De ce să alegem tubulatura de ventilație antibacteriana?

284 vizualizari
tubulatura ventilatie
Distribuie pe

Casele moderne cu eficiență energetică ridicată au nevoie de un sistem de ventilație, care să asigure în interior aer curat și sănătos iar schimbul de aer între interior și exterior să se facă cu pierderi minime de energie termică. Pentru igiena sistemului de distribuție a aerului, este nevoie de tubulatura ventilatie antibacteriana.

 

Factorii care influențează igiena sistemului de distribuție a aerului

Într-o clădire aerisită mecanic, sistemul de ventilație va fi unicul responsabil pentru calitatea aerul interior iar parametrii de confort vor depinde numai de setările unității de ventilație. Menținerea igienei sistemului depinde de felul în care este realizată instalația și de calitatea și caracteristicile componentelor sistemului. În acest sens trebuie avute în vedere următoarele aspecte: 

  • Tubulatura de ventilație să fie antibacteriană, antistatică și să nu emane substanțe toxice. Prin tratarea cu aditivi antibacterieni și antistatici, sistemul de distribuție a aerului devine rezistent la microbi. Este o trăsătură importantă care va fi evidențiată în certificatul de igienă emis de o instituție acreditată.
     
  • Tehnologia de îmbinare a elementelor componente să nu favorizeze reținerea particulelor de praf. Îmbinările trebuie făcute astfel ca să fie evitate modificările bruște ale secțiunii transversale. De asemeni trebuie evitată îndoirea conductei mai mult decât este permis, adică raza curburii să nu depășească 2D.
     
  • Să se monteze filtre de ventilație, pentru reținerea impurităților din aerul extras din încăperi. Montarea filtrelor de ventilație conice în spatele anemostatelor pentru prevenirea pătrunderii în tubulatura de ventilație, a particulelor care plutesc în aer: spori de mucegai, agenți infecțioși, polenuri, bacterii, particule fine de praf și fibre textile.
     
  • Instalația să permită curățarea periodică, a sistemului de distribuție a aerului.
     

Care sunt caracteristicile importante pentru tubulatura de ventilație

Sistemul de distribuție a aerului, are rolul de a distribui aerul curat în încăperile clădirii și de a colecta aerul uzat din zonele cu umiditate ridicată. Acestea pot fi: băi, bucătării sau atelierele în care sunt emanate mirosuri și/sau diferite substanțe chimice, nesănătoase pentru organismul uman.

Aerul colectat, umed și încărcat cu poluanții din interior, este evacuat numai după ce energia termică a aerului viciat este transferată aerului proaspăt introdus de afară. În funcție de performanța recuperatorului de căldură, transferul termic poate fi între 75-92 %.

Având în vedere funcția principală a sistemului de a transporta aerul proaspăt pentru toți ocupanții clădirii, în cantități suficiente și calitate optimă, conductele de ventilație trebuie să prezinte următoarele caracteristici:

  • Stratul interior să fie tratat antibacterian - pentru a asigura igiena aerului furnizat
  • Interior neted și aerodinamic – pentru ca fluxul de aer să poată circula cu un consum minim de energie și să fie silențios
  • Antistatic – pentru diminuarea depunerilor de murdărie
  • Rezistent la șocuri și solicitări – pentru a facilita montajul și a crește fiabilitatea
  • Flexibil – pentru a simplifica montajul și pentru a scurta timpul necesar instalării sistemului.

În cele ce urmează este prezentat un sistem complet de distribuție a aerului care satisface toate caracteristicile enumerate anterior.

Sistemul Heatpex Aria Aduro și principalele ei avantaje

Sistemul de ventilație Heatpex Aria Aduro a fost conceput astfel ca să corespundă nevoilor investitorilor, instalatorilor și beneficiarilor finali ai construcției, care își doresc soluții complete pentru case eficiente energetic.

Sistemul Heatpex Aria este un sistem modular, modern, care conține numai 6 elemente de bază, din a căror combinație se poate realiza ușor un sistem de ventilație perfect adaptat oricărei clădiri. Diametre disponibile: Ø 75 mm și Ø 90 mm.

