Primul robot umanoid printat 3D, expus in premiera in Romania

3 vizualizari
ronot umanoid
Distribuie pe

Primul robot umanoid, printat 3D, in marime naturala, a fost expus in cadrul editiei din acest an a Bucharest Technology Week, care s-a desfasurat in centrul Capitalei.

Creatia, ce apartine designerului, sculptorului si creatorului francez Gael Langevin, este de fapt proiectul Open Source InMoov, demarat din anul 2012. Langevin se poate lauda cu o carte de vizita impresionanta, lucrand de peste 25 de ani pentru cele mai mari branduri de tehnologie din lume, relateaza Agerpres.

Robotul a fost realizat cu ajutorul unei imprimante 3D, in numai 25 de zile si in cele mai mici detalii. InMoov reprezinta un proiect personal al lui Gael Langevin, rezultatul final fiind primul robot umanoid cu abilitati bionice, E-Nable si multe altele.

Robotul dispune de o camera web ce poate recunoaste chipul celui cu care acesta vorbeste, precum si vocea respectivei persoane. Umanoidul poate fi ghidat cu ajutorul telefonelor iPhone si poate reproduce intocmai vorbele si comenzile pe care le interlocutorul i le transmite. De asemenea, InMoov poate raspunde la comenzi obisnuite: tinerea unui mar in mana, transportul unor obiecte, fraze de gratitudine ('Multumesc', 'Cu placere', 'Te iubesc' etc), strangeri de mana, saluturi.

Conform creatorului francez, pretul unui astfel de robot poate ajunge la 1.500 de euro si poate fi realizat de oricine dispune de o imprimanta 3D, pe baza unui manual de utilizare disponibil online, fiind vorba despre un proiect Open Source.

Caracteristicile tehnice si modul de functionare ale robotului umanoid pot fi urmarite accesand link-ul http://bit.ly/1RNVAck.

Programul de noutati in materie de tehnologie pregatit de catre organizatorii Bucharest Technology Week a cuprinsconferinte, testari, petreceri, intalniri cu roboti, dar mai ales cu oameni care au fortat limitele, reusind sa inoveze, sa faca mari schimbari in importante aspecte ale vietii.

Un astfel de inovator veritabil este gerontologul britanic Aubrey de Grey, autorul unei cercetari privind prevenirea imbatranirii, care a uimit intreaga lume. Reputatul om de stiinta a sustinut un discurs la una dintre conferintele festivalului de tehnologie, intitulata 'Biotehnologia intineririi: de ce varsta inaintata nu va mai fi sinonima cu imbatranirea'.

De asemenea, printre sutele de tehnologii prezente in acest weekend in Piata George Enescu din Bucuresti s-au aflat si inovatiile celor de la Philips, companie care si-a stabilit ca obiectiv imbunatatirea calitatii vietii pentru trei miliarde de oameni pana in anul 2025. Olandezii de la Philips au prezentat la Bucharest Technology Week 2017 inovatiile care stau la baza produselor folosite in viata cotidiana, fie ca este vorba despre tehnologia unica TurboStar din friteuza cu aer fierbinte, Airfryer, de filtrul de apa brevetat AquaClean cu care este echipat espressorul Saeco, fie ca este sistemul unic de purificare VitaShield si tehnologia de umidificare NanoCloud care recomanda Combi 2 in 1 sau de periuta de dinti electrica dotata cu miscare sonica.

In plus, Philips Lighting a prezentat Hue, cel mai inovator sistem personal de iluminat wireless. Inovatia ofera trei tipuri de lumini inteligente care vin in diferite forme, dimensiuni si modele. Una dintre acestea este Philips Hue White and color ambiance — care ofera scene de iluminat complexe si posibilitati nelimitate datorita spectrului de 16 milioane de culori. Totodata, lumina Philips Hue White ambiance seteaza intensitatea potrivita pentru fiecare moment, in vreme ce Philips Hue White asigura control facil si confort sporit.

Un alt punct de atractie a evenimentului de tehnologie deschis in Capitala l-a avut in prim plan pe cei de la Autoklass si modelul electric Mercedes-Benz B Electric Drive. Conceptul de autovehicul antrenat complet pe baza de electricitate este dotat cu un motor electric puternic, de 132 kW, care furnizeaza cuplul maxim de 340 Nm chiar din momentul in care pedala de acceleratie este atinsa. Puterea resimtita corespunde unui motor modern pe benzina cu o capacitate cilindrica de 3 litri si chiar in cazul unui sprint standard, acceleratia de la zero la 100 km/h dureaza doar 7,9 secunde.

Modelele plug-in hybrid ce au fost prezentate de Autoklass la aceasta editie a Bucharest Technology Week sunt: C 350 e si GLC 350 e 4MATIC.

Nu in ultimul rand, sud-coreenii de la Samsung au venit Bucuresti cu noul Galaxy S8, ce a putut fi testat in ipostaze inedite. Noile modele Galaxy S8 si Galaxy S8+ sunt disponibile pe piata locala, de la finalul lunii aprilie.

Pe de alta parte, Samsung a prezentat si dispozitivele Gear VR, precum si noua camera Samsung Gear 360, capabila sa filmeze 360 grade la o rezolutie de 4K.

Peste 15.000 de fani ai tehnologiei si mai mult de 1.200 de profesionisti din domenii precum Management, HR, Sales, IT si Marketing au fost asteptati, in perioada 22 - 28 mai, la cea de-a doua editie a festivalului de tehnologie Bucharest Technology Week.

Potrivit organizatorilor, Bucharest Technology Week 2017 a cuprins trei zone distincte, insa interconectate: conferinte (de marti pana vineri, 23 - 26 mai) dublate de o expozitie de tehnologie indoor, cu solutii si produse B2B, dar si de workshopuri, cea mai mare expozitie de tehnologie din Romania (26 - 28 mai, in Piata George Enescu langa Ateneul Roman) si evenimentele partenerilor in diferite zone sub umbrela Bucharest Technology Week, pe tot parcursul saptamanii 22 - 28 mai.

Ultimele trei zile din Bucharest Technology Week au fostrezervate expozitiei in aer liber, din Piata George Enescu, unde au fost asteptati peste 15.000 de fani ai tehnologiei care sa testeze aproximativ 300 de gadgeturi si solutii tech.
Organizatorii festivalului de tehnologie au asteptat, in acest an, un numar de peste 20.000 de vizitatori.

Festivalul de tehnologie de la Bucuresti se alatura evenimentelor similare din Londra, Berlin, Bruxelles, New York, Sao Paulo si Beijing.

 

Share This

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video