Ariston Thermo Romania: Una din cinci locuinte din Romania este dotata cu boiler

91 vizualizari
Ariston Thermo, boiler
Distribuie pe
Bucuresti, 7 iulie 2011: Aproximativ una din cinci locuinte din Romania este dotata cu boiler, potrivit unui studiu realizat de Ariston Thermo Romania, liderul pietei autohtone de profil.

Compania preconizeaza o crestere cuprinsa intre 5% si 7% a pietei locale de boilere electrice in acest an, la aproximativ 140.000 de unitati, comparativ cu 2010 cand a ajuns la 130.000 de aparate comercializate. In ceea ce priveste afacerile proprii, Ariston Thermo Romania estimeaza o cota de piata de aproximativ 60% si un business de peste 8,7 milioane euro in 2011 pe acest segment.
“Penetrarea boilerelor in gospodariile din Romania a ajuns la aproximativ 20%, majoritatea dintre aceste aparate putand fi gasite in casele din zonele rurale unde nu exista bransament si incalzire la o retea centralizata. O mare parte dintre boilere se afla si in locuintele din zone urbane, fiind instalate din motive de confort si economie. Proprietarii de apartamente aleg aceasta metoda pentru a nu fi afectati de reviziile tehnice, oprirea apei calde in anumite intervale orare sau temperatura scazuta a apei calde furnizate de catre regiile centralizate, dar facturata ca atare”, a afirmat Catalin Draguleanu, Directorul de Vanzari al Ariston Thermo Romania.
Astfel, 58% dintre cumparatorii de boilere electrice de pe piata locala provin din mediul rural. In plus, un procent semnificativ dintre utilizatori, de 25%, locuiesc in orase mici, de aproximativ 50.000 de locuitori.
Peste o treime din vanzarile de boilere electrice pe piata autohtona sunt realizate in zonele Banat, Crisana si Maramures, in timp ce Oltenia detine o cota de 29%, similara cu cea din Dobrogea. Cea mai slaba penetrare a boilerelor este in Bucuresti, unde procentul ajunge la doar 7%.

Pretul, puterea si marca, principalele criterii de achizitie
Cand vine vorba de cumpararea de boilere, 41% dintre romani se ghideaza dupa pret. Printre principalele criterii care stau la baza procesului de achizitie se numara si puterea rezistentei electrice, in 16% din cazuri, marca, cu un procent de 15, si dimensiunea aparatului (15%).
Cele mai uzuale boilere de pe piata locala sunt cele electrice, in proportie de 50%, urmate, cu un procent de 30, de cele pe baza de combustibil solid si de cele pe gaz, cu 12%. O cota mica de piata, de doar 8%, apartine boilerelor termo-electrice, conectate in general la centrale termice cu combustibil solid.

“Modelele de boilere electrice cel mai des achizitionate sunt cele cu o capacitate de 80 de litri. In ceea ce priveste preferintele romanilor, Ariston este de peste 10 ani cea mai populara marca de pe piata locala datorita unei game variate de modele, a calitatii produselor ce inglobeaza tehnologii inovatoare, dar si a unei retele de distributie bine dezvoltate”, a subliniat Catalin Draguleanu.
Acesta a mai adaugat ca pana la finele lunii iulie, compania va lansa pe piata locala gama Velis formata din cele mai inguste boilere electrice din Romania, cu o adancime de doar 27 de cm. Acestea au garantie de 7 ani, aduc economie de energie, au un design elegant si dispun de posibilitatea de instalare multi-pozitie, atat vertical cat si orizontal, dar si de posibilitatea de programare si memorare a particularitatilor de consum de apa calda ale fiecarui utilizator.

450 lei, pretul mediu platit pentru un boiler electric
Studiul companiei arata, de asemenea, ca in 41% din cazuri boilerele electrice sunt achizitionate din magazinele specializate de instalatii, urmate de magazinele de obiecte sanitare si de cele de tip Do-it-Yourself. Pretul mediu platit de catre romani pentru un boiler electric este de aproximativ 450 lei.
Cand vine vorba de montarea aparatelor, cumparatorii apeleaza, in peste 65% din cazuri, la un instalator. Aproximativ 30% dintre romani aleg sa monteze singuri boilerele electrice, in timp ce doar 5% se indreapta catre o firma specializata de instalatii.

Trei din patru boilere, achizitionate in ultimii 6 ani
Potrivit studiului elaborat de Ariston Thermo Romania, peste 40% dintre proprietarii de boilere electrice au achizitionat aparatul in urma cu aproximativ 2-6 ani, in timp ce 28% detin un astfel de sistem de incalzire al apei de mai mult de 6 ani. 30% dintre proprietari au cumparat un boiler in ultimii 2 ani.
In acelasi timp, 79% dintre boilerele electrice existente in gospodariile romanilor sunt cele instalate pentru prima data, in timp ce doar 21% sunt boilere care au inlocuit aparate mai vechi.

Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ de 1.614 respondenti la nivel national in perioada 1 – 17 noiembrie 2010.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video