ECONOMIZOARELE DNA ECO

169 vizualizari
DNA ECO
Distribuie pe

Eficiență energetică în procesele de încălzire și transfer termic 

Aspectul mediului înconjurator cât și cel economic sunt importante în energetică (creșterea eficienței boilerelor pe gaz, recuperare și regenerare), precum și în procesele de producție generatoare de căldură reziduală (utilizarea căldurii reziduale generate de procesul tehnologic). Echipamentul standard pentru procesele de producție generatoare de căldură au de obicei un consum energetic ridicat, ducând la o încărcare semnificativă a mediului înconjurător și la o pierdere importantă de energie către atmosferă. Cu toate acestea, dacă ne concentram pe o eficiență mai ridicată a echipamentului, descoperim că o altfel de soluție are un impact pozitiv asupra mediului inconjurator.

DNA ECO reprezintă un produs derivat din binecunoscutul si apreciatul schimbător de căldură DNA cu fascilulul tubular cu geometrie de helix. Această tehnologie atinge rate de transfer termic mult mai ridicate comparativ cu soluția standard, permițând o construcție autoportantă și auto-compensatoare. Toate acestea aduc un mare avantaj când ne referim la suprafața de transfer termic și la hidraulică. 

. Curgerea turbulentă cu efect de vârtej crește coeficientul de transfer termic până la dublu mulțumită geometriei de helix a tuburilor. Suprafața de transfer termic mai eficientă cu distribuție omogenă a debitului și a vitezei de curgere. Fascicul tubular flexibil fără șicane, pierderi mici de presiune, fără nevoie de compensator pe manta și eliminarea vibrațiilor datorită multiplelor puncte de contact de-a lungul fasciculului tubular. 

  Fasciculul tubular compus din tuburi cu geometrie de helix crează condiții extraordinare pentru dinamica fluidului. Mulțumită faptului că fascilulul tubular nu are niciun plan de simetrie care sa conecteze fiecare punct dintr-un tub, mediul creat ajuta la scăderea energiei disipate. Prin urmare debitul prin manta suferă pierderi de presiune mult mai mici.. Rezultatul este o suprafață mare de transfer termic într-o construcție compactă. 

      Curgerea tubulenta                                 Fascicul

Ultima generație a tehnologiei DNA ECO  este un sistem modular complet din otel inoxidabil ceea ce oferă o soluție mult mai eficientă și adaptivă pentru multe aplicații de optimizare a recuperării energiei disipate. 
Sistemul de module complet demontabile permite scoaterea și curățarea fiecărui segment de încalzire. Este echipat cu izolație și sistem de distribuție, pregătit să fie conectat după boilere. Cu toate acestea, este posibil să se livreze un singur modul la solicitarea clientului (unitate de transfer termic), facând posibilă extinderea sistemului după noile cerințe de transfer termic. 

sistem module sistem module sistem module

APLICAȚII
Recuperare caldură reziduală 

    • gaze arse de la boilerele pe gaz (arzătoare de gaz natural) 
    • gaze arse dintr-o altă sursă de energie (propan-butan, lemn, biomasă) 
    • gaze reziduale rezultate din procese tehnologice 
    • azot, hidrogen, aer cald

TEHNOLOGIA DNA în procese tehnologice – Topirea aluminiului
Ideea de bază este folosirea energiei termice eliberate în aer drept caldură reziduală în urma procesului termic. De multe ori aceasta reprezintă o mare cantitate din energia utilizată în întregul proces de producție. Un exemplu de astfel de proces este topirea metalelor. 

topirea metalelor

Unul dintre procesele cele mai mari consumatoare de energie este topirea aluminiului. În acest caz, în timpul procesului o cantitate importantă de energie e disipată în atmosferă sub formă de gaze arse fierbinți. În instalația existentă – un furnal cu o putere termică de 286 kW, debitul de gaze arse poate fi determinat conform STN EN 734201, care în cazul nostru este de 0.1859 kg/s. Când luăm în calcul temperatura gazelor arse și caldura specifică, obținem puterea termică a gazelor, care în cazul nostru este de 39 kW atunci când acestea sunt răcite de la 300°C la aproximativ 100°C. Această valoare arată pierderile economice survenite în urma procesului. 
Cu tehnologia DNA ECO eficiența procesului e mult mai ridicată. 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video