Principalele avantaje ale Sistemului Heatpex Aria

  • Instalare rapidă datorită Tehnologiei OneClick®. Întregul sistem de distribuție a aerului cu cele două trasee, unul pentru alimentarea cu aer proaspăt și altul pentru extragerea aerului uzat, poate fi realizat simplu, fără instrumente speciale de lucru.
    În cazul unor modificări intervenite în timpul instalării, elementele componente pot fi separate și reconectate fără să apară riscul deteriorării acestora.
     
  • Grad de etanșeitate ATC1, plasându-se printre primele de pe piață care îndeplinesc cel mai restrictiv grad de etanșeitate, conform standardului EN 17192.
    ATC 1 este o clasă de etanșeitate de top, care conferă sistemului eficiență energetică ridicată și contribuie la creșterea confortului acustic în interior.

    Gradul ridicat de etanșeitate se datorează tehnologiei patentate de conectare OneClick® ce permite îmbinarea elementelor componente fără să fie nevoie de alte materiale de etanșare suplimentare.
     

  • Igienă maximă a aerului furnizat, datorită tratamentului Ultra - Fresh® cu aditivi antimicrobieni confirmată prin teste de laborator conform standardelor ISO 22196. Rezistența antibacteriană este de 99.99%.
     
  • Nivel redus de zgomot, datorat tuburilor cu pereți dublii: strat exterior corugat care-i conferă flexibilitate și strat interior neted pentru a permite curgerea lină a fluxului de aer, cu pierderi minime de presiune.
     
  • Fiabilitate maximă și rezistență ridicată la solicitări mecanice, datorită materialului din care sunt realizate componentele sistemului. Polipropilena utilizată este sigură pentru sănătatea umană și este 100% reciclabilă.

În completarea sistemul flexibil Heatpex Aria, a fost creat sistemul Aria Aduro pentru a transfera debite mari de aer către și de la centrala de ventilație.
Este un sistem versatil oferit în cele mai populare 3 diametre: Ø125mm, Ø160mm, Ø200mm, putând fi astfel utilizată la conectarea majorității centralelor de ventilație de pe piață.
Dimensiunile interioare sunt conforme cu standardul EN 1506:2007.

Principalele avantaje ale Sistemului Aria Aduro

  • Nivel ridicat de izolare, fiind realizate din polistiren expandat, îmbogățit cu grafit.
  • Etanșeitate ridicată ATC1 și conectare rapidă cu Tehnologia OneClick®.
    Mufele de plastic incluse, au o secțiune specială care permit verificarea realizării corecte a conexiunii.
  • Montaj ușor și rapid, atât datorită greutății reduse a tuburilor din EPS cât și datorită colierelor ce pot fi montate în prealabil pe perete pentru ca apoi tuburile să fie fixate prin simpla strângere a benzii colierului.

Tuburile sunt marcate la fiecare 5 cm pentru a facilita tăierea lor la dimensiunea necesară. Tăierea se poate face fără efort cu ajutorul unui cutter, grosimea tubului fiind de numai 17 mm.

Alte avantaje importante a Sistemului Aria Aduro:

  • Previne diminuarea presiunii aerului
  • Previne apariția condensului și este rezistent la ciuperci și mucegai
  • Risc scăzut de deteriorare în timpul instalării și al exploatării
  • Asigură confort acustic în timpul funcționării
  • Soluție ieftină în comparație cu tuburile metalice ce necesită izolare

Sistemul de ventilație cu recuperare de caldura Aria Aduro este un sistem modern, ingenios și complet de distribuție a aerului. Face posibilă limitarea la minim a spațiului ocupat de sistemul de ventilație, a necesarului de elemente componente și implicit a pieselor rămase neutilizate și scade semnificativ costurile de execuție a proiectului de ventilație.

 

 

 

Sorry…This form is closed to new submissions.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 54.285 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.031 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video