maneta de reglare rapidă a înălțimii ghidonului

  • Frezele cu diametru de 350mm, cuțitele elicoidale durabile din oțel tratat termic cu grosime de 6 mm și lățime de 40 mm și discurile de capăt. 

  • Filtrul de aer în baie de ulei pentru o întreținere ușoară.

  • Sistemul de transport al frezelor.

  • Sistemul rapid de montare a motosapei: ghidonul se fixează cu ușurință pe cadru iar cuțitele frezelor sunt deja montate.

 

ProGARDEN BT330/G177

Cu o putere de 9.0 CP, motocultor BT330/G177 este unul multifuncțional cu 3+2 viteze, priză de putere și diferențial. Suprafața medie de lucru pentru acest model este de 400 -600 m²/h.

progarden bt330g177 motocultor multifunctional 90 cp 23560 2 1567527245

ProGARDEN BT330/G177 îți permite instalarea următoarelor accesorii: bară cosire, freză zăpadă, perie de zăpadă, accesorii pentru tuns iarba, freze, mușuroitor, pluguri.

Referitor la accesorii și utilitatea lor, ar trebui să știi următarele:

  • Plugurile pentru motocultor sunt special proiectate astfel încât să poți ara fără a obosi excesiv;

  • Mușuroitorul reglabil în spatele frezei îl vei putea folosi la realizarea brazdelor pentru semințe și irigare. Pe acesta îl vei monta în spatele frezei, fără a îndepărta carcasa.

  • Mușuroitorul reglabil este recomandat pentru realizarea brazdelor pentru însămânțare sau irigare. Montarea sa o vei face la fel ca la pluguri și freză.

  • Roata / freza îți va fi foarte utilă atunci când vei avea de lucrat suprafețe lungi de teren deoarece te va ajuta să ții freza în sus față de sol făcându-ți astfel deplasarea mai ușoară.

  • Cupla rapida pentru unelte / accesorii îți va permite schimbarea rapidă a accesoriilor de pe motocultor.

Pe lângă aceste două modele de motocultoare, pe site-ul magazinului online Tehnic Bazar vei găsi o gamă variată de motocultoare de la producători renumiți, precum: Media Line, ProGarden, Ruris, Bertolini, Grillo, Agrisorg. Poți consulta oferta aici: https://www.tehnicbazar.ro/agricultura/motosape-si-motocultoare

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video