Economie de 15 la suta la energie cu sistemul Bosch format dintr-un cazan cu abur si o instalatie de incalzire solara

237 vizualizari
UNIVERSAL UL-S Bosch
Distribuie pe

Compania producatoare de hrana pentru animale Fixkraft Futtermittel GmbH, cu sediul in Donauhafen Enns, Austria, a trebuit sa regandeasca sistemul de alimentare cu energie datorita cresterii capacitatii de productie. Sistemul ales de compania austriaca a fost compus dintr-un cazan de abur Bosch cu module suplimentare, sistem ce a permis cresterea eficientei energetice, fiind combinat cu o instalatie de incalzire solara. Datorita noului sistem de alimentare cu energie, compania Fixkraft a redus nivelul emisiilor de CO2 cu circa 85 de tone pe an si, spre deosebire de vechea instalatie, poate reduce costurile pentru energie cu aproximativ 15 procente.

Cazanul de abur UNIVERSAL UL-S Bosch, cu o capacitate de 2.500 de kilograme de abur pe ora, asigura caldura necesara pentru productia de furaje. Aburul saturat este ghidat direct spre produs, iar din acest motiv returul condensului este redus semnificativ. Pentru sprijinirea preincalzirii apei de alimentare este folosita o instalatie de incalzire solara cu o suprafata instalata de panouri solare de 320 de metri patrati. Prin folosirea energiei solare si a echipamentelor de recuperare a energiei termice, Fixkraft beneficiaza de o alimentare economica si ecologica cu abur. Consumul de energie este redus si nivelul de eficienta este crescut.

Cum functioneaza noul sistem
Apa rece necesara este captata din putul propriu, preparata si transportata intr-un rezervor cu o capacitate de 6.000 de litri. Panourile solare preiau energia solara si o cedeaza apei din rezervor prin intermediul unui schimbator de caldura.

Modulul de tratare a apei WSM-V degazeaza apa de adaos. Aceasta este incalzita pana la temperatura de 103 grade Celsius. Gazele continute sunt dizolvate si sunt eliminate din instalatia de degazare impreuna cu o cantitate mica de abur, asa-numitul abur rezidual. Racitorul pentru aburul rezidual VC utilizeaza energia termica din aburul rezidual si o transporta in modulul de preparare al apei. Astfel, se economiseste aburul necesar pentru incalzirea apei, iar eficienta energetica a instalatiei creste.

Apa de alimentare este incalzita in continuare in economizor si temperatura gazelor arse din cazan este redusa. Pentru a permite utilizarea in continuare a gazelor arse condensate, economizorul este completat de un schimbator de caldura din otel inoxidabil. Apa suplimentara, preincalzita cu ajutorul energiei solare, preia caldura de condensare inainte de a fi ghidata prin schimbatorul de caldura si dispozitivul de degazare catre recipientul de apa de alimentare.

Cazanul este, de asemenea, dotat cu o instalatie de ardere cu gaze naturale cu nivel redus de emisii si functie de reglare a cantitatii de oxigen. Acesta masoara continuu cantitatea de oxigen din gazele arse si regleaza in mod adecvat alimentarea cu aer. Comenzile moderne pe ecranul tactil si conexiunea teleservice asigura o functionare optima si sigura a instalatiei.

Pentru mai multe informatii, puteti accesa link-ul www.bosch-industrial.com


Bosch steam boiler system cleverly combined with solar heat
An increase in production capacity provided Fixkraft Futtermittel GmbH, a producer of animal feed based in the Danube port town of Enns, Austria, with the opportunity to restructure its energy supply. A system concept from plant construction company Ing. Aigner Wasser - Wärme - Umwelt GmbH in Neuhofen/Krems, Austria was introduced. It comprises a Bosch steam boiler plant combined with solar heat. With the new energy supply, Fixkraft is able to reduce its CO2 emissions by around 85 tons per year and make energy cost savings of approximately 15 per cent compared against the old system.
The UNIVERSAL UL-S steam boiler from Bosch with an output of 2,500 kg/h provides the process heat required to produce the animal feed. The saturated steam is introduced directly into the product, meaning that the amount of condensate that is returned is very low. A solar system with an installed collector area of 320 m² is used to help preheat the feed water.
Thanks to the use of solar energy and heat recovery facilities, Fixkraft benefits from a highly efficient and environmentally-friendly steam supply. Energy use is reduced and efficiency increased.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video